15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (2ος) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

 

Η 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Κώστας Ζώρζος (1,88 - 25 ετών) [Παλαιό Φάληρο]

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε το Παλαιό Φάληρο, το οποίο σε ένα παιχνίδι «θρίλερ» επικράτησε στα Μελίσσια με 62-61. Κορυφαίος για την ομάδα του Αλέξη Παπαδάτου ήταν ο Κώστας Ζώρζος, ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι βίωσε το δύσκολο συναίσθημα του νέου σοβαρού τραυματισμού, Έτσι, μετά τους 16 πόντους με τα δυο τρίποντα που πέτυχε, υπέστη ρήξη αχιλλείου σε μια ανύποπτη φάση, στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

2.Χρήστος Ντακούλιας (1,80 - 35 ετών) [Αιγάλεω]

Το Αιγάλεω πήρε το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, επικρατώντας του Πανιωνίου στο «Στ.Βενέτης» με 90-88. Καθοριστικός για τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του Αλέξη Ζαβού ήταν ο ηγετικός, Χρήστος Ντακούλιας, ο οποίος εκτός από τους 30 πόντους που σκόραρε με 4 εύστοχα τρίποντα, ήταν και το νικητήριο καλάθι στα 4 δέκατα πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, προκαλώντας ντελίριο στις εξέδρες του κλειστού.

3.Κώστας Σωτηράκης (1,98 - 24 ετών) [Δούκας]

Όταν ένας παίκτης έχει αναδειχθεί εκ των κορυφαίων σκόρερ σε όμιλο της Γ' Εθνικής πριν δυο χρόνια με το IBC Ιωαννίνων, βοηθόντας την να ανέρθει στην Β' Εθνική, τότε μόνο αμελητέος δεν περνάει. Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ ξεκίνησε την πορεία του από το Πέρα, και πέρυσι βρέθηκε στην Πεύκη, για όσο διάστημα υπήρξε αγωνιστική δράση. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Χανιά ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας 18 πόντους με 5/8 βολές, 2/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 25 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Νίκος Αγγελόπουλος (2,05 - 37 ετών) [Μεγαρίδα]

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο κλειστό του Ζωγράφου από τον ΕΦΑΟΖ πήρε η Μεγαρίδα, η οποία συνεχίζει την αήττητη πορεία της, έχοντας στόχο τον πρωταθλητισμό. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο πολύπειρος Νίκος Αγγελόπουλος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, σκοράροντας 22 πόντους με 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε ένα φοβερό triple-double,

5.Βασίλης Στασινόπουλος (2,02 - 27 ετών) [Ηλυσιακός]

Ο Ηλυσιακός πήρε την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, και ήταν αυτός που έκλεισε την Πέμπτη (4/11) το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, με τη νίκη του απέναντι στον Άρη Νίκαιας. Εξαιρετικός ήταν ο Βασίλης Στασινόπουλος, ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη για την ομάδα του Παναγιώτη Καυκή. Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος μετά τον Λεύκιππο Ξάνθης, βρέθηκε για μια διετία στον Πανερυθραϊκό, με συμμετοχή και στην Α2, σκόραρε 20 πόντους.

Προπονητής :

Κώστας Αγγέλου (Δούκας)

Για τρίτη διαδοχική σεζόν βρίσκεται στον Δούκα ο Κώστας Αγγέλου, ο οποίος βρήκε τον τρόπο μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τα Μελίσσια, να οδηγήσει την ομάδα του στο διπλό στα Χανιά, και απέναντι σε μια έδρα που λίγες ομάδες θα κερδίσουν. Στο 82-78 του ΑΣΕΔ στην παράταση, είδε τους παίκτες του να έχουν 9/23 τρίποντα, και 13 επιθετικά ριμπάαουντ από τα 30 που μάζεψε η ομάδα του.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ