17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (3ος) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Η 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Λεωνίδας Τριανταφύλλου (1,88 - 34 ετών) [Ίκαροι Τρικάλων]

Οι Ίκαροι Τρικάλων έφτασαν στο 2/2 στον 3ο όμιλο της Β' Εθνικής, κερδίζοντας εκτός έδρας τον ΑΓΣΙ με 74-58, και δείχνοντας ότι δικαιωματικά αποτελούν ένα από τα φαβορί για την μάχη της ανόδου. Κορυφαίος για τους Θεσσαλούς στη συγκεκριμένη αναμέτηρση ήταν ο Λεωνίδας Τριανταφύλλου, ο οποίος συνεχίζει να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια. Ο έμπειρος γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 27 πόντους και 7 εύστοχα τρίποντα.

2.Δημήτρης Ψύρρας (1,92 - 27 ετών) [Αίολος Γόμφων]

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Αίολος ο οποίος πέρασε με άνεση από την Ημαθία, κερδίζοντας την Μελίκη με 94-59. Ένας εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Χάρη Φόρου ήταν ο Δημήτρης Ψύρρας, ο οποίος μετά από μια τετρατία στους Γόμφους, συνέχισε και στη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε, συνεχίζοντας ουσιαστικά το δέσιμο του, καθώς ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Αίολο Τρικάλων, με τον οποίο βρέθηκε ως και την Α2 Ανδρών. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, έχοντας 19 πόντους με 3 τρίποντα.

3.Γιάννης Μανδαλάκης (1,85 - 36 ετών) [Τιτάνες Παλαμά]

Ο Γιάννης Μανδαλάκης αποτελεί έναν από τους πλέον «σεσημασμένους» σκόρερ των Εθνικών κατηγορίων, και μετά την σεζόν 2017-2018 επέστρεψε στους Τιτάνες, δείχνοντας από το ξεκίνημα πόσο οικεία νιώθει στον Παλαμά. Ο 36χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός απέναντι στη Νίκη Βόλου, στην οποία επίσης έχει αγωνιστεί (σεζόν 2013-2014), και με 24 πόντους με 2 τρίποντα βοήθησε στην ανατροπή, και στο να πάρει η ομάδα του μια πολύ μεγάλη νίκη.

4.Τάσος Δημητριάδης (2,04 - 39 ετών) [Ερμής Σχηματαρίου]

Ο πολύπειρος φόργουορντ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, και αποτελεί το μεγάλο χαρτί τόσο για τον Ερμή Σχηματαρίου όσο και για τον Νίκο Οικονόμου ώστε η ομάδα της Βοιωτίας να αλλάξει επίπεδο και να διανύσει πορεία πρωταθλητισμού. Στο δύσκολο διπλό επί του Πρωτέα Γρεβενών στο ΔΑΚ Σιάτιστας, είχε 26 πόντους με 3 τρίποντα.

5.Κώστας Καλλιάρας (2,06 - 37 ετών) [Αναγέννηση Καρδίτσας]

Ο έμπειρος σέντερ, Κώστας Καλλιάρας έχει συνδέσει το όνομα του με την Αναγέννηση αποτελώντας μέλος της από την εποχή που αγωνίζονταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο 37χρονος σέντερ έγραψε ιστορία, αποτελώντας τον κορυφαίο των «κιτρινόμαυρων» στην πρώτη τους νίκη σε επίπεδο Β' Εθνικής. Στο παιχνίδι με το IBC ο έμπειρος ψηλός σκόραρε 18 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.

Προπονητής 

Βασίλης Κρομμύδας (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Πρώτη και ιστορική νίκη για τους Θεσσαλούς στην Β' Εθνική, και όπως κα στην Γ' Εθνική, αυτή σημειώθηκε με τον Βασίλη Κρομμύδα στον πάγκο της. Η Αναγέννηση Καρδίτσας μετά το βαρύ σκορ με το οποίο ηττήθηκε στο Σχηματάρι, και παρά τις απουσίες της, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει, και με ανατροπή να επικρατήσει του IBC Ιωαννίνων.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ