23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Γιάννης Τζιβελέκας (Παγκράτι)

Παρά τα 22 του χρόνια ο Γιάννης Τζιβελέκας δεν απαρνείται τον ρόλο του ηγέτη, και στην πιο ώριμη σεζόν της ως τώρα καριέρας του, οδηγεί το Παγκράτι σε πολύ καλά μονοπάτια. Ο «Τζίβε» όπως τον αποκαλούν καλείται να καλύψει μαζί με τους Κατωπόδη και Αρμάο το κενό που έχει αφήσει ο τραυματισμός του Μαγιντόμπε, και δείχνει να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Στο δύσκολο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι με την Ένωση Ιλίου ο Τζιβελέκας έφτασε σε double-double, έχοντας 19 πόντους με 12 ασίστ, αλλά και 3 εύστοχα τρίποντα, ενώ αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ των «ροσονέρι» με 13,3 πόντους σε 9 παιχνίδια, και τον πρώτο σε εύστοχα τρίποντα (11).

2.  Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός)

Στη Νέα Ερυθραία έχουν τη συνήθεια να έχουν μακροχρόνιες σχέσεις με παίκτες τους, που μετατρέπονται σε «σημαίες» της ομάδας. Έτσι, μετά τους Κοντούδη και Καλλιανιώτη, και ο Γιουρτόγλου ακολουθεί την ίδια διαδρομή, όντας στην έκτη του σεζόν στο «Στ.Καλαϊτζής». Στα 33 του χρόνια, και μην έχοντας ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν έχει αρχίσει να κάνει αυτό που συνηθίζει και να βγαίνει μπροστά. Στην πολύ δύσκολη, αλλά κομβικής σημασίας νίκη με τον ΚΑΟΚ, ο Γιαουρτόγλου είχε 23 πόντους με 4 τρίποντα, βοηθώντας τον Πανερυθραϊκό να φτάσει στην τρίτη του νίκη, και να ανασάνει βαθμολογικά. Αναφορικά με το πρωτάθλημα, σε 8 παιχνίδια έχει 14,8 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα σε 8 παιχνίδια.

3.  Μάρκος Ψημίτης (Δάφνη Δαφνίου)

Η Δάφνη Δαφνίου παύει σταδιακά να είναι έκπληξη, και αποτελεί ως τώρα το καλύτερο πρότζεκτ ομάδας που κυκλοφορεί στην κατηγορία, με την πρώτη θέση να μιλάει από μόνη της. Δεν είναι μόνο το ότι η ομάδα του Μάη Κωνσταντινίδη βρίσκεται στο 8-1, αλλά με το μπάσκετ που παίζει το κάνει να φαίνεται εύκολο. Μια από τις ποιοτικότερες εμφανίσεις παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα είναι αυτή του Μάρκου Ψημίτη ο οποίος είχε εμφανίσει δείγματα του ταλέντου στο στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου το καλοκαίρι με την φανέλα του Παπαδού Γέρας που έλαβε τόπο στο κλειστό του Περιστερίου. Στο Χαϊδάρι είχαν τα μάτια τους ανοιχτά και τον έκαναν δικό τους, με τον Ψημίτη να είναι ο δεύτερος σκόρερ της Δάφνης με 10,3 πόντους και 10 εύστοχα τρίποντα. Στο ντέρμπι κορυφής, και στη νίκη επί του Τρίτωνα ήταν ασταμάτητος , σκοράροντας 20 πόντους και 2 τρίποντα, απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα.

4.  Ανδρέας Ψαρόπουλος (Πανελευσινιακός)

Ο Πανελευσινιακός προερχόταν από πέντε συνεχόμενες ήττες, και ο κίνδυνος να μείνει κολλημένος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα ήταν πολύ σοβαρή. Ωστόσο, κατάφερε να φύγει από την δύσκολη έδρα του Γλαύκου με σπουδαία νίκη, πετυχαίνοντας διπλή νίκη, απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους. Καταλυτικός ήταν 0 32χρονος πάουερ φόργουορντ, Ανδρέας Ψαρόπουλος, ο οποίος παίζει ως καθαρό σέντερ στους «σταχυοφόρους», και για όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση είχαν να αναφέρουν πως ήταν απλά ασταμάτητος. Συνολικά είχε 23 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ στο πρωτάθλημα, εκτός από το ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του Πανελευσινιακού, έχει 14 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα σε 9 αγωνιστικές.

5.  Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πρωτέας Βούλας)

Ο εν λόγω παίκτης αποτελεί βαρόμετρο για τον Πρωτέα, με την απόδοση του να παίζει καταλυτικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του. Ο κατά κόρον καλύτερος ψηλός του περσινού πρωταθλήματος επέλεξε να συνεχίσει για ένα ακόμη χρόνο στην Β' Εθνική και την ομάδα των Νοτίων προαστίων από το να αποδεχθεί κάποια πρόταση από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Απέναντι στου Παπάγου, και με ένα δίδυμο ψηλών όπως οι Κουτρούλιας και Αγγελόπουλος έδειξε την ποιότητα του, φτάνοντας σε double-double με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ και 1 εύστοχο τρίποντο. Εκτός αυτού ο 24χρονος σέντερ έκοψε τον Κουτρούλια με το σκορ στο 70-70 και με 4'' να απομένουν, δίνοντας την ευκαιρία στον Αγγελόπουλο να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ως τώρα σε 9 παιχνίδια έχει 14 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Λευτέρης Καλογήρου (Πανελευσινιακός)

Όταν προέρχεσαι από πέντε συνεχόμενες ήττες και βρίσκεσαι σε μεγάλη πίεση, το πιο εύκολο σενάριο είναι είτε να αποχωρήσεις είτε να μην αντέξεις το βάρος της ψυχολογίας. Ο Λευτέρης Καλογήρου ωστόσο άλλαξε το σενάριο, στηρίχθηκε και πέτυχε μια νίκη που λίγοι περίμεναν πριν το παιχνίδι με τον Γλαύκο στην Πάτρα. Σε μία δύσκολη έδρα όπως η «Αποθήκη» και σε μια ομάδα με ανεβασμένη ψυχολογία, ο Πανελευσινιακός κατάφερε να αντιδράσει, φεύγοντας με το διπλό, και περιμένοντας καλύτερες ημέρες για την ομάδα του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ