13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 5ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1. Φάνης Κουμπούρας
  Ιπποκράτης Κω
  30 πόντους (3 τριπ.)

Για το γεγονός ότι ο Φάνης Κουμπούρας αποτελεί πολυτέλεια για την κατηγορία το έχουμε αναφέρει, και ανήκει σε μια κατηγορία εκλεκτών που ανεβάζουν επίπεδο το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Ο Ιπποκράτης ήταν η ομάδα που έβαλε φρένο στο αήττητο του Τρίτωνα, με τον 34χρονο γκαρντ να είναι ένας από τους βασικούς αίτιους, έχοντας 30 πόντους με 3 τρίποντα.

2. Νίκος Μποχωρίδης
  Ηράκλειο
  23 πόντοι (5 τριπ.)

Το Ηράκλειο πήρε το «θρίλερ» στο Μετς, και ουσιαστικά το χρωστάει στον 27χρονο γκαρντ, ο οποίος όταν η ομάδα του βρέθηκε στο -12, την έβαλε στο παιχνίδι με απανωτά τρίποντα, ενώ πέτυχε και τις δυο βολές τις νίκης στα 30'' πριν το τέλος. Ο Μποχωρίδης πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, οδηγώντας τους Κρητικούς στο σκοράρισμα.

3. Παντελής Σκορδάς
  ΚΑΟ Κορίνθου
  16 πόντοι

Ο «χρυσός» έφηβος του Βόλου ήταν θέμα χρόνου να βρει την Ιθάκη του, και έτσι μετά την περιπλάνηση του σε Ένωση Ιλίου και Καρδίτσα, φαίνεται πως η Κόρινθος του ταιριάζει απόλυτα. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Τάσο Νικητόπουλο, και την εφαρμογή του inside game της ομάδας, με τον Σκορδά να πετυχαίνει 16 πόντους, κερδίζοντας κατά κράτος τους Μουστόπουλο και Γκαϊντάσοφ.

4. Ανδρέας Ψαρόπουλος
  Νέα Κηφισιά
  20 πόντοι (1 τριπ.)

Στην δεύτερη της νίκη στη σεζόν έφτασε η ΑΕΝΚ, η οποία αν και βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ από το Κορωπί, κατάφερε να επικρατήσει στις Αδάμες με 76-75, χάρη κυρίως στην εμπειρία και τον επιθετικό οίστρο του Ανδρέα Ψαρόπουλο. Συγκεκριμένα, με τον Γκοντόπουλο με τρίποντο να έχει διαμορφώσει το 73-75, ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, πήρε την ευθύνη, και με γκολ-φάουλ οδήγησε την ομάδα του σε μια υπέρ πολύτιμη νίκη.

5. Γιώργος Δέλλιος
  Πανερυθραϊκός
  16 πόντοι (10 ριμπ.)

Τρομερή εμφάνιση για τον 36χρονο σέντερ, ο οποίος έβγαλε ενέργεια και πάθος, και παρότι δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις προπονήσεις του Πανερυθραϊκού, ήταν εκ των καλύτερων παικτών της ομάδας του, φτάνοντας σε double-double (16 π., 10 ριμπ.) και βοηθώντας την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή να επικρατήσει τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, και να φτάσει στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα.

  Προπονητής
  Αλέξης Παπαδάτος
  Ίκαρος Νέας Σμύρνης

Στο πρόσωπο του Κεφαλονίτη τεχνικού αντικατοπτρίζεται όλη η προσπάθεια του Ίκαρου, ο οποίος έφτασε στην πρώτη του νίκη στη σεζόν, κερδίζοντας στο κλειστό της οδού Αρτάκης την αήττητη πριν το τζάμπολ Δάφνη Δαφνίου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία διαθέτει ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της σεζόν, και τρομερή συνοχή θα προσπαθήσει με όσες δυνάμεις διαθέτει να κρατηθεί στην κατηγορία, σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ