18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 7ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

*Λόγω της αναμέτρησης του Πανελευσινιακού με την Δάφνη Δαφνίου που έλαβε τόπο την περασμένη Τετάρτη (22/11) οι κορυφαίοι δημοσιεύονται σήμερα (24/11).

1.Φώτης Βασιλόπουλος 

Δεν αποτελεί καμία έκπληξη η τοποθέτηση του σε αυτή την θέση της πεντάδας της αγωνιστικής, όπου σύμφωνα με την ποιότητα του θα έχει πολλές παρουσίες την φετινή σεζόν. Ο έμπειρος γκαρντ στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής του Ιωνικού Νικαίας με τον Τρίτωνα είχε 22 πόντους και 10 ασίστ, συμμετέχοντας σε ένα ακόμα «πάρτι» της ομάδας του προς την άνοδο στην Α2 Ανδρών.

2.Φίλιππος Μοσχοβίτης 

Η περίπτωση του 39χρονου γκαρντ δείχνει σε μεγάλο βαθμό ότι ο ποιοτικός αθλητής σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, ξέρει να ξεχωρίζει. Ο Μοσχοβίτης θα αποτελεί έναν παίκτη που θα γραφτεί στα βιβλία της σύντομης ιστορίας της ΑΕΝΚ, ως ένας από αυτούς που συμμετείχε στην θριαμβευτική άνοδο της στην Α1, αλλά και ένας από αυτούς που την κράτησε όταν βρέθηκε στην Β' Εθνική. Έτσι, συνεχίζοντας από πέρυσι, βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, και στη νίκη της ομάδα των Βορείων προαστίων επί του ΕΦΑΟΖ, είχε 20 πόντους με 1 τρίποντο, το οποίο ήταν και αυτό που κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.

3.Γιώργος Τρύπας

Η περίπτωση του 30χρονου σκόρερ δείχνει περίτρανα γιατί κάθε οργανισμός, εκτός από τις ηχηρές μεταγραφές τις οποίες μπορεί να πραγματοποιήσει, πάντα θα χρειάζεται το ντόπιο στοιχείο στις τάξεις τους. Ο Κώος γκαρντ μπορεί να καυχιέται ότι μέσα σε ένα μήνα έζησε το όνειρο του, καθώς μετά τον γάμο του, ήρθε και η μαγική του εμφάνιση απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, με 17 πόντους και 5/5 τρίποντα, με τον ίδιο να αποτελεί παίκτη κλειδί για την ομάδα του, η οποία στο 12' βρέθηκε με 19 πόντους πίσω. Ο Τρύπας ξεκίνησε το μπάσκετ στην Αναγέννηση Ασφενδιού για να μεταβεί στη συνέχεια στην  Α.Ε. Δικαίου (2001-2006). Από το 2006 ως το 2008 βρέθηκε στην Αθήνα για σπουδές και αγωνίστηκε με τον Εθνικό στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, ενώ από το 2008 ως και το 2010 είχε την πρώτη του συμμετοχή στον Ιπποκράτη. Συνέχισε στα τοπικά πρωταθλήματα, «βομβαρδίζοντας» τα αντίπαλα καλάθια από το 2011 με την Α.Ε Δικαίου, για να βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον Ιπποκράτη, και στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

4.Γιάννης Σταμπουλής 

O 27χρονος δυναμικός φόργουορντ δεν αποτελεί καμία έκπληξη στον μπασκετικό χώρο, αλλά σίγουρα αποτελεί το κρυφό χαρτί στα χέρια του Γιώργου Μακράκη. Έτσι, μετά την καταλυτική του επίδραση στο διπλό που πέτυχε η Κρητική ομάδα στο Μετς απέναντι στο Παγκράτι, το έπραξε ξανά, ανεβάζοντας την απόδοση του και πάλι στην τέταρτη περίοδο, και ουσιαστικά αποτελώντας τον παίκτη που κλείδωσε το διπλό του Ηρακλείου στην Βούλα απέναντι στον Πρωτέα, έχοντας 18 πόντους με 1 τρίποντο.

5.Αριστοτέλης Στέφος

Η επιλογή του Λευτέρη Τσαουσίδη να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη που την προηγούμενη σεζόν είχε μέτρια πορεία στην Γ' Εθνική με τον Άρη Νικαίας ξένισε αρκετούς, αλλά ο 26χρονος ψηλός φαίνεται ότι αρέσκεται στα Δυτικά, όπου έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Μανδραϊκό στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Πλέον, ως παίκτης της Ελευσίνας ήταν καταπληκτικός στην δεύτερη νίκη των «σταυχοφόρων» στο πρωτάθλημα, διαλύοντας ουσιαστικά την γραμμή ψηλών της Δάφνης Δαφνίου.

Προπονητής

Λευτέρης Τσαουσίδης

Ο Πανελευσινιακός δεν είχε και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα την φετινή περίοδο, αλλά στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν, και χωρίς να έχει στην διάθεση του τους Αβραμίδη και Τζιάλα κατάφερε να παρουσιάσει μια ψυχωμένη ομάδα απέναντι στην Δάφνη Δαφνίου, και να την οδηγήσει σε μια άνετη νίκη, δίνοντας της μεγάλη βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Έτσι και αλλιώς ο Έλληνας τεχνικός έχει μάθει να ζει με απουσίες, κάτι που έκανε και πέρυσι όταν κράτησε τους «σταχυοφόρους» στην κατηγορία, παρά τις σημαντικές απουσίες, με τις οποίες έμαθαν να ζούνε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ