23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Κώστας Ζώρζος (Παπάγου)

Μαζί με τον Τόλη Κουτρούλια αποτελούν τους ηγέτες των «Στρατηγών» και στην προσπάθεια που κάνει ο Παπάγου στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι δυο τους είχαν 47 πόντους στην πολύ σημαντική νίκη με τον Πανελευσινιακό, η οποία ήταν η δεύτερη σε τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα. Ο 22χρονος γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη διαδοχική χρονιά στο «Σαλούν», έχοντας δεθεί και ωριμάσει μπασκετικά με την ομάδα του, είχε 25 πόντους με 2 τρίποντα, αλλά και τις καθοριστικές βολές στο φινάλε, παρά την προσπάθεια του Μουρατίδη να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, σκοράροντας 3/3 τρίποντα σε λιγότερο από ένα αγωνιστικό λεπτό.

2.Γιώργος Κωνσταντίνου (ΚΑΟ Κορίνθου)

Όταν ο Σταύρος Δανιήλ αναφέρει στην προσωπική του σελίδα, ότι οι «μαχητές δεν χάνονται ποτέ», ανεβάζοντας και την φωτογραφία σου, τότε μόνο άξιος θα πρέπει να αισθάνεσαι. Ο λόγος για τον Γιώργο Κωνσνταντίνου, ο οποίος αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για το μπάσκετ της Κορίνθου, και έχοντας χάσει σχεδόν όλη την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού επέστρεψε δριμύτερος, οδηγώντας την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο 24χρονος γκαρντ είχε 15 πόντους με 5/5 τρίποντα απέναντι στην Ένωση Ιλίου, αποτελώντας τον κορυφαίο της ομάδας του Τάσου Νικητόπουλου.

3.Γιάννης-Μάριος Γραμματικός (Έσπερος Καλλιθέας)

Όταν ο Αντώνης Μάντζαρης και η διοίκηση του Έσπερου έφεραν στην Καλλιθέα τον 32χρονο σκόρερ, γνώριζαν πως τον ήθελαν για τα δύσκολα...απογεύματα. Αυτό συνέβη και στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας, όπου οι γηπεδούχοι παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τους Βάρσο, Θεοδοσίου και Μπούσι, είδαν τον Γραμματικό να τους χαρίζει ουσιαστικά τη νίκη, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι στα 4''πριν το τέλος, και διαμορφώνοντας το 76-75. Ο έμπειρος σκορερ, είχε 17 πόντους με 1/3 βολες, 2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά συμμετοχής.

4.Γεράσιμος Ανδρεάτος (Κρόνος Αγ.Δημητρίου)

Παιδί του Κρόνου ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος δείχνει να ωριμάζει μαζί με την πρόοδο που κάνει την φετινή σεζόν στην Β' Εθνική η ομάδα του Αγίου Δημητρίου.  Ο Ανδρέατος βρίσκεται στις δυο νίκες στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με όμορφο μπάσκετ τον Πανερυθραϊκό. Καθοριστικός για τη νίκη ήταν δυναμικός φόργουορντ, ο οποίος εκτός από τους 11 πόντους με το ένα τρίποντο που είχε, πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 86-81, διαμορφώνοντας το 90-81, και ουσιαστικά καθαρίζοντας το παιχνίδι.

5.Άλεξ Βουγιούκας (Δούκας)

Ένας από τους ποιοτικότερους ψηλούς της κατηγορίας, με πολύ μεγάλη εμπειρία στην Β' Εθνική αποτέλεσε την επιλογή αρκετών, με τον Δούκα να τον κάνει δικό του...μέσω Βούλας, μιας και η συμφωνία με τον Πρωτέα δεν προχώρησε. ο 29χρονος πρώην αρχηγός του Ιωνικού Νικαίας έδειξε ότι θα αποτελέσει κολόνα στα δύσκολα, και έτσι στο ντέρμπι κορυφής με την Δάφνη Δαφνίου πέτυχε 25 πόντους με 1 τρίποντο, έχοντας 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας ουσιαστικά μόνος στο συγκεκριμένο διάστημα απέναντι στην ομάδα του Χαϊδαρίου. Με αυτή τη νίκη το συγκρότημα του Νάσου Χούμπαυλη έφτασε στο 4-0.

Προπονητής

Σάββας Κατσούνης (Παπάγου)

Ανέλαβε το δύσκολο έργο να συνεχίσει την προπονητική του πορεία στον Παπάγου, και δεν «πήδηξε» από το καράβι όταν οι «Στρατηγοί» υποβιβάστηκαν. Έχοντας ένα ρόστερ με σχετικά μικρό μπάτζετ, και μια νέα ομάδα ήταν εξ΄αρχής άνιση η μάχη που καλούνταν να δώσει, αλλά έχοντας άριστη γνώση της κατηγορίας δείχνει στο ξεκίνημα της να δικαιώνεται, Ο Παπάγου βρίσκεται στο 2-2, έχοντας κερδίσει και τα δυο εντός έδρας παιχνίδια που είχε να δώσει με ΚΑΟΚ και Πανελευσινιακό, ενώ ηττήθηκε στο Δαΐς,  από τον Δούκα στην παράταση σε νεκρό χρόνο. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ