18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 3ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Αγγελόπουλος
  Πρωτέας Βούλας
  24 πόντοι (5 τριπ.)

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πρωτέας ο οποίος επικράτησε με δυσκολία στην Βούλα του Κορωπίου με 75-66, έχοντας ως καθοριστικό παράγοντα τον Γιάννη Αγγελόπουλο. Ο 27χρονος βραχύσωμος γκαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια στον Αμύντα άρχισε να κάνει απόσβεση τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του, έχοντας 24 πόντους με 5 τρίποντα στο παιχνίδι.

2. Γιάννης Καπώνης
  Δάφνη Δαφνίου
  15 πόντοι (3 τριπ.)

Στο απόλυτο των τριών νικών έφτασε η Δάφνη Δαφνίου, πραγματοποιώντας ονειρικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, όντας νεοφώτιστη. Στην εκτός έδρας νίκη της στις Αδάμες απέναντι στην ΑΕΝΚ, πρωταγωνιστής ήταν ο 23χρονος Νικαιώτης γκαρντ, Γιάννης Καπώνης, δείχνοντας τους λόγους που αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι. Ο Καπώνης ξεχώρισε με την παρουσία του στον Πρωτέα Βούλας, για να ακολουθήσει το Λαύριο και την Stoiximan.gr BASKET LEAGUE, και πέρυσι το Περιστέρι.

3. Γιάννης Λιανός
  Ηράκλειο
  22 πόντοι (3 τριπ.)

Στην περίπτωση του 32χρονο φόργουορντ δεν χρειάζονται και πολλά λόγια για να αναλύσει κάποιος την ποιότητα του. Ο Λιανός έχει γίνει πλέον Κρητικός, ζώντας μόνιμα στο Ηράκλειο, και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του Γιώργου Μακράκη να φτάσει στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας 22 πόντους με 3 τρίποντα απέναντι στον Μανδραϊκό, και ένα καθοριστικό δίποντο για το 76-73, σε σημείο δηλαδή που η ομάδα της Μάνδρας είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

4. Δημήτρης Καραδολάμης
  Τρίτωνας
  20 πόντοι (2 τριπ.)

Ο Τρίτωνας πραγματοποίησε εξαιρετικές κινήσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε, και δείχνει να δρέπει τις δάφνες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος μετρώντας το απόλυτο των τριών νικών. Ο Μιχάλης Μιχελάκος βλέπει την ποιότητα των παικτών του να την οδηγεί, με τον πολύπειρο πάουερ φόργουορντ, Δημήτρη Καραδολάμη να είναι εξαιρετικός στην σπουδαία ομάδα της ομάδας των Αθηνών στη Νέα Ερυθραία, έχοντας 20 πόντους με 2 τρίποντα.

5. Ανδρέας Κανονίδης
  Ιωνικός Νικαίας
  22 πόντοι (5 τριπ.)

Εκτός από καθοριστικός για τη νίκη του Ιωνικού στην Κω απέναντι στον Ιπποκράτη, ο Ανδρέας Κανονίδης αποτελεί και τον πολυτιμότερο της αγωνιστικής, δείχνοντας πως με την ποιότητα του είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα του Μάριου Γούναρη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιπποκράτη, πέτυχε 22 πόντους με 5 τρίποντα, με το τελευταίο να είναι και το καθοριστικό της νίκης.

  Προπονητής
  Νίκος Ρήγγας
  Δάφνη Δαφνίου

Στο Χαϊδάρι σκέφτηκαν να κάνουν μια αλλαγή με ρίσκο το περσινό καλοκαίρι, δίνοντας τα κλειδιά της Δάφνης σε ένα δικό τους παιδί τον Χαϊδαριώτη τεχνικό, Νίκο Ρήγγα, ο οποίος δεν είχε εμπειρία από τόσο υψηλό επίπεδο, και είχε να διαχειριστεί το βαρύ φορτίο που άφησε πίσω του ο Μάριος Δεσποτάκης, ο οποίος έφερε την ομάδα από την Β' ΕΣΚΑ στην Β' Εθνική. Ωστόσο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δείχνει να τα καταφέρνει αξιόλογα, έχοντας κερδίσει εκτός έδρας Πρωτέα Βούλας και Νέα Κηφισιά, και δίκαια κατέχει τον τίτλο του προπονητή της αγωνιστικής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ