16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Γιάννης Αγγελόπουλος (Πρωτέας Βούλας)

Το να έχει ένας προπονητής ένα τέτοιο παίκτη στην διάθεση του αποτελεί «ευλογία» και αυτό σίγουρα αποτελεί προτέρημα για τον Βαγγέλη Βλάχο και τον Πρωτέα Βούλας. Ο 29χρονος γκαρντ, στη δεύτερη του χρονιά στα Νότια αποδεικνύει τον λόγο που αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του, και στο καλό του απόγευμα αποτελεί άλυτο γρίφο για κάθε άμυνα. Αυτό ένιωσε και η εξαιρετική ομάδα του Τρίτωνα, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να τον σταματήσει, με τον Γιάννη Αγγελόπουλο να σκοράρει 32 πόντους με 5 τρίποντα. Αρχικά ήταν αυτός που βοήθησε τον Πρωτέα να επιστρέψει από το αρχικό -10, ενώ έστειλε και το παιχνίδι στην παράταση, ισοφαρίζοντας σε 77-77 με φλόουτερ στο 1'08'' πριν το τέλος. Στο έξτρα πεντάλεπτο πήρε την ομάδα του από χέρι, και με επτά συνεχόμενους πόντους στην παράταση έγραψε το 86-79, με τον Παπαρέγκα απλά να κλείνει το παιχνίδι με βολές.

2.  Στέλιος Παπαφλωράτος (Έσπερος Καλλιθέας)

Ο Αντώνης Μάντζαρης συνηθίζει να παίρνει τα μέγιστα από όλους τους παίκτες του, έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα που παράγει διαφορετικό πρωταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι. Η νεοφώτιστη ομάδα της Καλλιθέας έδειξε από τα φιλικά από τι πάστα ήταν φτιαγμένη, και μετά την Πεντέλη κέρδισε και στο δύσκολο «Στ.Καλαϊτζής» τον Πανερυθραϊκό, «κλέβοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι στο φινάλε, με καλάθι του Σκουλούδη στα 7''. Κορυφαίος της παίκτης, και αυτός που την κράτησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ο 22χρονος γκαρντ, Στέλιος Παπαφλωράτος, ο οποίος σκόραρε 30 πόντους με 2 τρίποντα. Ο Έσπερος βρίσκεται πλέον στο 4-1, και αν δεν είχε ηττηθεί στην εκπνοή στο Μετς από το Παγκράτι, θα είχε το απόλυτο των νικών.

3.  Νίκος Μοσχοβάκης (Γλαύκος)

Ο Νίκος Μοσχοβάκης στα 36 του χρόνια θέλησε να δοκιμάσει την εμπειρία της Α2, και έτσι μετά από μια πορεία στην Αχαγιά 82'  αποφάσισε το καλοκαίρι να αποδεχθεί την πρόταση του Γλαύκου. Η μοίρα τα έφερε να αποτελέσει πλέον μέλος της ιστορίας της Πατρινής ομάδας, όντας ο αθλητής που την χάρισε την πρώτη της νίκη στην Β' Εθνική. Ο έμπειρος αθλητής πήρε την μπάλα στο παιχνίδι με τον Οίακα Ναυπλίου, και με το σκορ στο 67-69, έβαλε το κεφάλι κάτω, και παρά την διπλή άμυνα βρήκε τον τρόπο να ευστοχήσει έξω από τα 6,75 και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά ο Μοσχοβάκης είχε 19 πόντους με 4 τρίποντα.

4.  Μάρκος Γεωργακόπουλος (Πεντέλη)

Αν μια ομάδα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, αυτή είναι η Πεντέλη, η οποία παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική, και δείχνει ικανή για μια πολύ καλή πορεία ως πρωτάρα. Στο παιχνίδι με τον Μανδραϊκού, η ομάδα του Κώστα Χαρτοματσίδη, αν και έμεινε πίσω με -10 (30-40), κατάφερε απέναντι σε μια ομάδα με ποιοτικό ρόστερ, να γυρίσει το παιχνίδι, και να το κάνει δικό της με καλάθι στην εκπνοή του Μάριου Γεωργακόπουλου. Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε συνολικά 12 πόντους με 1 τρίποντο.

5.  Δημήτρης Μπένος (Παγκράτι)

Η επιλογή του να συμφωνήσει με το Παγκράτι την περσινή περίοδο μόνο καλό έκανε στην καριέρα του, με τον 33χρονο ψηλό να αποτελεί έναν από τους καλύτερους σέντερ της κατηγορίας. Ο Δημήτρης Μπένος επέστρεψε για τα καλά, έχοντας περάσει έναν επίπονο τραυματισμό στη μέση το προηγούμενο διάστημα, και στη νίκη της Αθηναϊκής ομάδας απέναντι στον ΚΑΟ Κορίνθου ήταν εξαιρετικός, έχοντας 17 πόντους, πολύ δουλειά στις ρακέτες, και κυριαρχικό παιχνίδι στον τρίτο δεκάλεπτο.

Προπονητής 

Χρήστος Μυριούνης (Γλαύκος)

Είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη στα παιχνίδια με Κρόνο, Τρίτωνα και Μανδραϊκό, αλλά το τρις εξαμαρτείν πήγε περίπατο, με την τύχη να χαμογελάει στην ομάδα του στο παιχνίδι  με τον Οίακα Ναυπλίου, με τον «τρελό» τρίποντο του Νίκου Μοσχοβάκη. Ο Έλληνας τεχνικός μετά από μια επιτυχημένη πορεία με το Αγρίνιο στην Β' Εθνική και με ένα μικρό διάλειμμα στη Νικόπολη, επέστρεψε στην κατηγορία, αλλά στο Νότιο όμιλο, δημιουργώντας μια στιβαρή ομάδα, έχοντας ωστόσο αρκετές απουσίες, όπως των Γιαννικόπουλου και Τσεκλένη. Ως τώρα, παρά το 1-4, έχει παρουσιάσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, και με όπλο τη δυνατή του έδρα στοχεύει στην παραμονή, στην πρώτη χρονιά των Πατρινών στην κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ