25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος – 17η Αγ.): Στάση «Σαλούν» για Δάφνη, θρίαμβος ανόδου για Παγκράτι

Η Δάφνη Δαφνίου δεν μπόρεσε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της, με τον Παπάγου να σταματά την φοβερή της πορεία, την ώρα που το Παγκράτι έπαιρνε το μεγάλο ντέρμπι με τον Τρίτωνα, ενώ ο Κώστας Δενδρινός χάριζε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στον Δούκα, «σκοτώνοντας» στο τέλος με δικό του καλάθι τον ΚΑΟΚ, όπως έκανε και στη Βούλα ο Αγγελόπουλος απέναντι στον Πανερυθραϊκό.

«Οι Στρατηγοί» είχαν τα γαλόνια στο «Σαλούν»

Άλλη ομάδα θυμίζει το τελευταίο διάστημα ο Παπάγου, ο οποίος έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την παραμονή του, κερδίζοντας με 83-73 την Δάφνη Δαφνίου, και φρενάροντας έστω και λίγο την πορεία της προς την Α2, καθώς η ομάδα του Χαϊδαρίου παρέμεινε στην πρώτη θέση μετά την ήττα του Τρίτωνα στο Μετς από το Παγκράτι. Με τον Ζώρζο να σφίγγει τα δόντια και να αγωνίζεται, αλλά και τους Κουτρούλια, Μπάλλο και Παπαπέτρου να έχουν διψήφια νούμερα, η ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου έπιασε ένα καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο πέτυχε διπλό σκορ απέναντι στη Δάφνη (28-14) και καθάρισε την αναμέτρηση. Παπαδιονυσίου, Γοργόνης, και ο Γκάτζο στην επιστροφή του στο «Σαλούν» πάλεψαν για την Δάφνη, που έχει μπροστά της ακόμη ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στην Ερυθραία με τον Πανερυθραϊκό.

Αδιαπέραστο Κάστρο το Μετς

Ούτε ο Τρίτωνας κατάφερε να σπάσει το αήττητο του Παγκρατίου, το οποίο με μια μεστή και γεμάτη ενέργεια και θέληση εμφάνιση επικράτησε της πολύ καλής ομάδας του Μιχάλη Μιχελάκου με 81-77, φτάνοντας στις 12 νίκες, και μένοντας για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Το μόνο θετικό για τον Τρίτωνα ήταν η διατήρηση του +5 με το οποίο είχαν επικρατήσει στου Στέφη. Το παιχνίδι, το οποίο έγινε μπροστά σε πολύ κόσμο, ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν 5 τρίποντα και να φτάνουν στο +11 (27-16) στο 8', με το δεκάλεπτο να κλείνει με 30-23. Ο Μαγιντόμπε με τρίποντο διαμόρφωσε το 34-25, αλλά κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι παίρνοντας πόντους από τους Ντιμπ, Μαλτέσιο αλλά και Κουκουνιά γύρισαν την κατάσταση, και με τρίποντο του πρώτου προσπέρασαν με 34-35, ολοκληρώνοντας ένα σερί 10-0. Η διαφορά έφτασε και στο +4 (39-43) με τον Λυτόπουλο να μειώνει με τρίποντο σε 42-43, και τον Ροδοστόγλου με τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) στην εκπνοή του ημιχρόνου, να το κλείνει με 48-47 για το Παγκράτι. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να παίρνουν κεφάλι και έτσι με τρίποντα των Καλατζή και Ψαρόπουλου προηγήθηκαν με 54-61, με τους Ροδοστόγλου και Δερμιτζάκη να γυρίζουν την κατάσταση, μειώνοντας σε 61-63, και τον Ντιμπ να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο (61-65). Με γκολ-φάουλ και από ανάποδο λει απ του Κούτρα το Παγκράτι προσπέρασε με 66-65, για να πάρει πάλι κεφάλι ο Τρίτωνας, και με τρίποντο του Νικολακόπουλου και προσπάθεια του Μαλτέσιου να φτάσει στο 69-73. Σε εκείνο το σημείο ένα καθοριστικό γκολ-φάουλ του Τζιβελέκα μείωσε την διαφορά σε 72-73, για να έρθει η ώρα του Ροδοστόγλου, Πρώτο τρίποντο για το 75-73, και στη συνέχεια τρίποντο και κερδισμένο φάουλ, για το 79-73 στο 1'23''. Ο Ντιμπ με βολές μείωσε σε 79-75 στο 1'04'', με τον ίδιο στα 2,5'' να μειώνει σε 79-77. Ο Τζιβελέκας στο ίδιο χρονικό σημείο με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 81-77, βοηθώντας το να φτάσει στο 9-0 στην έδρα του.

Αφεντικό ο Οίακας στην Ελευσίνα

Ο Οίακας έβλεπε σταδιακά να μετατρέπονται σε πληγή τα εκτός έδρας παιχνίδια του, μετρώντας τρεις διαδοχικές ήττες, και έχοντας να κερδίσει μακριά από το Ναύπλιο από τις 9/12 και το παιχνίδι με τον Κρόνο. Ωστόσο, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στο κλειστό της Γούβας πήρε τη νίκη με 85-74, και έτσι ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με Τρίτωνα και Παγκράτι, έχοντας ζωντανές τις βλέψεις ανόδου. Οι «σταχυοφόροι» από την πλευρά τους αποτελούν την ομάδα του χτίζει σερί, και έτσι πλέον μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες. Αναφορικά με το παιχνίδι, η ομάδα του Χάρη Κουλουριώτη ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 18-25 στο 9' με προσπάθεια του Αναγωνστόπουλου, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με 20-27 χάρη σε προσπάθεια του Κουμπούρα στα 9''. Ο Πανελευσινιακός θέλησε να επιστρέψει, και έτσι με γκολ-φάουλ του Κυριακόπουλου μείωσε σε 33-35 στο 15', με τον Ηλιάδη με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίζει σε 41-41 στο 50''. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-43 χάρη σε δυο καλάθια από τους Βούλγαρη και Κυριακόπουλο. Στην τρίτη περίοδο ο Οίακας θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του, και και χτίσει μια διαφορά ως και το +7, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με 55-62 χάρη σε καλάθι του Αναγωνστόπουλου. Με τον ίδιο να σκοράρει εκ νέου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +8 (59-67) στο 32', για να ανεβάσουν την διαφορά και στο +14 (61-75) και να πάρουν μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Σωτήρας Δενδρινός στο Δαΐς

Ο Ντίνος Δενδρινός το είχε ξανακάνει, και με πολύ δυσκολότερες συνθήκες, και δεν δίστασε να το πράξει για μια ακόμη φορά, χαρίζοντας την πολύ δύσκολη νίκη στον Δούκα με 67-65 επί του μαχητικού ΚΑΟ Κορίνθου, δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του να μένει κοντά στο κυνήγι της ανόδου. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, και έτσι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 14-19, με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα επιμέρους σκορ 13-2, και με βολές του Παππά να φτάνει στο 27-21 στο 17', με τον Μποχωρίδη να κλείνει το ημίχρονο στο 33-24. Το συγκρότημα του Τάσου Νικητόπουλου ισοφάρισε σε 43-43, με τον Δούκα να ξεφεύγει με +8 (52-44) στο 30', με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ΚΑΟΚ στο 1'15'' με τρίποντο προσπέρασε με 62-63, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην τελευταία φάση με 65-65, όταν ο Δενδρινός με μακρινό δίποντο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Η ομάδα της Πελοποννήσου από την πλευρά της συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχοντας μπροστά της ένα παιχνίδι τελικό με τον Πανελευσινιακό.

Αγγελόπουλος...for the win

Ακόμη ένα συγκλονιστικό παιχνίδι έλαβε τόπο στο κλειστό της Βούλας, με τον Πρωτέα να κερδίζει στις λεπτομέρειες τον Πανερυθραϊκό με 73-70, χάρη σε ένα τρίποντο στα 3,5'' του Γιάννη Αγγελόπουλου, ο οποίος επανέλαβε ότι είχε πράξει και με τον Παπάγου, όταν με καλάθι στο φινάλε είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Ματαλιωτάκη με 27 πόντους και 18 ριμπάουντ.. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι όντας κοντά σκορ, και έτσι πήγαν ως το 33'' όταν βρισκόταν στο 33-33. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-3, κλείνοντας το ημίχρονο στο 43-36. Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχτισαν και διψήφια διαφορά, για να φτάσουμε στο τελευταίο δίλεπτο, όπου το παιχνίδι έγινε διεκδικήσιμο. Μάλιστα ο Μαντζιώρης με βολές στο 39' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (68-69), με τον Γάργαλη να απαντάει για τον Πρωτέα (70-69), και τον Σκάνδαλο με 1/2 βολές να ισοφαρίζει (70-70). Η τελευταία επίθεση άνηκε στην ομάδα των Νοτίων προαστίων, με τον Αγγελόπουλο να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, και τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν κάτω από την ζώνη της παραμονής.

Τον έδεσε κόμπο ο Έσπερος

Πικρό ντεμπούτο έκανε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στον πάγκο  του Γλάυκου, ο οποίος παρότι είδε και τον Καρακωνσταντάκη να επιστρέφει δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει τον Έσπερο Καλλιθέας, και υπέστη οδυνηρή ήττα με 63-51, μένοντας πολύ πίσω στην μάχη της παραμονής, και φτάνοντας στην έκτη συνεχόμενη ήττα του. Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Πατρινοί πέτυχαν μόλις 15 πόντους (15-28), μην μπορώντας με τίποτα να σπάσουν την αμυντική γραμμή του Αντώνη Μάντζαρη, και κατάφεραν να προσπεράσουν τους 50 πόντους, με τους 23 που πέτυχαν την τελευταία περίοδο. Από την πλευρά της η ομάδα της Καλλιθέας έχτισε ένα μικρό σερί 3-0, δείχνοντας να ανεβαίνει αγωνιστικά την κατάλληλη στιγμή.

Κρατάει τη νίκη η Πεντέλη

Η Πεντέλη προερχόταν από το σπουδαίο διπλό στη Νέα Ερυθραία και ήθελε να δώσει διπλή σημασία σε αυτή τη νίκη, έχοντας απέναντι της τον σκληροτράχηλο Κρόνο, ο οποίος έχει αλλάξει μορφή με τον Κώστα Ρουμελιώτη στον πάγκο του. Ο Κώστας Χαρτοματσίδης, ο οποίος δεν είχε στην διάθεση του τον Λίτσο, είδε την ομάδα του να παίρνει οκτώ τρίποντα από τους Καρούζη και Κούσουλα και φτάνει στο 69-67 και στην 8η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Κρόνος είχε 4 παίκτες με διψήφια νούμερα, πήγε το παιχνίδι στον ρυθμό του, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με ένα σημαντικό διπλό, βλέποντας ως βουνό πλέον την μάχη της παραμονής στην κατηγορία, με την γραμμή της σωτηρίας να απέχει 4 νίκες.

Σόκαρε τον Μανδραϊκό η Ένωση Ιλίου

Δεν θα κουραστούμε να αναφέρουμε πως η Ένωση Ιλίου ίσως είναι και από τις αδικημένες ομάδες αναφορικά με την βαθμολογική τους θέση, με το συγκρότημα του Γιάννη Κτιστάκη να παράγει όμορφο μπάσκετ, και παιχνίδι χωρίς άγχος. Έτσι, με ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο πέτυχε 25 πόντους, επικράτησε του Μανδραϊκού με 71-63, καλύπτοντας και το -7 (94-87) με το οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο. Από την πλευρά της η ομάδα του Σάββα Κατσούνη φαίνεται ότι έμεινε στο πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε μετά τη νίκη επί του Πανελευσινιακού και εκτός από τον Σάκη Γεωργοπαπαδάκο που προσπάθησε, έχοντας και τα μοναδικά τρίποντα της στο παιχνίδι (2) δεν κατάφερε να φτάσει σε μια νίκη που θα ήταν τεράστια βαθμολογική ανάσα, και συνεχίζει να ζει...επικινδύνως.

Εδώ παρακολουθήσατε το live του basketa.gr

Β’ Εθνική (Νότος)
17η αγωνιστική
Τα αποτελέσματα

Πρωτέας Βούλας-Πανερυθραϊκός 73-70
Πεντέλη-Κρόνος Αγ. Δημητρίου 69-67
Γλαύκος-Έσπερος Καλλιθέας 51-63
Παγκράτι-Τρίτωνας 81-77
Ένωση Ιλίου-Μανδραϊκός 71-63
Πανελευσινιακός-Οίακας Ναυπλίου 74-85
Δούκας-ΚΑΟ Κορίνθου 67-65
Παπάγου-Δάφνη Δαφνίου 83-73

Τα φύλλα αγώνα :

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 71-63
Δεκάλεπτα:14-15, 31-29, 46-45, 71-63
Διαιτητές: Τσολάκος-Σιδέρης
Ένωση Ιλίου (Κτιστάκης): Παπαγεωργίου 2, Μπέλλας Γ. 10(2), Τσακίρης 18(1), Φουντάς 19(5), Μπολάτογλου 4, Μπέλλας Οδ. 6, Τσιουμπρής 2, Μανταλβάνος 10, Πανουσόπουλος, Τσώλης, Κατσαρός, Γεροκώστας
Μανδραϊκός (Κατσούνης): Παπανικολάου 2, Γεωργοπαπαδάκος Σ. 18(2), Δέδες 7, Γκαιντάσοφ 12, Σεργιένκο 5, Ρεκουνιώτης 8, Χάλαρης 9, Γεωργοπαπαδάκος Ν. 2, Κοπακάκης, Φωτόπουλος.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΟΙΑΚΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 74-85
Δεκάλεπτα: 20-27, 45-43, 55-62, 74-85
Διαιτητές: Κυριακόπουλος-Φάκαρος
Πανελευσινιακός (Καλογήρου): Κυριακόπουλος 17 (1), Ηλιάδης 12 (1), Καράμπελας 6 (1), Μουρατίδης, Βούλγαρης 2, Σταθόπουλος 7, Ιωάννου, Ψαρόπουλος 19 (3), Δούκας 4, Αναγνωστάκης 7.
Οίακας Ναυπλίου (Κουλουριώτης): Ραζής 2, Κουμπούρας 22 (2), Πελεκάνος 14 (2), Γεωργιάδης 4, Μανάκας 8 (2), Μπουρτσουκλής, Αναγνωστόπουλος 21 (1), Παπαντωνίου 14 (2).

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΤΡΙΤΩΝΑΣ 81-77
Δεκάλεπτα : 30-23, 48-47, 61-65, 81-77
Διαιτητές :Κωνσταντινόπουλος-Μπούκας
Παγκράτι (Λιόγας) : Τζιβελέκας 18, Μαγιντόμπε 3 (1), Κούτρας 5 (1), Κατωπόδης 7 (2), Λυτόπουλος 6 (1), Φωτίου, Δερμιτζάκης 16 (2), Δόξας, Ροδοστόγλου 19 (3), Μπένος 7, Αρμάος.
Τρίτωνας (Μιχελάκος) : Κούτουλας 6 (1), Ψαρόπουλος 15 (1), Καλατζής 6 (2), Ντιμπ 19 (1), Νικολακόπουλος 6 (2), Δαμιανάκος, Μαλτέσιος 17, Κουκουνιάς 5, Τσούτσος 3 (1).

ΔΟΥΚΑΣ - ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 67-65
Δεκάλεπτα : 14-19, 33-24, 52-44, 67-65
Διαιτητές : Δολγύρας-Χριστινάκης
Δούκας (Χούμπαυλης) :  Παππάς 9, Δενδρινός 8 (1), Μποχωρίδης 19 (4), Βουγιούκας 8, Ξύδης 2, Τσιτσιγιάννης 7, Πετς. Λάκκας 2, Μήτσιαλος, Αποστολίδης 12, Γκίνης, Σακελλαρίου.
ΚΑΟ Κορίνθου (Νικητόπουλος) : Νιφόρας 10 (2), Σακελλαράκης 13, Μακρής 15 (3), Θεοδωρίδης 3 (1), Κεφαλάς 9 (1), Περρωτής 6, Μπαλλής, Τασσιόπουλος 2, Κωνστνατίνου 7 (2).

ΠΑΠΑΓΟΥ – ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ 83-73
Δεκάλεπτα: 22-20, 39-37, 67-51, 83-73
Διαιτητές: Κάρδαρης-Καλογερόπουλος Φ.
Παπάγου (Ταυρόπουλος): Παπαζήσης, Πίνης 4, Πρισκομάτης 7, Ζώρζος 14 (1), Παπαπέτρου 12, Κουτρούλιας 23 (2), Αγγελόπουλος, Γιαννίκος 2, Χρυσός 5 (1), Μπάλος 16, Μάνδαλος
Δάφνη Δαφνίου (Κωνσταντινίδης): Κάννας, Γκάτζο 7 (1), Κουφόπουλος 4 (1), Γοργόνης 12 (3), Καραμπατσος, Ψημίτης 7, Σαλέχ 3, Δομπρογιάννης 6, Παπαδιονυσίου 17 (1), Τάταρης 2, Αρνόκουρος 9  

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 73-70
Δεκάλεπτα: 21-22, 43-36, 63-54, 73-70
Διαιτητές: Μπίκας -Αποστολίδης
Πρωτέας Βούλας (Βλάχος): Κυρίλης 5 (1), Ματαλιωτάκης 27, Ματσάγγος, Αγγελόπουλος 18 (4), Μόρφης 5, Παπαδάκης 5 (1), Παπαρέγκας 9 (1), Γάργαλης 2, Γεωργιάδης 2.
Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Δέλλιος 9, Στογιάνοβιτς, Καλλιανιώτης 8 (2), Ντουζίδης 2, Σκάνδαλος 24 (2 τρίπ., 4 κλεψ.), Γιαουρτόγλου 7 (1), Γεωργιάδης, Στάθης 7, Αντωνίου, Καστανιώτης, Ματζιώρης 13 (2).

ΓΛΑΥΚΟΣ – ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 51-63
Δεκάλεπτα: 7-12, 15-28, 28-44, 51-63
Διαιτητές: Σταθόπουλος-Κώτσου
Γλαύκος (Παπαδόπουλος): Μοσχοβάκης 8 (1), Βανδώρος 2, Γιαννακόπουλος 6, Καρακωνσταντάκης 5 (1), Κουτρας 2, Μαναβόπουλος 8, Αγγελόπουλος 4, Δαβάνης 11 (3), Τσέκλένης, Σπυράτος 4.
Έσπερος Καλλιθέας (Μάντζαρης): Χαρούνι Ν. 11 (1), Βάρσος 2, Χατζηκίδης 2, Καρλάφτης, Σκουλούδης 6, Παπαφλωράτος 10 (2), Βλασσόπουλος 11, Χαρούνι Κ. 2, Μούτσα, Γραμματικός 20 (3)  

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 69-67
Δεκαλέπτα : 11-20, 36-33, 50-43, 69-67
Διαιτητές : Φασόλης-Ορφανός Εμ.
Πεντέλη (Χαρτοματσίδης) : Μπούτρης 7 (1), Γεωργακόπουλος 1, Αποστόλοπουλος 3, Κούσουλας 12 (3), Καρούζος 20 (5), Μπέλη 6, Κουκάκης 14, Σαλτουρίδης, Τάγαρης 6, Νάσης.
Κρόνος Αγ,Δημητρίου (Ρουμελιώτης) : Στραγανιώτης, Κεφαλάς 2,Ξιούρας 6 (2), Ζαραϊδώνης 15 (1), Βούζας 2, Κόης 10, Σολωμός 10, Καρακεχαγιάς 12 (2), Στέφος 6, Ανδρεάτος 2

Η Βαθμολογία (σε 17 αγώνες)

1.Δάφνη Δαφνίου (13-4) 30
2.Τρίτωνας (12-5) 29
———————————-
3.Οίακας Ναυπλιου (12-5) 29
4.Παγκράτι (12-5) 29
5.Δούκας (11-6) 28
6.Πρωτέας Βούλας (10-7) 27
7.Έσπερος Καλλιθέας (9-8) 26
8.Πεντέλη (8-9) 25
9.Πανελευσινιακός (8-9) 25
10.Παπάγου (8-9) 25
11.Μανδραϊκός (7-10) 24
12.ΚΑΟ Κορίνθου (7-10) 24
———————————-
13.Πανερυθραϊκός (6-11) 23
14.Γλαύκος (5-12) 22
15.Ένωση Ιλίου (5-12) 22
16.Κρόνος Αγ.Δημητρίου (3-14) 20  

Η επόμενη αγωνιστική (18η, 17/2):

Κρόνος Αγ. Δημητρίου – Πρωτέας Βούλας
Εσπερος – Πεντέλη
Τρίτωνας – Γλαύκος
Μανδραϊκός – Παγκράτι
Οίακας Ναυπλίου – Ενωση Ιλίου
ΚΑΟΚ – Πανελευσινιακός
Παπάγος – Δούκας
Πανερυθραϊκός – Δάφνη Δαφνίου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ