18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Θοδωρής Κυριλής (Πρωτέας Βούλας)

Βαρύ το φορτίο την φετινή σεζόν για τον 20χρονο γκαρντ, ο οποίος στη δεύτερη του σεζόν στην Βούλα καλείται να μπει στα παπούτσια του Γιάννη Αγγελόπουλου, και να καθοδηγήσει τον Πρωτέα. Ως τώρα ο πρώην αθλητής του Αγρινίου και του Προμηθέα Πατρών τα έχει καταφέρει εξαιρετικά, όντως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας των Νοτίων προαστίων με 12,5 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα σε 7 αγώνες, ενώ στην σπουδαία νίκη με αντίπαλο τον πολύ ισχυρό, Πανερυθραϊκό είχε 19 πόντους με 3 τρίποντα, όντας πολύ καλός απέναντι στην γεμάτη περιφερειακή γραμμή των «ερυθρόλευκων».

2.Γιώργος Παπαδιονυσίου (Πανελευσινιακός)

Ο Πανελευσινιακός θέλησε το καλοκαίρι να δώσει την θέση του βασικού του γκαρντ, σε ένα παίκτη που είχε μόλις κάνει την διαδρομή πρωταθλητισμού και ανόδου, με την Δάφνη Δαφνίου, και αυτός ήταν ουσιαστικά ο μοχλός της νίκης με αντίπαλο το μαχητικό Αιγάλεω. Ο 24χρονος γκαρντ εκτός από τους 16 πόντους με 3 τρίποντα, ήταν αυτός που στους «σταχυοφόρους» να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 15-2 στο τελευταίο διάστημα, και να επιστρέψουν από το -7.Ως τώρα στο πρωτάθλημα ο Γιώργος Παπαδιονυσίου έχει 8,7 πόντους και 6 εύστοχα τρίποντα σε 6 αγώνες.

3.Νίκος Πέττας (Εθνικός Πειραιά)

Μια νέα αρχή έκανε ο Εθνικός στην εξ΄αναβολής αναμέτρηση στα Μελίσσια, με τον Κώστα Οικονομάκη να κάνει ντεμπούτο μετά την αποχώρηση του Κώστα Σορώτου. Η ομάδα του Πειραιά πήρε δραματική εκτός έδρας νίκη έναντι του ΚΑΟΜ στην παράταση, με τον Νίκο Πέττα να κάνει μια από τις φάσεις της καριέρας του. Με το σκορ στο 70-67 και 8'' να απομένουν πήρε την μπάλα, και έφτασε σε σημείο να σκοράρει με τρίποντο (με ταμπλό και μαρκαρισμένος), για να ισοφαρίσει σε 70-70, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο είχε καθοριστικούς πόντους και το κλέψιμο τη νίκη. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους και 2 τρίποντα, ενώ ως γνήσιος σκόρερ, σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 22,3 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα.

4.Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Η πρώτη, και συνάμα ιστορική νίκη του Λοκρού τόσο στην Β' Εθνική όσο και στην Αταλάντη είχε την υπογραφή από ένα από τα δικά του παιδιά. Συγκεκριμένα ο Ανέστης Μάτος ήταν εξαιρετικός απέναντι στον ΟΦΗ, έχοντας 33 πόντους με 4 τρίποντα, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, και μαζί με τον αδελφό του Άγγελο και τον Ψάλτου αποτελούν τους στυλοβάτες της ομάδας τους. Συνολικά σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ έχει 14,9 πόντους και 8 εύστοχα τρίποντα.

5.Κώστας Τάγαρης (Πεντέλη)

Στην δεύτερη του χρονιά στην Πεντέλη βρίσκεται 0 27χρονος σέντερ, Κώστας Τάγαρης, ο οποίος απέναντι στον Έσπερο Καλλιθέας, και τους ποιοτικούς ψηλούς που διαθέτει η ομάδα του Αντώνη Μάντζαρη, πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια. Συγκεκριμένα στην σπουδαία νίκη της ομάδας του έφτασε σε double-double, έχοντας 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ στη λίγκα έχει 6,6 πόντους σε 7 αγώνες.

Προπονητής

Κώστας Οικονομάκης (Εθνικός Πειραιά)

Ανέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, έχοντας δυο ημέρες ουσιαστικά να επαναφέρει την ηρεμία και να ανεβάσει την ψυχολογία στον ιδιαίτερο σε συνθήκες την τρέχουσα σεζόν Εθνικό Πειραιά. Ο Έλληνας τεχνικός επανήλθε στους πάγκους αλλά και τις Εθνικές κατηγορίες, διαδεχόμενος τον Κώστα Σορώτο, και δεν μπορούμε να πούμε ότι το διπλό στα Μελίσσια είναι έργο προπονητή, αλλά και μόνο ότι συσπείρωσε τους παίκτες του, αποτελεί μια πρώτη και μεγάλη προσωπική του νίκη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ