21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Το παζλ και οι πιθανότητες στο σταυρόλεξο της παραμονής

Όταν σε ένα πρωτάθλημα κινδυνεύουν με υποβιβασμό οι 10 από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν, τότε αυτό σίγουρα είναι επιτυχημένο, καθώς καμία ομάδα δεν εμφανίζεται αδιάφορη.

'Έτσι, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, το basketa.gr σας παρουσιάζει τους αναλυτικούς πίνακες μα τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι συγκεκριμένες ομάδες, και τις πιθανότητες παραμονής τους στην Β' Εθνική.

Παπάγου (Ρεκόρ 12-13)

Φαινομενικά οι «Στρατηγοί» δεν θα έχουν πρόβλημα να φτάσουν στο πολυπόθητο 13, αρκεί να κερδίσουν την αγωνιστική που έρχεται τον Κρόνο στο «Σαλούν», καθώς στη συνέχεια το πρόγραμμα δυσκολεύει, και ενδεχομένως να μην βρούνε ούτε νίκη. Σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες δεν θα ήθελε Πεντέλη και Πανερυθραϊκό, με τις οποίες έχει χάσει και τα δυο παιχνίδια και βρίσκεται στο 0-2.

Κρόνος Αγίου Δημητρίου Εντός
Έσπερος Καλλιθέας Εκτός
Τρίτων Εντός
Μανδραϊκός Εκτός
Οίαξ Ναυπλιου Εντός

Μανδραϊκός (Ρεκόρ 12-13)

Μόνο βατό δεν φαντάζει το πρόγραμμα για τον Μανδραϊκό, με το μεγάλο διπλό σου Στρέφη να φαντάζει το μεγάλο κόλπο της παραμονής. Ο Μανδραϊκός έχει πανίσχυρη έδρα, και τρία εντός έδρας παιχνίδια, αλλά τα δυο είναι με του δυο διεκδικητές της ανόδου, Δάφνη Δαφνίου και Οίακα Ναυπλίου. Λογική μοιάζει μια νίκη με τον Παπάγου, η οποία θα τον πάει στις 13 νίκες, ενώ θα ψάξει ακόμη μια για να κοιμάται ήσυχος. Στις ισοβαθμίες είναι στο 1-1 με όλες της ομάδες.

Δάφνη Δαφνίου Εντός
Οίαξ Ναυπλίου Εντός
ΚΑΟ Κορίνθου Εκτός
Παπάγου Εντός
Δούκας Εκτός

Πεντέλη (Ρεκόρ 11-14)

Η Πεντέλη γνώρισε κακή εντός έδρας ήττα από τον Πανελευσινιακό, και έτσι έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες σωτηρίας, έχοντας μπροστά της ένα κομβικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ένωση Ιλίου, από την οποία είχε ηττηθεί εντός έδρας τον πρώτο γύρο. Η ομάδα του Κώστα Χαρτοματσίδη θα αναζητήσει νίκες στα εντός των τειχών παιχνίδια με Παγκράτι και Πρωτέα Βούλας, δηλαδή δυο ομάδες της υψηλής ταχύτητας, ενώ στα θετικά της είναι το 2-0 με τον Πανερυθραϊκό,

Ένωση Ιλίου Εκτός
Παγκράτι Εντός
Γλαύκος Εκτός
Δάφνη Δαφνίου Εκτός
Πρωτέας Βούλας Εντός

Πανελευσινιακός (Ρεκόρ 10-15)

Αν οι «σταχυοφόροι» έχαναν στην Πεντέλη θα ήταν το πρώτο φαβορί να αποχαιρετήσει την κατηγορία, και απλά με αυτή τη νίκη αναπτέρωσαν τις ελπίδες του, και απλά τους αρκεί να κάνουν το 3/3 εντός έδρας για να το πετύχουν,μιας και το 13 δείχνει ασφαλής. Φυσικά μόνο αυτονόητο είναι ότι θα το πράξουν αυτό, καθώς στα τρία αυτά παιχνίδια υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι. Κλειδί θα παίξει και το παιχνίδι στην Ερυθραία, και αν καταφέρει η Ελευσίνα να κρατήσει έστω το +9. Κάθε ισοβαθμία με την Πεντέλη την οποία έχει στο 2-0 είναι επιθυμητή.

Πρωτέας Βούλας Εντός
Πανερυθραϊκός Εκτός
Κρόνος Αγίου Δημητρίου Εντός
Έσπερος Καλλιθέας Εκτός
Τρίτων Εντός

Πανερυθραϊκός (Ρεκόρ 10-15)

Τα πάνω κάτω έφερε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες η οποίες τον έβαλαν για τα καλά στο κυνήγι της σωτηρίας, με το διπλό στην Κόρινθο και το 2-0 απέναντι στον ΚΑΟΚ να του αλλάζει την ιστορία. Πλέον έχει δυο εντός έδρας παιχνίδια με Ελευσίνα και Παγκράτι, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί και μια εκτός έδρας νίκη να φτάσει τις 13 και να ορίζει την τύχη του, καθώς στις 12 θα χρειαστεί να έχει στην ισοβαθμία και τον ΚΑΟΚ.

Δούκας Εκτός
Πανελευσινιακός Εντός
Ένωση Ιλίου Εκτός
Παγκράτι Εντός
Γλαύκος Εκτός

ΚΑΟΚ (Ρεκόρ 10-15)

Ψυχολογικό φαίνεται να είναι το πρόβλημα στην Κόρινθο, η οποία αν και άλλαξε προπονητή, δεν μπόρεσε να κερδίσει το κομβικό παιχνίδι στον Άγιο Δημήτριο, και έτσι έχοντας να αγωνιστεί και με τους τρεις πρωτοπόρους, βλέπει ως τελικούς τα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Έσπερο και Μανδραϊκό, ώστε να φτάσει στις 12 νίκες, και έχοντας την τελευταία αγωνιστική εντός την πρωταθλήτρια Δάφνη, θα παίζει ενδεχομένως την παραμονή της. Όλα αυτά με το 0-2 από τον Πανερυθραϊκό, και σε κάθε ισοβαθμία που θα βρίσκεται η ομάδα της Νέας Ερυθραίας μέσα να τον υποβιβάζει.

Έσπερος Καλλιθέας Εντός
Τρίτων Εκτός
Μανδραϊκός Εντός
Οίαξ Ναυπλίου Εκτός
Δάφνη Δαφνίου Εντός

Έσπερος Καλλιθέας (Ρεκόρ 11-13)

Ουσιαστικά πλασματική είναι η θέση της ομάδας του Αντώνη Μάντζαρη, η οποία βρέθηκε κάτω από τη ζώνη, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι λιγότερο, δηλαδή αυτό που θα επαναληφθεί με την Ένωση Ιλίου. Κομβικό το συγκεκριμένο παιχνίδι και τα δυο εντός με Παπάγου και Ελευσίνα, με τα οποία η ομάδα της Καλλιθέας σώζει την κατηγορία, αρκεί να μην επιδράσει ανάποδα το άγχος που αίφνης εμφανίστηκε στον Έσπερο.

ΚΑΟ Κορίνθου Εκτός
Ένωση Ιλίου Εντός
Παπάγου Εντός
Δούκας Εκτός
Πανελευσινιακός Εντός
Ένωση Ιλίου Εκτός

Γλαύκος (Ρεκορ 8-16)

Το πρώτο βήμα προς την ελπίδα έγινε με τη νίκη επί Ένωσης Ιλίου, την οποία πρέπει να κερδίσει εκτός και την Τετάρτη (10/4) στο παιχνίδι που θα επαναληφθεί. Αν δεν πάρει αυτό το ματς, και έχοντας εκτός στη συνέχεια Παγκράτι και Δάφνη Δαφνίου, μάλλον θα πρέπει να κάνει πρόβα για την επιστροφή της στην Γ' Εθνική. Ουσιαστικά για να φτάσει στις 13 νίκες θέλει 5/6.

Ένωση Ιλίου  Εκτός
Παγκράτι Εκτός
Δάφνη Δαφνίου Εκτός
Πεντέλη Εντός
Πρωτέας Βούλα; Εκτός
Πανερυθραϊκός Εντός

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Ρεκόρ 6-19)

Μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει ο Κρόνος, ο οποίος και 5/5 να κάνει δύσκολα θα μπορέσει να σωθεί. Αξίζει ειδική μνεία στην ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη για την προσπάθεια που κάνει, όντας ανταγωνιστική απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Παπάγου Εκτός
Δούκας Εντός
Πανελευσινιακός Εκτός
Ένωση Ιλίου Εντός
Παγκράτι Εκτός

Ένωση Ιλίου (Ρεκόρ 7-16)

Επτά παιχνίδια απομένουν για την Ένωση  Ιλίου, η οποία έχει δυο αγώνες λιγότερους και υποθετικά μπορεί με ισάριθμες νίκες να σώσει την κατηγορία. Φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι αυτό, και τα παιχνίδια που ακολουθούν με Γλαύκο και Πεντέλη αναμένεται αν δείξουν να θα έχει ελπίδες να προλάβει τις ομάδες που βρίσκονται στις 10 νίκες. Οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος της ομάδας του Γιαννη Κτιστάκη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει μεγάλη μάχη για να τα καταφέρει.

Γλαύκος Εντός
Πεντέλη Εντός
Έσπερος Καλλιθέας Εκτός
Πρωτέας Βούλας  Εκτός
Πανερυθραϊκός Εντός
Κρόνος Αγίου Δημητρίου Εκτός
Έσπερος Καλλιθέας Εντός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ