16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (1ος) : Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Η 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (1,90 - 24 ετών) [ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια"]

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς αποτελεί πολυτέλεια για κάθε ομάδα στην Β' Εθνική, με την ομάδα της Νάξου να έχει την τύχη να τον διατηρεί στις τάξεις. Ο διεθνής γκαρντ και «χρυσός» με τις μικρές Εθνικές ομάδες οδηγεί εκ του ασφαλούς «Τα Φανάρια» σε πρωτότυπα μονοπάτια, που δεν είναι άλλα από αυτά του πρωταθλητισμού στην Β' Εθνική, και ήταν αυτός που οδήγησε τους Κυκλαδίτες σε ένα πολύ μεγάλο «διπλό» στου «Σαλούν» επί του Παπάγου, έχοντας 24 πόντους με 4/6 βολές, 4/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 24 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Γιώργος Αγγελόπουλος (1,92 - 31 ετών) ['Εσπερος Καλλιθέας]

«Παιδί» του Έσπεπου από τις κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι της ομάδας της Καλλιθέας. Στην αναμέτρηση με την Ένωση Ιλίου, με την οποία η ομάδα του επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και κράτησε το αήττητο της έδρας της, ο 31χρονος γκαρντ βρέθηκε σε πολύ καλό απόγευμα, έχοντας 21 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

3.Ανδρέας Χατζηνικόλας (1,93 - 24 ετών) [Νέα Κηφισιά]

Την περσινή σεζόν, ο Σωκράτης Ψαρόπουλος ως παίκτης του ΝΕΟΛ είχε «κλέψει» με ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο τη νίκη από τη Νέα Κηφισιά στις Αδάμες, στερόντας από τον Ανδρέα Χατζηνικόλα να την υπογράψει. Ωστόσο, αυτή ήρθε στο βραδινό παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, με τον 24χρονος γκαρντ να βάζει την υπογραφή του στην μεγαλύτερη φετινή νίκη της ομάδας του. Ο Ανδρέας Χατζηνικόλας, ο οποίος έμαθε το μπάσκετ από τις ακαδημίες της ΑΕΝΚ είχε 25 πόντους με 2 τρίποντα, όντας ουσιαστικά ασταμάτητος.

4.Θανάσης Κοντός (1,97 - 26 ετών) [ΦΕΑ]

Μια από τις μεταγραφές κλειδί αποτελεί ο Θανάσης Κοντός, ο οποιος αποκτήθηκε από την ΦΕΑ το καλοκαίρι που μας άφησε έπειτα από προσωπική εισήγηση του Αλέξη Καρατζά. Ο τεχνικός ηγέτης της ΦΕΑ γνώρισε τον παίκτη από την κοινή τους θητεία στο Μαρούσι, και έτσι μετά από μια καλή πορεία στα Μελίσσια, βοηθάει την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Στο παιχνίδι και στην σπουδαία νίκη με αντίπαλο τον ΚΑΟ Κορίνθου ο 26χρονος φόργουορντ είχε 21 πόντους με 2 τρίποντα.

5.Βαγγέλης Γεωργιάδης (2,03 - 23 ετών) [Εθνικός Πειραιά]

Το καλύτερο του παιχνίδι με τον Εθνικό πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Γεωργιάδης, ο οποίος αποτέλεσε μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ προερχόταν από δυο πολύ καλές χρονιές με τον Ίκαρο Καλλιθέας, τόσο σε Α' ΕΣΚΑΝΑ όσο και σε Γ' Εθνική, και στην δύσκολη νίκη της ομάδας του Πειραιά με αντίπαλο την Πεντέλη σκόραρε 24 πόντους με 1/2 βολές, 4/4 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 1 κόψιμο.

Προπονητής

Λευτέρης Τσουσίδης (ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια")

Για μια ομάδα όπως ο ΑΠΑΣ είναι πρωτόγνωρο το να κάνει πρωταθλητισμό σε επίπεδο Β' Εθνική, και πολύ δε περισσότερο να κερδίζει σε μια έδρα όπως είναι το «Σαλούν». Ο Παπάγου υποδεχόταν τους Κυκλαδίτες όντας στην κορυφή, και σε καλή κατάσταση, αλλά ο Λεύτερης Τσαουδίδης εμφάνισε μια ομάδα σοβαρή και διαβασμένη, η οποία πήρε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά, και ουσιαστκά απειλήθηκε ελάχιστα από τους «Στρατηγούς».Με αυτή τη νίκη στη Νάξο έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται το κάτι παραπάνω από μια καλή πορεία!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ