18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (3ος) : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Η 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1. Λευτέρης Ζαρμακούπης (1,91 - 23 ετών)

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποιεί ο Λευτέρης Ζαρμακούπης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο 3-0 το οποίο μετράει ο Ερμής Σχηματαρίου. Στη νίκη της ομάδας του Νίκου Οικονόμου στα Ιωάννινα και απέναντι στο IBC ο δυναμικός γκαρντ είχε 23 πόντους με 1 τρίποντο, αποτελώντας τον κύριο πρωταγωνιστή της ομάδας της Βοιωτίας.

2. Γιώργος Ρουμελιώτης (1,87 - 30 ετών)

Στο απόλυτο των δυο νικών έφτασε ο Έσπερος Λαμίας, ο οποίος επικράτησε στο Χαλκιοπούλειο της δυνατής Δόξας Λευκάδας με 67-58. Η ομάδα της Φθιώτιδας σκόραρε συνολικά 15 τρίποντα, με τον εξαιρειτκό σκόρερ, Γιώργο Ρουμελιώτη να πιάνει δουλειά και να έχει 18 πόντους με 4 τρίποντα.

3. Σάκης Κουτίνας (1,95 - 34 ετών)

Μετά την ήττα από τους Τιτάνες Παλαμά, η Νίκη υποδέχθηκε την έταιρη ομάδα του Νομού Καρδίτσας, την Αναγέννηση. Σε αυτό το παιχνίδι το συγκρότημα του Βόλου δεν άφησε περιθώρια στους «κιτρινόμαυρους», τους οποίους νίκησε με 84-63, έχοντας ως ηγέτη τον σκόρερ, Σάκη Κουτίνα. Ο 34χρονος πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ είχε συνολικά 28 πόντους με 3 τρίποντα, όντας ουσιαστικά ασταμάτητος.

4.Θανάσης Αμβράζης (2,00 - 21 ετών)

Ασταμάτοι εμφανίζονται οι Ίκαροι Τρικάλων, οι οποίοι επικράτησαν με ευκολία στην έδρα τους την Μελίκη με 100-63. Εκ των κορυφαίων ήταν ο Θανάσης Αμβράζης, ο οποίος έγινε γνωστός στην Γ' Εθνική με τον ΕΦΑΟΖ, για να βρεθεί πέρυσι στην Α2 με τον ΑΣ Καρδίτσας, και φέτος να επιστρέφει στην γενέτεια

5.Γιώργος Παρασκευάς (1,98 - 36 ετών)

Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου στην Β' Εθνική, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο μετά το 83-52 επί των Τιτάνων Παλαμά. Κορυφαίος στην επιτυχία των «ερυθρολεύκων» ήταν ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, Γιώργος Παρασκευάς, ο οποίος αγωνίζεται για 16η χρονιά σε επίπεδο Εθνικών κατηγορίων (Νίκη Βόλου, Μεταμόρφωση Βόλου, Αμπελώνας Λάρισας). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 36χρονος αθλητής είχε 20 πόντους και κυριάρχη παρουσία στις ρακέτες.

Προπονητής

Γιώργος Βλιώρας (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε μετά την διετία 2000-2002 να βρεθεί στην Β' Εθνική, και έτσι σχεδόν 20 χρόνια μετά πέτυχε και την πρώτη του νίκη, η οποία είναι ιστορική. Το 83-52 επί των Τιτάνων Παλαμά μπορεί να ήρθε εύκολα, αλλά αποτελεί και επίτευγμα για ένα άνθρωπο που προπονεί από το 1991, βρίσκεται για τρίτη σεζόν στους «ερυθρόλευκους», τους οποίους ανέλαβε στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

photo credit : goalpost.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ