20.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (3ος) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Η 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Νίκος Μπουργανός (1,92 - 26 ετών) [Ίκαρος Τρικάλων]

Στα Τρίκαλα για τον Αίολο βρέθηκε την περσινή σεζόν ο Νίκος Μπουργανός, ο οποίος την φετινή σεζόν μετακόμισε στους Ικάρους, έχοντας και πάλι ως σκοπό τον πρωταθλητισμό. Ο 26χρονος γκαρντ ξεχώρισε από την παρουσία του στις υποδομές της ΑΕΚ, για να συνεχίσει σε Χολαργό, Ηλυσιακό και Πεντέλη. Πλέον, και ως μέρος των Ικάρων πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην σπουδαία νίκη της ομάδας του επί της Δόξας Λευκάδας, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους.

2.Δημήτρης Ψύρρας (1,92 - 27 ετών) [Αιόλος Τρικάλων Γόμφοι]

Ο Δημήτρης Ψύρρας βρέθηκε για πρώτη φορά στους Γόμφους τ0 2017, και κατάφερε να διακριθεί με τον σύλλογο, αποτελώντας έναν εκ των καθοριστικών παικτών ώστε η Θεσσαλική ομάδα να ανέρθει από την ΕΣΚΑΘ και να βρεθεί στην Γ' Εθνική, ενώ μεταπήδησε στον Αίολο μετά την συμπόρευση των δυο συλλόγων, επιστρέφοντας σε μια ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα και αγωνίστηκε ως και την Α2 Ανδρών. Στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του με τους Τιτάνες Παλαμά ο 27χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 20 πόντους με 3 τρίποντα.

3.Αλέξανδρος Στεφάνου (1,95 - 26 ετών) ['Εσπερος Λαμίας]

Ο Έσπερος έφτασε στο 3/3 στην Λαμία, επικρατώντας με μεγάλη δυσκολία της Αναγέννησης Καρδίτσας με 63-60, και έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστική τον Αλέξανδρο Στεφάνου. Ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος εμφανίστηκε στο προσκήνιο με τον Προμηθέα Χαλανδρίου συνέχισε σε Απόλλωνα Χαλκίδας, XBA με τον οποίο βίωσε ένα σοβαρό τραυματισμο στις 20/2/2020. Συγκεκρικένα ένας τραυματισμούς του στο παιχνίδι με τον ΕΦΑΟΖ τον ανάγκασε να υπολβηθεί σε χειρουργική επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό και στον μηνίσκο, για να αποχωρήσει στη συνέχεια από την ομάδα της Χαλκίδας με προορισμό τον Μάκαρο Άμφισσας και την Α' ΕΣΚΑΣΕ. Πλέον, ο Έσπερος του έδωσε την ευκαιριά να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο, και απέναντι στην Καρδίτσα ήταν εξαιρετικός, έχοντας 18 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Πέτρος Γρίψιος (2,04 - 29 ετών) [Πρωτέας Γρεβενών]

Στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έφτασε ο Πρωτέας Γρεβενών μετά τη νίκη του απέναντι στην Μελίκη ανάσανε βαθμολογικά. Κορυφαιός για τους νικητές ήταν ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ Πέτρος Γρίψιος, ο οποίος έχει μακρά πορεία στις Εθνικές κατηγορίες, ξεκινώντας την πορεία από την ΑΕ Σερρών. Επίσης έχει αγωνιστεί στον Μαντουλίδη, στη Σουηδική Στόκχολμ Ιγκλς, στους Ίκαρους Σερρών, στο Φαίακα Κέρκυρας, στον Πανσερραϊκό και πέρυσι στην Α2 με το Αγρίνιο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 29χρονος αθλητής ήταν καθοριστικός έχοντας 21 πόντους με 3 τρίποντα.

5.Τάσος Δημητριάδης (2,04 – 39 ετών) [Ερμής Σχηματαρίου]

Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να αναφέρουμε για την ποιοτικό πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έχει έχει γίνει μόνιμος κάτοικος της συγκεκριμένης στήλης. Στην αναμέτρηση του Ερμή με τον Ολυμπιακό στον Βόλο ήταν και πάλι καθοριστικός, σκοράροντας 19 πόντους με 2 τρίποντα, με αποτέλεσμα η ομάδα από το Σχηματάρι να φιγουράρει στην κορυφή με 5 νίκες σε ισάρθιθμα παιχνίδια.

Προπονητής 

Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Ο Έσπερος ήταν το φαβορί στην εντός έδρας αναμέτρηση του με την Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ σε ολόκληρο το παιχνίδι. Μάλιστα στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 39-50 για τους Θεσσαλούς, με το συγκρότημα του Γιάννη Σοφογιάννη να βρίσκει τον τρόπο να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι, και με καλάθι του Ρήγα Παπαργυρόπουλου να προσπεράσει με 61-60, για να σφραγίσει την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 2 βολές του Αλέξανδρου Στεφάνου.

photo : lamiasports.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ