15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (2ος) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Η 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Φάνης Κουμπούρας (1,87 - 38 ετών) [Αιγάλεω]

Το Αιγάλεω έφτασε το 5-0 στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, κερδίζοτας στην πολύ δύσκολη έδρα του ΟΦΗ, και διατηρώντας το αήττητο του. Οι γηπεδούχοι μετρούσαν 2/2 στο ΒΑΚ, και έβαλαν πολύ δύσκολα στο «Σίτι», με τον έμπειρο Φάνη Κουμπούρα να καθαρίζει την αναμέτρηση. Ο 38χρονος πρώην γκαρντ του Οίακα Ναύπλιου σκόραρε 15 πόντους με 1 τρίποντο, πετυχαίνοντας 8 συνεχόμενους στο τελευταίο δίλεπτο και δείχνοντας το πόσο πολύτιμη μεταγραφή αποτελεί για το Αιγάλεω, το οποίο στοχεύει σε πρωταθλητισμό.

2.Παντελής Κοψιάς (1,83 - 23 ετών) [Μανδραϊκός]

Ένας αθλητής που ανδρώθηκε στον Πανιώνιο ήταν αυτός που τον «πλήγωσε» και ουσιαστικά οδήγησε στον Μανδραϊκό στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, και στην επικράτηση απέναντι στον «Ιστορικό». Η νεανική ομάδα της Μάνδρας έφτασε στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, με τον Παντελή Κοψιά να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο «Σοφία Μπεφόν» και το παιχνίδι με το Παλαιό Φάληρο και με 27 πόντους με 2 τρίποντα.

3.Έκτορας Οικονομόπουλος (1,83 - 31 ετών) [Μελίσσια]

Σπουδαία και αναπάντεχη νίκη, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό πήραν τα Μελίσσια, τα οποία έφτασαν στην δεύτερη επιτυχία τους στο πρωτάθλημα. Ο ΚΑΟΜ παρότι βρέθηκε να κυνηγάει και με -15 στο σκορ από τον αντίπαλο του, κατάφερε να επικρατήσει με 63-60, με τον Έκτορα Οικονομόπουλο να είναι ο καθορισιτκός. Ο 31χρονος γκαρντ είχε 13 πόντους με 2 τρίποντα, με το δεύτερο να έρχεται από τα 9 μέτρα, και να διαμορφώνει το 62-60 με 1 λεπτό να απομένει.

4.Άγγελος Γκάτζιας (1,95 - 27 ετών) [Μεγαρίδα]

Στην τέταρτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Μεγαρίδα, η οποία επικράτησε στην έδρα της του Παλαιού Φαλήρου, σε μια αναμέτρηση που καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο, όταν και ανέβασε την διαφορά πάνω από τους +20. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο έμπειρος γκαρντ, Άγγελος Γκάτζιας, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους με 4 τρίποντα, διανύωντας την δεύτερη του σεζόν στην ομάδα της Δυτικής Αττικής.

5.Δημήτρης Βαρσαμούλης (2,01 - 32 ετών) [Κρόνος Αγίου Δημητρίου]

Μεγάλο διπλό πήρε στη Νίκαια ο Κρόνος, ο οποίος με το 67-65 έβαλε υποθήκη παραμονής στην κατηγορία. Καθοριστικός παράγοντας στη νίκη των φιλοξενούμενων ήταν ο 32χρονος έμπειρος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον Κρόνο, έχοντας αγωνιστεί τα πρηγούμενα χρόνια στον ΑΣ Πέρα και Ένωση Ιλίου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραρε 19 πόντους όντας καθοριστικός στο παιχνίδι κοντά στις ρακέτες.

Προπονητής

Σπύρος Σταθούλης (Μανδραϊκός)

Την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του πέτυχε ο Μανδραϊκός, ο οποίος κέρδισε στην έδρα του τον Πανιώνιο και έφτασε τις δυο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Σπύρος Σταθούλης, στην δεύτερη του σεζόν στην Μάνδρα, δημιούργησε μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 21,6 χρόνια ενώ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έχασε με τραυματισμό τον Μιχάλη Ραζή, ο οποίος στα 27 του χρόνια αποτελούσε τον εμπειρότερο παίκτη αυτής της ομάδας. Ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο με ρόλους, το οποίο οδήγησε σε μια εκπληκτική νίκη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ