19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 9ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Λουκάς Γιαουρτόγλου

Η αξία του φάνηκε από τα πρώτα του χρόνια στον Πανερυθραϊκό, και πλέον αποτελεί ένα από τους καλύτερους γκαρντ του πρωταθλήματος της  Β' Εθνικής. Ο 30χρονος γκαρντ ήταν εντυπωσιακός στο παιχνίδι με το Παγκράτι, έχοντας 21 πόντους με 4/8 τρίποντα, και ήταν ο άνθρωπος που εκτόξευσε την διαφορά υπέρ των «ερυθρόλευκων» στο τρίτο δεκάλεπτο. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 16,4 πόντους και κάτι περισσότερο από 3 τρίποντα ανά αγώνα. Δεν τα λες και άσχημα...

2. Στέλιος Γκίνης

Στις νίκες ήθελε πάση θυσία να επιστρέψει η Δάφνη Δαφνίου, και αυτό έγινε πράξη με έναν από τους παλιότερους της παίκτες να παίρνει «φωτιά» και να την οδηγεί στο 80-63 επί του Κορωπίου. Ο 30χρονος σκόρερ είχε 17 πόντους με πέντε τρίποντα, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, και έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, επαναφέροντας την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας του Χαϊδαρίου.

3.Βαγγέλης Καράμπουλας

Πλώρη για πρώτος σκόρερ σε μια ακόμη αγωνιστική χρονιά έβαλε ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος «φόρτωσε» με 26 πόντους το καλάθι του Διαγόρα Δρυοπιδέων, στο δυσκολότερο παιχνίδι που είχε να αντιμετωπίσει ως τώρα το συγκρότημα του Μάριου Γούναρη. Ο Καράμπουλας σε 9 παιχνίδια μετράει 21 πόντους κατά μέσο όρο, με τον Ιωνικό Νικαίας να φτάνει στο 9-0, και να οδηγεί την κούρσα προς την άνοδο στην Α2.

4.Τάκης Νικολακόπουλος

Πολύ σημαντική νίκη πήρε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος επικράτησε στην έδρα του του εξαιρετικά δυνατού Τρίτωνα, με τον Τάκη Νικολακόπουλο να παίζει καταλυτικό ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο 23χρονος φόργουορντ ήταν άλυτος γρίφος για την αμυντική γραμμή της ομάδας του Μιχάλη Μιχελάκου, έχοντας 18 πόντους με 2 τρίποντα, και οδηγώντας τους «σταχυοφόρους» στην τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

5.Ανδρέας Ψαρόπουλος

Μαζί με τον Φίλιππο Μοσχοβίτη οδηγούν την κατά τα άλλα νεανική Νέα Κηφισιά, βοηθώντας την να φτάσει σε μια ακόμη μεγάλη ανατροπή, με τον ίδιο να έχει καταλυτική παρουσία. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ πέτυχε συνολικά 24 πόντους με 2 τρίποντα, με τους 13 να έρχονται στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ ήταν ο παίκτης που με τρίποντο ισοφάρισε σε 75-75, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε πέρυσι το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει την ΑΕΝΚ, την στιγμή που αποφάσισε να αφήσει την Α1 και να αγωνιστεί στην Β' Εθνική. Φέτος, και στην δεύτερη του σεζόν την ομάδα των Βορείων προαστίων, δείχνει να συνεχίζει το έργο του, με αρκετούς νεαρούς αθλητές να παίρνουν ευκαιρίες, δίπλα στους έμπειρους Μοσχοβίτη και Ψαρόπουλο. Στο παιχνίδι με το Ηράκλειο οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη στην παράταση, γυρίζοντας το παιχνίδι, και φτάνοντας σε μια ακόμα ανατροπή στις Αδάμες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ