20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (1ος) : Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Η 11η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Κώστας Φακοπουλίδης (1,92 - 26 ετών) [ΚΑΟ Κορίνθου]

Κομβική νίκη πήρε η Κόρινθος, η οποία έσπασε το σερί των έξι συνεχόμενων ηττών της, κερδίζοντας ουσιαστικά σε παιχνίδι επιβίωσης την Αχαγιά 82', η οποία ερχόταν από επτά συνεχόμενες ήττες. Εξαιρετική απόδοση για την ομάδα του Τάσου Νικητόπουλου είχε ο Κώστας Φακοπουλίδης, ο οποίος στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι σκόραρε 17 πόντους με 1 τρίποντο, και πολύ καλή απόδοση στην οργάνωση του παιχνιδιού.

2.Κώστας Μουμπάρακ (1,92 - 33 ετών) [Πανελευσινιακός]

Τρομερή νίκη πήρε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος επέστρεψε από το -21, για να κερδίσει στην παράταση την Ένωση Ιλίου στην έδρα της. «Πολυβόλο» για μια ακόμη φορά στην επίθεση για τους «σταχυοφόρους» ήταν ο Κώστας Μουμπάρακ, ο οποίος με τρίποντο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, και εκεί με ένα ακόμη μακρινό σουτ σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του. Συνολικά ο 33χρονος σκόρερ είχε 37 πόντους με 4 τρίποντο.

3.Μανώλης Μανούσος (1,96 - 23 ετών) [Νέα Κηφισιά]

Την πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Νέα Κηφισιά, η οποία σε ένα σημαντικό παιχνίδι επικράτησε στις Αδάμες της Πεντέλης με 88-78. Ο Στέφανος Λαδικός μπορεί να μην είχε στη διάθεση του τον Ανδρέα Χατζηνικόλα, αλλά είδε ένα παιδί των ακαδημιών της ΑΕΝΚ, να «καθαρίζει» την μπουγάδα. Ο λόγος για τον 23χρονος Μανώλη Μανούσο ο οποίος πήρε το όπλο, σκοράροντας 22 πόντους με 1 τρίποντο.

4.Νικόλας Χαρούνι (2,00 - 22 ετών) [Έσπερος Καλλιθέας]

Παρέλαση έκανε στο «Π.Σαλπέας» ο Έσπερος Καλλιθέας, κερδίζοντας με πολύ μεγάλη άνεση τον γηπεδούχο Εθνικό με 80-55. Ο Περικλής Ταυρόπουλος είδε πολλούς παίκτες του να πιάνουν υψηλή απόδοση, με τον Νικόλα Χαρούνι να είναι για μια ακόμη αναμέτρηση εξαιρετικός. Ο 22χρονος φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί παιδί των ακαδημιών του Έσπερου, σκόραρε 17 πόντους με 2 τρίποντα.

5.Παύλος Μαράκης (2,02 - 25 ετών) [Παπάγου]

Στην κορυφή θα κάνει εορτές ο Παπάγου μετά την σπουδαία νίκη που πέτυχε στην έδρα του επί του ισχυρού ΝΕΟΛ με 76-73. Αυτός που ουσιαστικά κράτησε όρθιους τους «Στρατηγούς» στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ήταν ο Παύλος Μαράκης, με τη συγκεκριμένη επιτυχία να έχει την υπογραφή του. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ σκόραρε 19 πόντους με 5/5 βολές, 7/11 δίποντα, μαζεύοντας παράλληλα 10 ριμπάουντ και έχοντας 24 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Νίκος Βούλγαρης (Πανελευσινιακός)

Την έκτη του νίκη σε επτά παιχνίδια στον πάγκο του Πανελευσινιακού πέτυχε ο Νίκος Βούλγαρης, ο οποίος άλλαξε αγωνιστικό προφίλ στους «σταχυοφόρους» δίνοντας τους ταυτότητα νικητή. Ωστόσο αυτή απέναντι στην Ένωση Ιλίου ήταν η δυσκολότερη της ως τώρα πορείας του, καθώς η ομάδα του βρέθηκε πίσω με -21 στο 32' και -15 στο 36', για να καταφέρει να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όπου και πήρε τη νίκη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ