19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 30ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της 3οης και τελευταίας αγωνιστικής.

1.Νίκος Μποχωρίδης (Ηράκλειο)

Συνολικά στη σεζόν : (15,6 πόντοι | 29 παιχνίδια)

Ο τραυματισμός του είχε πάει τόσο πίσω το Ηράκλειο, το οποίο έφτασε στο χείλος του γκρεμού, και έμελλε να παίζει την παραμονή του στην κατηγορία, σε ένα παιχνίδι, αυτό με το Κορωπί. Ωστόσο, με όλους τους παίκτες να δίνουν ότι έχουν, και τους Μποχωρίδη και Λιανό να καθαρίζουν στην επίθεση, η ομάδα του Γιώργο Μακράκη έσωσε την κατηγορία, με τον 28χρονο γκαρντ, εκτός από πρώτο σκόρερ της ομάδας, να έχει 21 πόντους με 6 τρίποντα.

2.Πορφύριος Κωτσόπουλος (Μανδραϊκός)

Συνολικά στη σεζόν : (1,3 πόντοι | 17 παιχνίδια)

Στο τέλος της δεύτερης του σεζόν στον Μανδραϊκό, ο 22χρονος γκαρντ πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με την «μπλε» φανέλα, και μάλιστα απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ομάδα που βρίσκεται στην Α2 Ανδρών. Ο Κωτσόπουλος βρέθηκε στην Μάνδρα από την Β' ΕΣΚΑ και στην Ηλιούπολης, και στο τελευταίο φετινό παιχνίδι του είχε 11 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ στα προηγούμενα 16 παιχνίδια που είχε συμμετάσχει, είχε πετύχει μόλις 10 πόντους.

3.Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)

Συνολικά στη σεζόν : (9,8 πόντοι | 30 παιχνίδια)

Απέδειξε ότι είναι πραγματικός αρχηγός. Στην 10η του σεζόν στη Νέα Ερυθραία, και σε ηλικία 35 ετών, ο Τάσος Καλλιανιώτης στάθηκε παρών σε όλα τα φετινά παιχνίδια, και παρά τα προβλήματα τραυματισμών, αποτέλεσε το παράδειγμα για τους συμπαίκτες του, έχοντας παρουσία σε όλους τους τομείς, και σκοράροντας στο σύνολο 80 τρίποντα. Στο παιχνίδι με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, ο εμβληματικός αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε 13 πόντους, 2 τρίποντα και 6 ριμπάουντ.

4.Χρήστος Κούτρας (Παγκράτι)

Συνολικά στη σεζόν : (4 πόντοι | 24 παιχνίδια)

Η κλήση του από τον Γιάννη Καστρίτη  στην προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 πιστοποιεί την αγωνιστική του άνοδο που έκανε την φετινή σεζόν με την φανέλα του Παγκρατίου. Ο 20χρονος φόργουορντ ήταν η τελευταία προσθήκη της Αθηναϊκής ομάδας, και έχοντας ως όπλο το πολύ καλό του σουτ, δούλεψε αρκετά, και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην σωτηρία της Αθηναϊκής ομάδας. Στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Τρίτωνα, ο Κούτρας είχε 13 πόντους με 3 τρίποντα, κλείνοντας ιδανικά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

5.Νίκος Μαντζιώρης (Πανελευσινιακός)

Συνολικά στη σεζόν : (10,1 πόντοι | 30 παιχνίδια)

Την ύστατη ώρα κατάφερε να σώσει την κατηγορία ο Πανελευσινιακός, ο οποίος αν και βρέθηκε σε πολύ δύσκολα θέση, έσωσε την παρτίδα. Μια από τις ηγετικές μορφές σε αυτή την πορεία ήταν ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, Νίκος Μαντζιώρης, ο οποίος στην εκτός έδρας νίκη στο κλειστό του Ζωγράφου επί του ΕΦΑΟΖ είχε 16 πόντους με 4 τρίποντα, αποτελώντας έναν από τους παίκτες «σημαίες» όλα αυτά τα χρόνια στους «σταχυοφόρους».

Προπονητής

Νάσος Χούμπαυλης (Πανελευσινιακός)

Ο Νάσος Χούμπαυλης στην πρώτη του γεμάτη προπονητή σεζόν αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, αλλά στο φινάλε είχε κάθε λόγο να χαμογελάει, έχοντας καταφέρει να οδηγήσει στην σωτηρία τον Πανελευσινιακό. Συγκεκριμένα, και μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πρωτέα Βούλας, η κατάσταση φάνταζε πολύ δύσκολη για τους «σταχυοφόρους», ο οποίοι ήθελαν 3/4 για να σώσουν την παρτίδα, έχοντας σε αυτά και το ντέρμπι παραμονής με την Κηφισιά. Έτσι, κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή την υπέρβαση, ολοκληρώνοντας μια πολύ δύσκολη σεζόν μετά τη νίκη τους στο κλειστό του Ζωγράφου επί του ΕΦΑΟΖ, και να ανανεώσουν για μια ακόμη σεζόν την παρουσία του στην Β' Εθνική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ