24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (3ος) : Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Η 11η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Κωνσταντίνος Τζιοβάρας (1,89 - 19 ετών) [ΓΑΣ Μελίκης]

Την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής πέτυχε η ομάδα της Ημαθίας, η οποία δείχνει ότι θα παλέψει ως το τέλος τις όποιες πιθανότητες έχει για την παραμονή στην κατηγορία. Καθοριστικός εκτός από τον Σάββα Μανούσο που με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ήταν ο Κωνσταντίνος Τζιοβάρας. Ο 19χρονος γκαρντ, ο οποίος την περσινή σεζόν βρέθηκε στον Αίαντα Ευόσμου και προέρχεται από τον Πιερικό Αρχέλαο εκτός από τους 17 πόντους με τα 2 τρίποντα, είχε και το τρίποντο της νίκης στο φινάλε της αναμέτρησης απέναντι στο δυνατό IBC Ιωαννίνων (81-78).

2.Θανάσης Σιπητάνος (1,82 - 23 ετών) [Πρωτέας Γρεβενών]

Δύσκολη νίκη πήρε ο Πρωτέας Γρεβενών, ο οποίος επικράτησε των Τιτάνων Παλαμά με 94-85, και πραγματοποιήσε βαθμολογικό άλμα. Πολύ καλή απόδοση για τους νικητές είχε ο 23χρονος γκαρντ, Θανάσης Σιπητάνος, ο οποίος έχοντας ξεκινήσει το μπάσκετ από τον Μέγα Αλέξανδρο, αγωνίστηκε σε Μαχητές Πευκών και Δόξα Λευκάδας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραρε 23 πόντους όντας καθοριστικός για τη νίκη.

3.Γιώργος Μόσιαλος (1,90 - 24 ετών) [Αίολος Τρικάλων Γόμφοι]

Μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη του Αίολου στα Τρίκαλα με αντίπαλο τον Έσπερο Λαμίας και χρειάστηκε η εξαιρετική εμφάνιση ενός Λαρισαίου για να κλείσει η Θεσσαλική ομάδα στην κορυφή το 2021. Ο 24χρονος γκαρντ, Γιώργος Μόσιαλος, ο οποίος μετά από τη θητεία στην Αμερική με στο Knox College και στο Western New Mexico, αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Α1 με την Λάρισα, ήταν καθοριστικός, έχοντας συνολικά 27 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Βαλάντης Κουρτίδης (2,01 - 20 ετών) [Δόξα Λευκάδας]

Άνετη νίκη πήρε η Δόξα, η οποία νίκησε στην Λευκάδα την Αναγέννηση Καρδίτσας και έφτασε στις 7 νίκες στο πρωτάθλημα. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ηγετικός ήταν ο Βαλάντης Κουρτίδης, ο οποίος αποτελεί «πολυτέλεια» για την Β' Εθνική. Ο πρώην παίκτη των Ολυμπιακού, Δάφνη Δαφνίου και Άρη, σκόραρε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 19 πόντους με 1 τρίποντο.

5.Μάρκος Ψάλτου (2,02 - 37 ετών) [ΑΓΣ Ιωαννίνων]

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ αποτέλεσε καταλύτη για την ομάδα του η οποία νίκησε στα Ιωάννινα τη Νίκη Βόλου και έφτασε στις 5 νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Μάρκος Ψάλτου είχε 21 πόντους και το καθοριστικό καλάθι στο 1'04'' πριν το τέλος, με το οποίο διαμόρφωσε το 80-72.

Προπονητής

Σοφοκλής Τσουκανέλης (ΑΓΣ Ιωαννίνων)

Με δυο συνεχόμενες νίκες στο κλείσιμο του 2021 ο ΑΓΣΙ κατάφερε να φτάσει στις 5 νίκες στο πρωτάθλημα, και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο 40χρονος προπονητής βρίσκεται για μια «ολόκληρη ζωή» στον σύλλογο, πρώτα ως παίκτης και έπειτα ως προπονητής. Από το 2007 και έπειτα είναι coach στο σύλλογο σε διάφορα πόστα (Παίδες, Έφηβοι και φυσικά ανδρική ομάδα), και γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις οδήγησε την ομάδα του σε νίκες απέναντι στον συμπολίτη IBC και Νίκη Βόλου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ