19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Θοδωρής Κυριλής (Πρωτέας Βούλας)

Η πρόοδος του είναι αξιοθαύμαστη,και τον συναντάμε για δεύτερη φορά σε κορυφαία πεντάδα αγωνιστικής. Ο 20χρονος γκαρντ, στη δεύτερη του σεζόν στην Βούλα, αποτελεί τον βασικό οργανωτή του Πρωτέα, και δείχνει να ανταπεξέλθεται εξαιρετικά. Ο αθλητής που ξεχώρισε στον Προμηθέα Πατρών και αγωνίστηκε στην Β' Εθνική και με το Αγρίνιο, είχε  στο διπλό της ομάδας το στην Αταλάντη 22 πόντους με 4 τρίποντα, όντας καθοριστικός παράγοντας της νίκης. Ως τώρα στο πρωτάθλημα και σε 9 αγώνες αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του Πρωτέα με 12,2 πόντους αλλά και αυτόν με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (18).

2.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Εδώ δεν υπάρχουν και πολλά να αναφέρουμε, με τον 41χρονο Γιάννη Γκαγκαλούδη να έχει γράψει το δικό του ιστορικό τόμο στο άθλημα, και να συνεχίζει να προσθέτει σελίδες αγωνιζόμενος ως έφηβος. Επέστρεψε στο Μαρούσι με πραγματικό σκοπό να το βοηθήσει, και θα μπορούσε σε κάθε αγωνιστική να βρίσκεται στους πέντε κορυφαίους. Στο διπλό της ομάδας του στα «Δυο Αοράκια» με αντίπαλο τον ΟΦΗ ήταν απολαυστικός, έχοντας 30 πόντους με 5 τρίποντα. Συνολικά ο «Γκάγκαα» έχει 22,4 πόντους και 20 εύστοχα τρίποντα σε 8 αγώνες.

3.Γιώργος Μπάλας (Πανελευσινιακός)

Η φετινή σεζόν είναι μια μεγάλη προσωπική νίκη για τον 25χρονο γκαρντ, ο οποίος είδε να χάνει όλη την περσινή σεζόν, έχοντας οδηγηθεί στο χειρουργείο μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη στην προετοιμασία των «σταχυοφόρων». Η ομάδα της Ελευσίνας τον διατήρησε στις τάξεις της, με τον ίδιο να τους δικαιώνει. Απέναντι στου Παπάγου ήταν εξαιρετικός, έχοντας 21 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ ως τώρα έχει αγωνιστεί σε 9 αγώνες, έχοντας 12,1 πόντους και 23 εύστοχα τρίποντα.

4.Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Ο ηγέτης του «Σίτι». Ο Χριστόδουλος Καράβολας αποτελεί τον άνθρωπο που ουσιαστικά οδήγησε το Αιγάλεω από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ στην Β' Εθνική, και παρά τις φετινές δυσκολίες, στέκεται αρωγός στην πορεία του, έχοντας παράλληλα τον δικό του τρόπο. Στην αναμέτρηση με τα Μελίσσια, ήταν ένας εκ των κορυφαίων με 16 πόντους και 2 τρίποντα ενώ σε 9 αγώνες έχει 15,4 πόντους και 15 εύστοχα τρίποντα.

5.Μανώλης Ματαλλιωτάκης (Έσπερος Καλλιθέας)

Δεν τίθεται αμφιβολία πως πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους ψηλούς της κατηγορίας, προερχόμενος από δυο τρομερές σεζόν στον Πρωτέα Βούλας. Αυτός ήταν και ο λόγος που στον Έσπερο έκαναν την υπέρβαση και τον απέκτησαν, έχοντας τον ως σημείο αναφοράς στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Απέναντι στην Μεγαρίδα ο 25χρονος σέντερ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 19 πόντους και κυριαρχική παρουσία, ενώ στο πρωτάθλημα και σε 9 αγώνες μετράει 14,8 πόντους.

Προπονητής

Περικλής Ταυρόπουλος (Πρωτέας Βούλας)

Ο πολύπειρος τεχνικός κλήθηκε να διαχειριστεί ένα νεανικό ρόστερ, με πολλές μεταγραφές νέων παικτών, και να διατηρήσει τον Πρωτέα στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Παρά το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας του, αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει σύμφωνα με τη δουλειά του, με αποκορύφωμα το άνετο διπλό στην Αταλάντη με αντίπαλο τον Λοκρό, που την έφερε στις τέσσερις νίκες, και την έκανε να ανασάνει βαθμολογικά, ενώ 'έχει δώσει ρόλο και στα νέα παιδιά που ξεπηδούν από τις ακαδημίες του συλλόγου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ