23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 29ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 29η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Χριστόφορος Κελαϊδής (Πανελευσινιακός)

Συνολικά στη σεζόν : (13,1 πόντοι | 28 παιχνίδια)

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος μετά το κρεσέντο την προηγούμενη αγωνιστική τον Διαγόρα στο Αιγάλεω, φόρτωσε με 19 πόντους και 4 τρίποντα και το καλάθι της Νέας Κηφισιάς, στο καθοριστικότερο παιχνίδι των «σταχυοφόρων», μέχρι το επόμενο. Ο Πανελευσινιακός έκανε περίπατο στον τελικό παραμονής, οδηγώντας ουσιαστικά την ΑΕΝΚ στην Γ' Εθνική, και πλέον καλείται να νικήσει στο κλειστό του Ζωγράφου τον ΕΦΑΟΖ, ώστε να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Β' Εθνική.

2.Χρήστος Ξύδης (ΕΦΑΟΖ)

Συνολικά στη σεζόν : (8 πόντοι | 8 παιχνίδια)

Αν ένα πράγμα ξέρουν να κάνουν άψογα στου Ζωγράφου είναι να δουλεύουν την εξέλιξη των αθλητών, με τον Τάκη Ζήβα να το πιστώνεται, παρότι η ομάδα του θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Γ' Εθνική. Έτσι, έχοντας τον 22χρονο Χρήστο Ξύδη για μια ακόμη βραδιά σε εξαιρετική κατάσταση, χάλασε την φιέστα ανόδου του Διαγόρα, κερδίζοντας τον στο Αιγάλεω με 104-98. Ο ταλαντούχος γκαρντ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Αετο και Προμηθέα Χαλανδρίου είχε 28 πόντους και 8 τρίποντα, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με το Κορωπί, είχε προλάβει να πετύχει 15 πόντους σε 9 αγωνιστικά λεπτά, πριν αποβληθεί με ντισκαλιφιέ.

3.Χρήστος Γκαβανόπουλος (Τρίτωνας)

Συνολικά στη σεζόν : (12,7 πόντοι | 29 παιχνίδια)

Αποτελεί τον παλιότερο παίκτη του Τρίτωνα, και σίγουρα να βλέπει την ομάδα του να παίρνει την 4η θέση στο Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής, δηλαδή την καλύτερη θέση εδώ και 40 χρόνια, αποτελεί από μόνο του γεγονός, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι ξεκίνησε με την ομάδα των Σεπολιών από τις κατηγορίες της ΕΣΚΑ. Στο καθοριστικό παιχνίδι με το Ηράκλειο, όπου ο Τρίτων σφράγισε αυτή τη θέση, ο 34χρονος φόργουορντ είχε 20 πόντους με 2 τρίποντα.

4.Αλέξης Σπανός (Κορωπί)

Συνολικά στη σεζόν : (13,1 πόντοι | 29 παιχνίδια)

Μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του πραγματοποιεί ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος επέστρεψε για τα καλά, κάνοντας μια γεμάτη σεζόν με ολα τα παιχνίδια ως τώρα. Στην καθοριστικής σημασίας νίκη του Κορωπίου επί του Μανδραϊκού, ο Σπανός, αν και χωρίς προπονήσεις λόγω στρατιωτικού, μπήκε στο παρκέ, σκοράροντας 16 πόντους με 1 τρίποντο, δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του να κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς με νίκη στο Ηράκλειο θα σώσει την κατηγορία.

5.Κώστας Χαρίσης (Ιπποκράτης Κω)

Συνολικά στη σεζόν : (11,3 πόντοι | 29 παιχνίδια)

Αν και στα 39 του χρόνια, και προερχόμενος από τραυματισμό, ο Κώστας Χαρίσης όχι μόνο δεν έχασε παιχνίδια ώστε να αποθεραπευτεί, αλλά έχει αγωνιστεί σε όλα ως τώρα, όντας καθοριστικός ώστε η ομάδα του να ολοκληρώσει με το εντυπωσιακό 14-1 στην Κω, και να ετοιμάζεται για το μπαράζ της τρίτης θέσης. Στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό ο έμπειρος σέντερ ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, έχοντας 27 πόντους και 1 τρίποντο.

Προπονητής

Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτωνας)

Στα 28 του χρόνια έχει προλάβει να καταξιωθεί στην μπασκετική κοινότητα, και να μπει στην μεγάλη ιστορία του Τρίτωνα, ως ο άνθρωπος που αναμόρφωσε το τμήμα στην σύγχρονη ιστορία του. Ο ταλαντούχος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα των Σεπολίων στα 22 του χρόνια, σταματώντας το μπάσκετ λόγω τραυματισμού, και από την Γ' ΕΣΚΑ, την έφερε στην 4η θέση του Νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής, έχοντας ως στόχο όπως τόνισε και σε συνέντευξη του στο basketa.gr ο Τρίτων να παίξει τον ρόλο που του αρμόζει στο Ελληνικό μπάσκετ. Έτσι, μόνο για αυτή την επιτυχία, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο τεχνικός της αγωνιστικής,



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ