22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (1ος) : Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Η 10η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Αλέξανδρος Στεργιάκης (1,90 - 25 ετών) [ΦΕΑ]

Η ΦΕΑ έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει στο Ληξούρι, και αυτή τη φορά το έκανε με εμφατικό τρόπο, μην αφήνονας περιθώρια στην ομάδα της Κεφαλλονιάς. Ο Άλεξ Στεργιάκης ήταν ο άνρωπος του αγώνα για την ομάδα του Αλέξη Καρατζά, όντας ασταμάτητος με 29 πόντους και 2 τρίποντα, και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την σοβαρή δουλειά που γίνεται στη Νέα Φιλαδέφλεια.

2.Νίκος Καρούζος (1,83 - 33 ετών) [Παπάγου]

Στην κορυφή συνεχίζει να βρίσκεται ο Παπάγου, ο οποίος πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής, κερδίζοντας τον ΚΑΟΚ στην Κόρινθο, με 77-73 στην παράταση. Οι «Στρατηγοί» επέστρεψαν από το -20 με το οποίο βρέθηκαν πίσω, έχοντας ως ηγέτη ένα παίκτη που αγωνίστηκε στο παρελθόν στην ομάδα της Πελοποννήσου. Ο λόγος για τον Νίκο Καρούζο ο οποίος ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα, έχοντας 26 πόντους με 2 τρίποντα.

3.Ανδρέας Σπυρόπουλος (1,85 - 28 ετών) [Ένωση Ιλίου]

Πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της παραμονής πήρε η Ένωση η οποία σε ένα κλειστό παιχνίδι κέρδισε στο Ίλιον τον Εθνικό Πειραιά. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο 28χρονος γκαρντ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αποτέλεσε «πληγή» για την ομάδα του Γιάννη Καράμπελα, έχοντας 25 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Κώστας Μουμπάρακ (1,92 - 33 ετών) [Πανελευσινιακός]

Συνεχίζει να ανεβάζει στροφές ο Πανελευσινιακός, ο οποίος σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι «απέδρασε» από την Πεντέλη, κερδίζοντας την τοπική ομάδα. Εξαιρετικός για τους «σταχυοφόρους» ήταν ο έμπειρος σκόρερ τους, Κωστής Μουμπάρακ, ο οποίος σκόραρε 25 πόντους με 5/8 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 26 βαθμους στην αξιολόγηση.

5.Γιάννης Προδρόμου (1,96 - 34 ετών) [ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια"]

Ο Γιάννης Προδρόμου διανύει την τρίτη του σεζόν στη Νάξο, και όπως και ο ίδιος αναφέρει αισθάνεται πλέον μέλος του Κυκλαδίτικου νησιού. Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν ο καταλύτης στην πολύ δύσκολη νίκη του ΑΠΑΣ με αντίπαλο την Αχαγιά 82', έχοντας 24 πόντους με 4 τρίποντα, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το 2021 για την ομάδα του.

Προπονητής

Μιχάλης Κουρής (Παπάγου)

Ο Παπάγου με τυχόν νίκη στην αυριανή (22/12) αναμέτρηση με τον ΝΕΟΛ στο «Σαλούν» θα κάνει εορτές στην κορυφή, με τον Μιχάλη Υφαντή και τη διοίκηση των «Στρατηγών» να δικαιώνονται για μια ακόμη επιλογή τους. Ο λόγος για τον ρούκι προπονητή Μιχάλη Κουρή, ο οποίος κάνει καταπληκτική δουλειά και πιστώνεται την τρομερή επιστροφή της ομάδας του στην Κόρινθο, η οποία βρέθηκε με -20 στην πλάτη, και κατάφερε με μια μεγάλη ανατροπή να επικρατήσει στην παράταση. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ