17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Γιώργος Κωνσταντίνου (ΚΑΟ Κορίνθου)

Μια από τις καλύτερες του σεζόν πραγματοποιεί την φετινή σεζόν ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει επιστρέψει ορεξάτος από τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του. Ο 24χρονος γκαρντ ήταν μαζί με τον Μακρή οι δυο καλύτεροι παίκτες της ομάδας του Τάσου Νικητόπουλου, και μπορεί ο φορμαρισμένος Μακρής να πέτυχε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι τριαντάρα (30 π., 4 τριπ.), ο Κωνσταντίνου ήταν αυτός που μίλησε όταν ο Πρωτέας Βούλας μείωσε σε απόσταση αναπνοής. Συνολικά στο παιχνίδι είχε 17 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 11,7 πόντους σε 7 παιχνίδια και 20 εύστοχα τρίποντα.

2.  Δημήτρης Σερέτης (Γλαύκος)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής πέτυχε ο Γλαύκος, και μάλιστα σε μια έδρα που ελάχιστες ομάδες θα καταφέρουν το ίδιο. Συγκεκριμένα η ομάδα του Χρήστου Μυριούνη επικράτησε του ως πριν το παιχνίδι, πρωτοπόρου Δούκα, σε ένα παιχνίδι που έμεινε μέσα ως το φινάλε, και κατάφερε να «κλέψει» με το τρίποντο του Δημήτρη Σερέτη στα 24'' πριν το τέλος. Ο 22χρονος γκαρντ στην επιστροφή του στην ομάδα της Πάτρας βάζει ως τώρα την σφραγίδα του, αποτελώντας μαζί με τον Καρακωνσταντάκη τα πρώτα «βιολιά» στην επίθεση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 13 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ ως τώρα και σε 8 αγώνες μετράει 13 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα.

3.  Νίκος Βερτούδος (Τρίτωνας)

Ο αρχηγός του Τρίτωνα αποτελεί έναν από αυτούς τους παίκτες που βάζω το εγώ κάτω από την ομάδα και σίγουρα δεν κοιτάζει το πόσους πόντους θα σκοράρει σε ένα παιχνίδι. Ο 28χρονος Κρητικός γκαρντ βρίσκεται πέντε χρόνια στην Αθηναϊκή ομάδα, έχοντας ζήσει την πορεία της από την Α' ΕΣΚΑ ως και την καταξίωση στην Β' Εθνική. Στο παιχνίδι με τον Έσπερο Καλλιθέας, το οποίο κρίθηκε μετά από δυο παρατάσεις, βγήκε μπροστά, έχοντας 23 πόντους με 6 τρίποντα, πραγματοποιώντας το καλύτερο το παιχνίδι με την «μπλε» φανέλα. Συνολικά ως τώρα σε 8 παιχνίδια 3,9 πόντους και 7 εύστοχα τρίποντα.

4.  Δήμος Φωτίου (Παγκράτι)

Μετά από έξι σεζόν ο έμπειρος φόργουορντ επέστρεψε στο Παγκράτι, έχοντας ως επιθυμία να αγωνιστεί στους «ροσονέρι», και ως τώρα αποτελεί τον αθλητή που οδηγεί την Αθηναϊκή ομάδα τόσο στο σκοράρισμα (έχει 13,3 πόντους σε 8 παιχνίδια), όσο και στα τρίποντα (έχει 10 εύστοχα). Στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Δημήτρη Λιόγα στο πρωτάθλημα, και στην πρώτη ιστορικά στην Ελευσίνα, ο 36χρονος παίκτης είχε 20 πόντους με 1 τρίποντο, κρατώντας σχεδόν σε όλη την διάρκεια την ομάδα του στο παιχνίδι, πριν το καθαρίσει ο Κατωπόδης με 8 μαζεμένους πόντους στο 4ο δεκάλεπτο.

5.  Κωνσταντίνος Τάγαρης (Πεντέλη)

Πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί ο 26χρονος σέντερ, ο οποίος μετά από μα σεζόν πρωταθλητισμού στην Καβάλα, βγάζει όλη του την εμπειρία στην παρουσία του στην Πεντέλη, βοηθώντας την να βρίσκεται στ0 4-4, και να κάνει μια πολύ καλή παρουσία ως νεοφώτιστη. Η ομάδα του Κώστα Χαρτοματσίδη πέτυχε μια από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία της, κερδίζοντας στο «Σαλούν» τον Παπάγου, σε παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες με ίδιους στόχους. Ο Κωνσταντίνος Τάγαρης ήταν εξαιρετικός σε αυτό το παιχνίδι, και έχοντας απέναντι του παίκτες όπως οι Κουτρούλιας και Αγγελόπουλος, έφτασε σε double-double έχοντας 16 πόντους (4/4 βολές, 6/11 διπ.) με 10 ριμπάουντ και 23 στο σύστημα αξιολόγησης. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 8 πόντους σε 8 αγωνιστικές.

Προπονητής

Χρήστος Μυριούνης (Γλαύκος)

Ο Έλληνας τεχνικός είναι μαχητής, και δεν πτοήθηκε όταν ξεκίνησε τη σεζόν με 0-4, και χάνοντας πολλά παιχνίδια στον πόντο. Πλέον, και με επιμονή και αγωνιστικότητα η τύχη του χαμογέλασε, και με τρίποντο του Δημήτρη Σερέτη πήρε ένα μεγάλης σημασίας διπλό στο Δαϊς απέναντι στον Δούκα, σε μια έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που ελάχιστοι θα πράξουν το ίδιο. Ο πρώην τεχνικός του Αγρινίου, και παρά τους τραυματισμούς που έχει από το ξεκίνημα η ομάδα του, είδε τους παίκτες του να βγάζουν πάθος και θέληση, και πλέον με ρεκόρ 3-5 βλέπει την μάχη της παραμονής με καλύτερο μάτι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ