23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Δημήτρης Τσακίρης (Ένωση Ιλίου)

Αν μια ομάδα αξίζει πολλά μπράβο και τον σεβασμό όλων στην κατηγορία είναι η Ένωση Ιλίου, η οποία αν και είχε απώλειες παικτών, έφτασε στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας μετά τον Παπάγου και τον Πανελευσινιακό εντός των τειχών, και μένοντας ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Λόγω θέσης επιλέξαμε στην πεντάδα μας τον Δημήτρη Τσακίρη, ενώ και ο Οδυσσέας Μπέλλας θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτή, κρατώντας την ομάδα του, και έχοντας 18 πόντους με 1 τρίποντο. Ο 33χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Πανερυθραϊκό, Ιωνικό ΝΦ, Μαρούσι, ΦΕΑ, ΓΑΣ Αετό και Σπόρτιγκ είχε 12 πόντους με 2 τρίποντα, αλλά και το νικητήριο καλάθι, με το οποίο η ομάδα το προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ με 66-65 (το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 67-65). Ως τώρα στο πρωτάθλημα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13,9 πόντους και 11 εύστοχα τρίποντα σε 7 συμμετοχές.

2.  Δημήτρης Μακρής (ΚΑΟ Κορίνθου)

Την πρώτη της εκτός έδρα νίκη πέτυχε η ομάδα της Κορίνθου, και εν πολλοίς στηρίχθηκε σε έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες που έχει στο ρόστερ της. Ο 25χρονος φόργουορντ, με καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας αποκτήθηκε πριν από τρεις σεζόν από τον Έσπερο Πατρών, και κάνει την διαφορά, όντας μια από τις πλέον επιτυχημένες μεταγραφές του ΚΑΟΚ. Στην ψηλή πεντάδα που διαλέξαμε αναγκαστικά έπρεπε να προωθηθεί στην θέση «2», όντας ο παίκτης που με 33 πόντους και 7 τρίποντα έκανε «σμπαράλια» την άμυνα της Πεντέλης. Ως τώρα αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Τάσου Νικητόπουλου 15,6 πόντους 17 εύστοχα τρίποντα σε 7 παιχνίδια.

3.  Μάριος Δερμιτζάκης (Παγκράτι)

Μετά από τέσσερις σεζόν επέστρεψε στο Μετς και στο Παγκράτι ο Μάριος Δερμιτζάκης, ο οποίος εμφανίζεται πιο ώριμος από ποτέ, βοηθώντας το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα στην φετινή του πορεία. Το Παγκράτι ήταν αυτό που υποχρέωσε τον Δούκα στην πρώτη του φετινή ήττα, και ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν εκεί, την ώρα που τον ήθελε η ομάδα του, και όποιες στιγμές επιχειρούσε να πλησιάσει η ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη έδινε λύσεις, τ'όσο επιθετικά όπου πέτυχε 13 πόντους, όσο και αμυντικά όπου κυριάρχησε στην ρακέτα, μαζεύοντας αρκετά ριμπάουντ. Ως τώρα στο πρωτάθλημα ο αθλητές που έμαθε το μπάσκετ στα εκπαιδευτήρια Πλάτωνα, και έχει αγωνιστεί σε Ένωση Ιλίου, Τρίκαλα, Ιωνικό Νικαίας, ΓΣ Λάρισας και Πανερυθραϊκό, έχει 11,9 πόντους και 6 εύστοχα τρίποντα σε 7 παιχνίδια.

4.  Σωκράτης Μαναβόπουλος (Γλαύκος)

Ο Σωκράτης Μαναβόπουλος αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή που πραγματοποίησε ο Χρήστος Μυριούνης με την άφιξη του στην Πάτρα, γνωρίζοντας πως ο πολύπειρος 37χρονος ψηλός θα του έδινε ποιοτικά χαρακτηριστικά και μαχητικότητα στο παιχνίδι του. Ο «Σώκος» από τον αποκαλούν, έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Πατρέων, κατοικώντας σε αυτή από το 2013 και μετά και όταν αγωνίστηκε στον Προμηθέα, στον οποίο έμεινε για μια τριετία, για να ακολουθήσει η Παναχαϊκή στην Α' ΕΣΚΑΗ και πέρυσι ο Κεραυνός Αιγίου στην Γ' Εθνική. Φέτος επέστρεψε στην Β' Εθνική, και στο παιχνίδι με τον Παπάγου, που σήμανε και την δεύτερη νίκη της ομάδας του, εκτός από τους 17 πόντους που σημείωσε 7 κρίσιμους πόντους όταν κρινόταν η αναμέτρηση, παίρνοντας και ένα γκολ-φάουλ, ενώ έδινε και βοήθειες στο μαρκάρισμα του Τόλη Κουτρούλια.

5.  Γιώργος Δέλλιος (Πανερυθραϊκός)

Μαζί με τον Χρήστο Σκάνδαλο αποτέλεσαν τις κυριότερες αιτίες που ο Πανερυθραίκός πανηγύρισε δυο συνεχόμενες νίκες στον πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, τις πρώτες του στο πρωτάθλημα. Και μπορεί ο Σκάνδαλος να έκανε εκπληκτικά πράγματα με 30 πόντους και τους τέσσερις που έστειλαν το παιχνίδι, αλλά ο 36χρονος σέντερ, ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας 20 πόντους και μαζεύοντας 15 ριμπάουντ, σε δεύτερο συνεχόμενο double-double. Ο έμπειρος αθλητής βρίσκεται από την σεζόν 2015-2016 στο κλειστό «Στ.Καλαϊτζής» με μια μικρή διακοπή την περσινή σεζόν, όταν βρέθηκε στην Αγγλία για προσωπικούς λόγους. Ως τώρα 12,3 πόντους κατά μέσο όρο σε 7 αγώνες.

Προπονητής

Γιάννης Κτιστάκης (Ένωση Ιλίου)

Με πολυετή και άκρως επιτυχημένη πορεία στο Γυναικείο μπάσκετ με Αθηναϊκό και Πρωτέα Βούλας, ο 51χρονος τεχνικός θέλει να επιστρέψει στο αντρικό μπάσκετ, δοκιμάζοντας την περσινή σεζόν στον πάγκο της Ένωσης Ιλίου, με την οποία κέρδισε την άνοδο του μέσω ανακατατάξεων στην Β' Εθνική. Με τον χρόνο να πιέζει κράτησε τον βασικό του κορμό από την περσινή σεζόν, προσθέτοντας ελάχιστες μεταγραφές, με μια από αυτές, τον Χαϊκάλη να αποχωρεί, μαζί με τον Βαρσαμούλη. Και όμως αυτό που έχει πετύχει ως τώρα αποτελεί ένα μικρο μπασκετικό «θαύμα», έχοντας δυο συνεχόμενες νίκες στην έδρα της, απέναντι σε Παπάγου και Πανελευσινιακό, με τους παίκτες του να χαίρονται το παιχνίδι, και γιατί όχι, να ονερεύονται και την παραμονή, που θα είναι σαν το μεγαλύτερο πρωτάθλημα για αυτή την ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ