21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 8ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η όγδοη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Κωνσταντίνου

Ο άτυχος της αγωνιστικής, και ενδεχομένως της σεζόν για την Κόρινθο, έχει δικαιωματικά θέση στην βασική πεντάδα της αγωνιστικής, ειδικότερα για τα κατορθώματα του. Ο ΚΑΟΚ επικράτησε με 68-66 του Πανελευσινιακού, φτάνοντας στην πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με τον 23χρονο γκαρντ να έχει 13 πόντους και 3 τρίποντα, και το σκορ να βρίσκεται στο 61-53 στο 35', και ως την στιγμή που τραυματίστηκε, έχοντας υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού.

2.Μανώλης Καλαντζής 

Η ιστορία του 21χρονου γκαρντ έχει την δική της διαδρομή, με τον Μανώλη Καλαντζή να δίνει την δική του μάχη ώστε να καθιερωθεί στον Τρίτωνα. Η πρώτη του γνωριμία με τον σύλλογο ήταν πριν από δυο χρόνια όταν αυτός βρισκόταν στην Γ' Εθνική, ενώ μέχρι πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός από την Αναγέννηση Πετραλώνων. Πλέον αγωνίζεται στην ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου με μεταγραφή, και την φετινή σεζόν δείχνει το ταλέντο του. Στο παιχνίδι με την Δάφνη Δαφνίου ήταν εξαιρετικός, έχοντας 15 πόντους με 3 τρίποντα, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να παραμείνει στην δεύτερη θέση της κατηγορίας.

3.Σάκης Γεωργοπαπαδάκος 

Παίκτης δευτέρου ημιχρόνου αποδεικνύεται φέτος ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο στις νίκες του Παγκρατίου. Στην τέταρτη νίκη των «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα ο 31χρονος αθλητής είχε 20 πόντους με 1 τρίποντο απέναντι στον Πρωτέα Βούλας, πετυχαίνοντας την πλειοψηφία των πόντων του στο δεύτερο μισό του αγώνα, και όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Νάσου Χούμπαυλη στο πρωτάθλημα.

4.Τάσος Αντωνίου

Για ένα παιδί που ξεκίνησε από την ΕΣΚΑ, και πήρε σταθερά τις ευκαιρίες του από τον Δημήτρη Χουχουλή, το παιχνίδι στο Ηράκλειο, και ο τρόπος που ο ίδιος καθάρισε τη νίκη, αποτελεί προσωπική δικαίωση καριέρας. Ο 29χρονος φόργουορντ σκόραρε 12 πόντους με 4 τρίποντα στην σπουδαία νίκη της ομάδας του στο κλειστό της Αλικαρνασσού απέναντι στο Ηράκλειο, με το τελευταίο να είναι το καθοριστικό, καθώς με buzzer beater χάρισε τη νίκη στην ομάδα των Βορείων προαστίων.

5.Γιάννης Γκαβασιάδης 

Το ταλέντο του συγκεκριμένου αθλητή δεν δύναται να κρυφτεί, και σίγουρα αποτελεί το νέο μεγάλο «προϊόν» που βάζει στο Ελληνικό μπάσκετ o ΕΦΑΟΖ, με την Τάκη Ζήβα να τον προσθέτει δίπλα σε μια μεγάλη λίστα παικτών που άφησαν το στίγμα του. Στο παιχνίδι με τον Ιπποκράτη, μπορεί ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ να μην πέτυχε πολλούς πόντους (7 π.), αλλά είχε ουσιαστικά το νικητήριο καλάθι, και τεράστια δουλειά και στις δυο πλευρές του παρκέ, απέναντι στους ποιοτικούς και πολύπειρους ψηλούς του Ιπποκράτη Κω.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Δημήτρη Χουχουλή, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί τον πλέον έμπειρο τεχνικό στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, έχοντας δημιουργήσει ομάδες και ομάδες στον Πανερυθραϊκό. Αυτή τη φορά, και παρά το αρχικό 0-3, η ομάδα του αντέδρασε, απάντησε με ένα σερί τεσσάρων νικών, και ενδέχεται να τις κάνει έξι, έχοντας δυο παιχνίδια εντός έδρας με Παγκράτι και Μανδραϊκό. Στην 8η αγωνιστική ήταν ο τεχνικός που ρίσκαρε βάζοντας στο παρκέ έναν 18χρονο γκαρντ στο 35' (Μηνάς Στεργίου), με την ομάδα του βρίσκεται πίσω με διψήφια διαφορά στο Ηράκλειο, και κατάφερε με το buzzer beater του Αντωνίου να πάρει ένα σπουδαίο διπλό, έχοντας ως αρωγό της ανατροπής την επιλογή του από τον πάγκο. Αυτό κάλλιστα ονομάζεται παρέμβαση προπονητή σε ένα παιχνίδι μπάσκετ...

photo credit : basketaki.news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ