16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 29ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 29η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Ντιμπ
  Τρίτωνας
28 Αγ. 12,8 πόντοι / 37 τρίποντα

Την κατάλληλη στιγμή βγήκε μπροστά ο ηγέτης της ομάδας του Μιχάλη Μιχελάκου, και έτσι συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Τρίτωνας να επικρατήσει του Δούκα και να κλειδώσει ουσιαστικά την τρίτη θέση, δηλαδή την υψηλότερη στην ιστορία του τα τελευταία 40 χρόνια, μετά την περσινή τέταρτη. Ο έμπειρος γκαρντ εκτός από τους 17 πόντους και τα 4 τρίποντα, είχε και το καθοριστικό μακρινό σουτ, με το οποίο διαμόρφωσε το 64-61 στα 26'', κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

2. Χρήστος Σκάνδαλος
  Πανερυθραϊκός
28 Αγ. 12,5 πόντοι / 39 τρίποντα

Μαγική εμφάνιση για τον ταλαντούχο γκαρντ, στο νίκη η οποία σφράγισε την παραμονή του Πανερυθραϊκού στην Β' Εθνική, με το συγκρότημα του Δημήτρη Χουχουλή να συμπληρώνει 7 συνεχόμενες νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν σχετικά άνετα του Παγκρατίου, με τον Κρητικό γκαρντ να βρίσκει περιθώριο δράσης, φτάνοντας σε ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία, έχοντας 39 πόντους με 10/12 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

3. Κώστας Ζώρζος
  Παπάγου
29 Αγ. 18,2 πόντοι / 41 τρίποντα

Χρονιά σταθμό στην καριέρα του πραγματοποιεί ο Κώστας Ζώρζος, ο οποίος ωρίμασε στον Παπάγου, όντας πλέον ο ηγέτης του στην περιφέρεια. Ο 23χρονος γκαρντ ξεπέρασε τους 500 πόντους, όντας μάλιστα σε μια ομάδα που έχει στους 644 τον Τόλη Κουτρούλια, που παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο των προσπαθειών. Στο παιχνίδι με τον Μανδραϊκό στα Δυτικά, ήταν ο κορυφαίος των «Στρατηγών», και με 28 πόντους με 3 τρίποντα τους οδήγησε σε διπλό, με το οποίο εξασφάλισαν την κατηγορία.

4. Βαγγέλης Γεωργιάδης
  Πρωτέας Βούλας
18 Αγ. 1,4 πόντοι / 5 τρίποντα

Όταν σε 17 παιχνίδια έχεις πετύχει μόλις 7 πόντους, και σε ένα σημειώνεις 18 τότε βγαίνει στο παρκέ τόσο η προσωπική δουλειά, όσο και η επιμονή του προπονητή σου. Ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε αρκετό χρόνο στο 21χρονο φόργουορντ στο παιχνίδι με τον Γλαύκο, και αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, έχοντας παράλληλα και 5 εύστοχα τρίποντα, τα πρώτα του στο πρωτάθλημα.

5. Κώστας Τάγαρης
  Πεντέλη
28 Αγ. 9,8 πόντοι 

Κάθε χρονιά και πιο ώριμος. Μπορεί ο Νίκος Καρούζος να χάρισε τη νίκη στη Πεντέλη με 3/3 βολές στο Χαϊδάρι, χαλώντας τη φιέστα της Δάφνης Δαφνίου, αλλά ένας από τους σημαντικούς παράγοντες της επιτυχίας ήταν ο 27χρονος σέντερ, Κώστας Τάγαρης, ο οποίος έχοντας απέναντι του, τους εξαιρετικούς Μουστόπουλο και Τάταρη, σκόραρε 20 πόντους, μαζεύοντας 5 ριμπάουντ, και έχοντας 24 βαθμούς αξιολόγησης, κλείνοντας μια εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του.

  Κώστας Χαρτοματσίδης
  Πεντέλη
  Προπονητής

Όταν μια εβδομάδα πριν έχει δεχθεί την ηχηρή σφαλιάρα, με την ήττα στην Πάτρα από τον ελλειπή Γλάυκο, και έχεις να αγωνιστεί στο Χαϊδάρι, γνωρίζοντας ότι η Δάφνη Δαφνίου έχει προετοιμάσει την φιέστα της, για να γιορτάσει την άνοδο στην Α2, και εσύ ψάχνεις μια νίκη ώστε να εξασφαλιστείς, τότε η συγκεκριμένη επιτυχία αποκτάει επικές διαστάσεις, σφραγίζοντας μια ονειρεμένη χρονιά για τη Πεντέλη, μέσα από την οποία ωρίμασε προπονητικά και ο Κώστας Χαρτοματσίδης, καταθέτοντας τα διαπιστευτήρια του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ