21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Β' Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ)

Ο Νίκος Μποχωρίδης επέστρεψε στην Κρήτη και δε στο Ηράκλειο την φετινή σεζόν, ώστε να αποτελέσει την ηγετική μορφή για την ομάδα του Βασίλη Ράλλη. Έτσι, ο 30χρονος γκαρντ βοήθησε τους «μελανόλευκους» να φτάσουν στην πρώτη τους εντός έδρας νίκη, κερδίζοντας με σχετική άνεση στα «Δυο Αοράκια» τον Πανελευσινιακό. Ο έμπειρος γκαρντ, είχε 17 πόντους με 3 τρίποντα, όντας σταθερά καλός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ σε 5 παιχνίδια έχει 15,8 πόντους και 10 εύστοχα τρίποντα.

2.Ιάσερ Σάλεχ (ΝΕ Μεγαρίδας)

Μπορεί στο Κύπελλο η νεοφώτιστη Μεγαρίδα να είχε ηττηθεί στο «Π.Σαλπέας» από τον Εθνικό, αλλά στο πρωτάθλημα, και σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι βρήκε τον τρόπο να αποδράσει, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιάσερ Σάλεχ. Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ΝΕΜ, έχοντας 24 πόντους με 1 τρίποντο, με τον ίδιο να γνωρίζει τον δρόμο του πρωταθλητισμού, τον οποίο περπάτησε και πέρυσι με την Δάφνη Δαφνίου. Συνολικά σε 4 παιχνίδια έχει 16,8 πόντους και 7 εύστοχα τρίποντα.

3.Χάρης Παναγιωτίδης (Πρωτέας Βούλας)

Μετά από αρκετά χρόνια σε ομάδες της Γ' Εθνικής, ο Πρωτέας  Βούλας θέλησε να δώσει την ευκαιρία στον Χάρη Παναγιωτίδη να επιστρέψει σε ανώτερο επίπεδο, και σίγουρα οι παράγοντες του δεν το μετάνιωσαν. Ο 28χρονος γκαρντ/φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την ομάδα των Νοτίων προαστίων, και ήταν αυτός που με δικό του καλάθι χάρισε στην ομάδα του μια πολύ δύσκολη νίκη, στην παράταση, επί του Δούκα στο «Δαΐς». Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο πρώην αθλητής του Άρη Θήβας είχε 12 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ ως τώρα σε 5 παρουσίες στο πρωτάθλημα έχει 3,4 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

4.Γιάννης Ψαθάς (ΑΣ Παπάγου)

Ο Παπάγου αποτελεί μια από τις ομάδες που αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει, καθώς βγάζει συνεχώς καινούργιους πρωταγωνιστές, και με ρεκόρ 4-1 δείχνει ότι έχει διάθεση να πρωταγωνιστήσει, ενώ πολλά credit πηγαίνουν και στη διοίκηση του, που ξέρει να στήνει ομάδες με όχι τόσο μεγάλα μπάτζετ. Μπορεί ο Αλέξης Κυρίτσης να ήταν απών, οι Δήμος Αγγελόπουλος και Κώστας Μπασδέκης να είχαν αποβληθεί με φάουλ, αλλά στο παρκέ υπήρχε ο πολύπειρος και ποιοτικός Γιάννης Ψαθάς. Έτσι, εκτός από τους 27 πόντους με 1 τρίποντο. ήταν αυτός που μετέτρεψε το 82-78 για τον Έσπερο, σε 83-82 σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Αρχικά με τρίποντο μείωσε σε 81-82 και στα 4,8'' πάγωσε την Καλλιθέα, οδηγώντας τους «Στρατηγούς» στη νίκη με ένα εντυπωσιακό ντράιβ. Ως τώρα σε πέντε αγώνες έχει 14,4 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα.

5.Μάριος Δόξας (Αιγάλεω)

Αποτελεί έναν από τους παίκτες που αποτελεί δημιούργημα του προπονητή του. Ο Μάριος Δόξας επιλέχθηκε την περσινή σεζόν να αγωνιστεί στο Παγκράτι, και στην Β' Εθνική, προερχόμενος από την Α' ΕΣΚΑ και τον Τυφώνα, σε μια σεζόν που η ομάδα του Νέου Ηρακλείου είχε υποβιβαστεί στην δεύτερη τοπική κατηγορία. Ο 23χρονος σέντερ, δούλεψε σκληρά, και από ένας συμπληρωματικός σέντερ, κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής, και ο Δημήτρης Λιόγας να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, όταν δηλαδή το Παγκράτι, που αγωνίζεται στην Α2, τον άφησε ελεύθερο τον φετινό Σεπτέμβριο. Στο παιχνίδι με την Πεντέλη, εκτός από καθοριστικός για την 4η νίκη της ομάδας του, έφτασε σε ένα τρομερό double-double, έχοντας 26 πόντους, 10 ριμπάουντ, 12/17 βολές, 7/9 δίποντα, 2 κοψίματα και 28 βαθμούς αξιολόγησης. Στο ως τώρα πρωτάθλημα ο ταλαντούχος σέντερ έχει 16,2 πόντους σε 5 αγώνες.

Προπονητής

Γιώργος Διαμαντόπουλος (ΑΣ Παπάγου)

Φαίνεται ότι από την ομάδα που ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα ως αθλητής, ουσιαστικά αρχίζει να δείχνει ότι το ίδιο θα κάνει και ως προπονητής. Ο 38χρονος προπονητής ξεκίνησε την πορεία του ως τεχνικός στην ομάδα που σταμάτησε το μπάσκετ, στην Ερμιονίδα, και πέρυσι την οδήγησε στις Εθνικές κατηγορίες, ενώ τα πρώτα δείγματα γραφής στους «Στρατηγούς» είναι εντυπωσιακά. Δεν είναι το 4-1 στο πρωτάθλημα, ούτε η εξαιρετική παρουσία στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ουσιαστικά η μεγάλη του νίκη είναι η νοοτροπία που έχει εμφυσήσει στους παίκτες του, δηλαδή αυτή του νικητή, και του πολεμιστή σε κάθε παιχνίδι. Έτσι, το διπλό στην έδρα του εξαιρετικού Εσπέρου, και με την απουσία του Αλέξη Κυρίτση να δεσπόζει, αποτελεί ουσιαστικά δικό του έργο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ