21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οκτώ μνηστήρες για τέσσερις πολυθρόνες…

Στην τελική ευθεία του βρίσκεται το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του. 

Αυτή που ξεχωρίζει είναι η μάχη της παραμονής, με 8 ομάδες να μάχονται να αποφύγουν τις τελευταίες τέσσερις θέσεις, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των ομάδων, και τις ισοβαθμίες που έχουν μεταξύ τους.

Παγκράτι (Ρεκόρ 11-15)

Ίκαρος Νέας Σμύρνης (εκτός), Ιωνικός Νικαίας (εντός), Δάφνη Δαφνίου (εκτός), Τρίτων (εντός)

Η ομάδα του Τζίμη Κουστένη φτάνει στη μια υπέρβαση μετά την άλλη, αλλά ακόμη δεν έχει σώσει την παρτίδα. Λαμβάνοντας υπόψη μας το ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα που έχει στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, θα σώσει την παρτίδα με 2/4, αλλά ενδεχομένως της φτάσει και η μια νίκη, έχοντας υπόψη μας ότι έχει με το μέρος της τις ισοβαθμίες με Κηφισιά (2-0), Κορωπί (1-1), Κόρινθο (1-1), και χάνει από τον Πανελευσινιακό (1-1), ενώ έχει να αγωνιστεί εκτός με Ίκαρο Νέας Σμύρνης (είχε ηττηθεί στο Μετς) και με Δάφνη στο Χαϊδάρι (έχει υπέρ της το 1-0). Σε περίπτωση που φτάσει στις 12 νίκες, όπου θα βρεθεί μια σειρά ομάδων, θέλει σε αυτή την ισοβαθμία και την Κηφισιά, για να έχει το 2-0 υπέρ της.

Κορινθός (Ρεκόρ 11-15)

Ιπποκράτης Κω (εκτός), Ίκαρος Νέας Σμύρνης (εντός), Ιωνικός Νικαίας (εκτός), Δάφνη Δαφνίου (εντός)

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Κόρινθος, η οποία αίφνης έμπλεξε σε σενάρια υποβιβασμού, αλλά θα έχει την ευκαιρία αν πάρει τα δυο παιχνίδια στην έδρα της να σώσει την παρτίδα, και μάλιστα να φτάσει στο 2-0 απέναντι σε Ίκαρο Νέας Σμύρνης και με Δάφνη Δαφνίου. Αν πάρει ένας παιχνίδι και πάει στις 12 νίκες έχει το Κορωπί στο 2-0, ενώ την βαραίνει το 0-2 με την Νέα Κηφισιά. Με Παγκράτι, Ελευσίνα και ΕΦΑΟΖ βρίσκεται στο 1-1, αλλά και με τους τρεις χάνει στην διαφορά πόντων.

Δάφνη Δαφνίου (Ρεκόρ 11-15)

Μανδραϊκός (εντός), Ηράκλειο (εκτός), Παγκράτι (εντός), Κόρινθος (εκτός)

Κοντά στην παραμονή της βρίσκεται και η ομάδα του Κώστα Σορώτου, η οποία μετά το σπουδαίο διπλό στο κλειστό του Ζωγράφου με τον ΕΦΑΟΖ (πήρε και την διαφορά στο σκορ) ψάχνει δυο νίκες ώστε να καθαρίσει την μπουγάδα, στοχεύοντας περισσότερο στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον αδιάφορο αγωνιστικά Μανδραϊκό, έχοντας να ταξιδέψει και στο Ηράκλειο. Στις δυο τελευταίες αγωνιστικές έχει τους ισόβαθμους Παγκράτι και Κόρινθος, με τους οποίους βρίσκεται πίσω με 1-0, και δεν θέλει να κριθεί σε αυτά τα παιχνίδια η παραμονή. Στα υπέρ της 2-0 με την Κηφισιά αλλά και το Κορωπί, ενώ με Πανελευσινιακό και Ίκαρο Νέας Σμύρνης βρίσκεται στο 1-1, αλλά έχει την υπέρ της διαφορά.

Νέα Κηφισιά (Ρεκόρ 10-16)

Πρωτέας Βούλας (εντός), Πανερυθραϊκός (εκτός), Πανελευσινιακός (εκτός), Ιπποκράτης Κω (εντός)

Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα ταξίδεψε στην Κόρινθο με το ένα πόδι στην Γ' Εθνική, αλλά κατάφερε να το βγάλει από εκεί, και να πατήσει και πάλι γερά στα πόδια της, έχοντας τις ευκαιρίες της να φτάσει στην σωτηρία για δεύτερη στην σειρά σεζόν. Στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, έχει να υποδεχθεί στις Αδάμες τον Πρωτέα Βούλας και τον Ιπποκράτη, δηλαδή δυο δυνατές ομάδες, και έχοντας 0-2 με Παγκράτι και Δάφνη Δαφνίου δεν γνωρίζει να θα τις φτάσουν και οι 12 νίκες. Καθοριστικής σημασίας είναι το επερχόμενο παιχνίδι με τον Πρωτέα, αλλά και αυτό στην Ελευσίνα, την οποία είχε κερδίσει με +11 στον πρώτο γύρο. Στις ισοβαθμίες θα ήθελε την Κόρινθο με την οποία βρίσκεται στο 2-0, ενώ στο 2-0 έχει τον ΕΦΑΟΖ.

Κορώπι (Ρεκόρ 9-17)

Διαγόρας Δρυοπιδέων (εντός), ΕΦΑΟΖ (εκτός), Μανδραϊκός (εντός), Ηράκλειο (εκτός)

Το Κορωπί πήρε το φιλί της ζωής μετά τη νίκη του επί του Πανελευσινιακού από το οποίο πήρε και την διαφορά, αλλά χρειάζεται υπερβάσεις για να μπορέσει να κάνει το 3/4 και να φτάσει στις 12 νίκες, που ενδεχομένως θα δώσει παραμονής, Έτσι, έχοντας να φιλοξενήσει τους Διαγόρα και Μανδραϊκό θα ψάξει για μια νίκη και θα κυνηγήσει το 2/2 εκτός με ΕΦΑΟΖ και Ηράκλειο. Αναφορικά με τις ισοβαθμίες, βρίσκεται στο 0-2 με Κόρινθο, ενώ έχει στο 1-1 Παγκράτι, Δάφνη Δαφνίου και Κηφισιά, έχοντας μόνο την τελευταία στην ισοβαθμία.

Πανελευσινιακός (Ρεκόρ 9-17)

Πανερυθραϊκός (εντός), Διαγόρας Δρυοπιδέων (εκτός), Νέα Κηφισιά (εντός), ΕΦΑΟΖ (εκτός)

Το τρίποντο του Μόρφη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πρωτέα Βούλας ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για την Ελευσίνα, η οποία θέλει το 3/4 για να μπορέσει υπό προυποθέσεις να σωθεί, με το λάθος να μην επιτρέπεται. Έτσι, θα πρέπει να νικήσει Πανερυθραϊκό και Νέα Κηφισιά στην Γούβα, και τον ΕΦΑΟΖ στο κλειστό του Ζωγράφου, θέλοντας και το +12 με την Κηφισιά. Στις ισοβαθμίες έχει 1-1 με Παγκράτι, Κόρινθο, έχοντας την ισοβαθμία, και στο 1-1 το Κορωπί και την Δάφνη Δαφνίου όπου υστερεί σε διαφορά, ενώ δεν έχει κανένα αντίπαλο στο 2-0, ώστε να έχει σαφή προβάδισμα σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας.

Ίκαρος Νέας Σμύρνης (Ρεκόρ 9-17)

Παγκράτι (εντός), Κόρινθος (εκτός), Πρωτέας Βούλας (εντός), Πανερυθραϊκός (εκτός)

Τρομερή προσπάθεια έχει κάνει η ομάδα του Φώτη Καρακώστα, η οποία έχοντας 4 νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, διατηρεί τις ελπίδες για παραμονή, έχοντας ως παιχνίδι κλειδί το επερχόμενο με το Παγκράτι, το οποίο θέλει να έχει στο 2-0, ώστε να μπορέσει να το έχει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Φυσικά στη συνέχεια θα έχει να αγωνιστεί και στην Κόρινθο, με ενδεχόμενη ήττα να του κόβει τα φτερά καθώς θα είναι στο 0-2, ενώ τελειώνει με τους αδιάφορους βαθμολογικά, Πρωτέα Βούλας και Πανερυθραϊκό. Στις υπόλοιπες ισοβαθμίες, έχει στο 1-1 την Δάφνη Δαφνίου, το Κορωπί, τον Πανελευσινιακό, τον ΕΦΑΟΖ και την Κηφισιά, 

ΕΦΑΟΖ (Ρεκόρ 8-18)

Τρίτωνας (εκτός), Κορωπί (εντός), Διαγόρας Δρυοπιδέων (εκτός), Πανελευσινιακός (εντός)

Πολύ δύσκολα θα σώσει την παρτίδα, καθώς και το 4/4 ενδεχομένως να μην φτάνει για την παραμονή, ενώ δεν αγωνίζονται πλέον στην ομάδα του Τάκη Ζήβα οι Εμμανουηλίδης και Υφαντής. Ωστόσο, επειδή η ομάδα του Ζωγράφου διαθέτει παίκτες μαχητές, δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν, και έτσι έχοντας εντός Κορωπί και Ελευσίνα, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο αναφορικά με την μάχη της παραμονής.

Βαθμολογία (σε 26 αγώνες):

1. Ιωνικός Νικαίας 51 (25-1)
2. Διαγόρας Δρυοπιδέων 46 (20-6)
————————————————–
3. Ιπποκράτης Κω 44 (18-8)
4. Τρίτων 41 (15-11)
5. Πανερυθραϊκός 40 (14-12)
6. Πρωτέας Βούλας 39 (13-13)
7. ΓΣ Μάνδρας Νικηφόρος 39 (13-13)
8. Ηράκλειο 38 (12-14)
9. Παγκράτι 37 (11-15)
10. ΚΑΟΚ 37 (11-15)
11. Δάφνη Δαφνίου 37 (11-15)
12. Κηφισιά 36 (10-16)
————————————————–
13. Κορωπί 35 (9-17)
14. Πανελευσινιακός 35 (9-17)
15. Ίκαρος Νέας Σμύρνης 35 (9-17)
16. ΕΦΑΟΖ 34 (8-18)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ