20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 30ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Ανδρέας Γιαννίκος
  Παπάγου
28 Αγ. 2,9 πόντοι / 16 τρίποντα

Το καλύτερο του παιχνίδι πραγματοποίησε με την φανέλα των «Στρατηγών» ο Ανδρέας Γιαννίκος, ο οποίος βοήθησε τον Παπάγου να κλείσε με μια πολύ σπουδαία νίκη το πρωτάθλημα, κερδίζοντας στο «Σαλούν» τον πρωταθλητή Οίακα Ναυπλίου. Ο 24χρονος γκαρντ, είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο, κάνοντας εξαιρετική δουλεία και στον αμυντικό τομέα, όπου συνήθως ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος του παιχνιδιού του.

2. Κώστας Σιμιτζής
  Μανδραϊκός
28 Αγ. 8,6 πόντοι / 31 τρίποντα

Ο Μανδραϊκός έκλεισε με γλυκιά γεύση μια σεζόν που κατά κόρον ήταν αντίστροφη από τις αρχικές προσδοκίες της διοίκησης του, αλλά και από το δυναμικό του. Έτσι κατάφερε παίζοντας ελεύθερα, και έχοντας απέναντι του και έναν αξιόλογο αντίπαλο, να κερδίσει στο Δαΐς τον Δούκα, έχοντας ως πρωτεργάτη τον Κώστα Σιμιτζή. Ο 24χρονος γκαρντ είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν στα ίδια νούμερα που είχε και πέρυσι στο ίδιο πρωτάθλημα με το Κορωπί (8,5 πόντους σε 30 παιχνίδια και 46 τρίποντα), και απέναντι στην ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη ήταν εξαιρετικός, έχοντας 17 πόντους με τρία τρίποντα.

3. Σωκράτης Ψαρόπουλος
  Τρίτωνας
30 Αγ. 15,9 πόντοι / 48 τρίποντα

Ο Τρίτωνας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 10 εκτός έδρας νίκες και σε ισοβαθμία με την Δάφνη Δαφνίου, με τις δυο ήττες από την ομάδα του Χαϊδαρίου να του στερούν την απευθείας άνοδο, και να τον ωθούν σε αγώνα μπαράζ με το Αγρίνιο. Η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με νίκη στην Ελευσίνα, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, και που είχε ως κορυφαίο τον πρώτο της σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ο 27χρονος γκαρντ, Σωκράτης Ψαρόπουλος ήταν ασταμάτητος απέναντι στους «σταχυοφόρους», έχοντας συνολικά 29 πόντους με 2 τρίποντα.

4. Οδυσσέας Μπέλλας
  Ένωση Ιλίου
30 Αγ. 11,9 πόντοι / 34 τρίποντα

To «τοτέμ, η «σημαία» και ο παλιότερος παίκτης της Ένωσης Ιλίου απέδειξε στα 34 του χρόνια ότι παραμένει ένας εξαιρετικός παίκτης, που μπορεί άνετα να αγωνιστεί σε όποια ομάδα θελήσει. Φυσικά αυτό δεν θα συμβεί καθώς ο Οδυσσέας Μπέλλας είναι ταγμένος από μικρός στην ομάδα, η οποία θα τον γράψε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της. Μπορεί αυτή να υποβιβάστηκε, αλλά το έκανε με αξιοπρεπή τρόπο, με τον ίδιο να έχει στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 18 πόντους με 2 τρίποντα, και την ομάδα του να αφήνει την κατηγορία με θετικό πρόσημο στην έδρα της (8-7).

5. Τόλης Κουτρούλιας
  Παπάγου
30 Αγ. 22,1 πόντοι / 35 τρίποντα

Ποτέ δεν έχουμε βάλει δυο παίκτες την τρέχουσα σεζόν στις πεντάδες μας, αλλά το πρωτόκολλο δεν θα τηρηθεί στην περίπτωση του Τόλη Κουτρούλια. Ο 43χρονος αθλητής δεν μπαίνει στην τελευταία πεντάδα της αγωνιστικής, ούτε για τους 21 πόντους απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου, ούτε για το ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, αλλά γιατί αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι, στο οποίο έκλεισε μια ονειρεμένη καριέρα, και ήταν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο της παρουσίας του απόλυτος πρωταγωνιστής.

  Δημήτρης Χουχουλής
  Πανερυθραϊκος
  Προπονητής

Σε λίγο θα έφτανε και στα μπαράζ κατάταξης! Ήταν 17/3 και στην 22η αγωνιστική όταν ο Πανερυθραϊκός έχανε στην Μάνδρα, και με ρεκόρ 7-15 ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να σώσει την κατηγορία, Ωστόσο ο Δημήτρης Χουχουλής συνηθισμένος στον πρωταθλητισμό είδε την ομάδα του να κάνει 8 συνεχόμενες νίκες, να φτάνει στο 15-15 και την 7η θέση, και κερδίζει τον δικό του μεγάλο τίτλο. Σίγουρα εκτός από αυτούς που έκαναν πρωταθλητισμό, ο πολύπειρος τεχνικός διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του προπονητή της σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ