17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 28ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Δημήτρης Παπαντωνίου
  Οίακας Ναυπλίου
28 Αγ. 10,6 πόντοι / 48 τρίποντα

Ο άνθρωπος των ανόδων. Ο Δημήτρης Παπαντωνίου οδεύει σε μια ακόμη άνοδο στην καριέρα του, έχοντας μπολιαστεί σε αυτό το ρόλο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της καριέρας του. Μετά τις ανόδους με Άλιμο, ΑΕΚ Άργους, ΑΕ Λιβαδειάς, Κύμη, και Οίακα, θέλει να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη με την ομάδα του Ναυπλίου, αγωνιζόμενος σε αυτή από την προσπάθεια που έκανε η τρέχουσα διοίκηση, όταν αποκτώντας τον ήταν η πρώτη μεγάλη μεταγραφή της δική της εποχής, στην πρώτη της άνοδο, από το τοπικό πρωτάθλημα. Έτσι, στο καθοριστικό παιχνίδι με την πρωτοπόρο Δάφνη Δαφνίου είχε 16 πόντους με 3 τρίποντα, και το καθοριστικό τρίποντο και φάουλ, με το οποίο έσπρωξε την ομάδα του στο 14-0 εντός έδρας, και μια νίκη από την Α2.

2. Νίκος Μοσχοβάκης
  Γλαύκος
28 Αγ. 12,5 πόντοι / 39 τρίποντα

Όταν μια ομάδα έχει υποβιβαστεί, σίγουρα είναι δύσκολο κάποιος να βρει κίνητρο να αγωνιστεί, ειδικά να είναι αποδεκατισμένη, έχοντας χάσει βασικά στελέχη της. Ωστόσο κάποιοι Πατρινοί αθλητές κρατάνε ψηλά τη σημαία του Γλαύκου, με πρώτο όλων τον Νίκο Μοσχοβάκη, ο οποίος έχει παρουσία και στα 28 παιχνίδια της ομάδας του, και έχοντας μια μακρά πορεία δεν έχει ουσιαστικά να αποδείξει κάτι. Ωστόσο, και στην αναμέτρηση με την Πεντέλη, η οποία έψαχνε τη νίκη, ήταν εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, έχοντας 17 πόντους με 2 τρίποντα, και καλή αμυντική παρουσία.

3. Σωκράτης Ψαρόπουλος
  Τρίτωνας
28 Αγ. 15,5 πόντοι / 43 τρίποντα

.Ο Τρίτωνας κινδύνεψε μέσα σε ένα μήνα να χάσει όσα με κόπο έχτισε, και έχοντας τέσσερις διαδοχικές ήττες δεν ήθελε να σκέφτεται την πέμπτη, που θα έβαζε εν αμφιβόλω και την 3η θέση της κανονικής περιόδου, με την απευθείας άνοδο να υπάρχει μόνο σε μαθηματική σκέψη. Ωστόσο, σε ένα παιχνίδι θρίλερ η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου κατάφερε να αποδράσει από το «Σαλούν», κερδίζοντας τον Παπάγου, με τον Σωκράτη Ψαρόπουλου να αποτελεί ηγετική μορφή σε αυτή την προσπάθεια. Ο 27χρονος είχε 20 πόντους με 2 τρίποντα, και ήταν αυτός που βοήθησε την ομάδα του να βγει από το τέλμα...

4. Παναγιώτης Στάθης
  Πανερυθραϊκός
28 Αγ. 8,9 πόντοι / 14 τρίποντα

Εκτός από την επερχόμενη παραμονή του Πανερυθραϊκού, ο οποίος μετράει έξι συνεχόμενες νίκες, ο Δημήτρης Χουχουλής παραδίδει στο Ελληνικό μπάσκετ ακόμη ένα σπουδαίο κόνσπετ, και αυτό είναι ο Παναγιώτης Στάθης, του οποίου η αγωνιστική άνοδος συνέπεσε με αυτή της ομάδας του. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ μετά τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και τον ΕΦΑΟΖ βρήκε το κατάλληλο κλίμα, δείχνοντας τις πτυχές του ταλέντου του. Έτσι, στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με την Ένωση Ιλίου είχε 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 κοψίματα.

5. Μάριος Δόξας
  Παγκράτι
25 Αγ. 2,9 πόντοι 

Αποτελεί έναν αθλητή που δουλεύει πολύ, και με την φετινή του παρουσία δείχνει και την δουλειά που γίνεται στο Παγκράτι, αλλά και την θέληση του να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο. Ο 23χρονος σέντερ ήρθε το περσινό καλοκαίρι στο Μετς, έχοντας ελάχιστες παραστάσεις από την κατηγορία, και αγωνιζόμενος στην Α' ΕΣΚΑ με την Τυφώνα. Ωστόσο, με την παρουσία του έδειξε ότι μπορεί να διανύσει την δική του πορεία, γνωρίζοντας πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος. Στο παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας, και ενώ το εντός έδρας αήττητο, αλλά και η 4η θέση φαινόταν να χάνονται, ο Μάριος Δόξας όρθωσε το ανάστημα του, πετυχαίνοντας τους 5 από τους 9 πόντους της ομάδας του στην παράταση, και με ένα καθοριστικό γκολ-φάουλ, το οποίο ήρθε μετά από επιθετικό ριμπάουντ, μείωσε σε 75-76, παίρνοντας παράλληλα και το 5ο φάουλ του ποιοτικού Ματαλιωτάκη. Συνολικά είχε στο παιχνίδι 7 πόντους, παίζοντας ως βασικός ψηλός σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης.

  Φώτης Καρακώστας
  ΚΑΟ Κορίνθου
  Προπονητής

Ο Φώτης Καρακώστας και ο ΚΑΟΚ δείχνουν να έχουν χαλάσει τα σχέδια όλων των υπόλοιπων ομάδων, κάνοντας άνω κάτω την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία. Έτσι, εκεί που άπαντες πίστευαν ότι με ήττα της Κορίνθου την προηγούμενη αγωνιστική στου Στρέφη με τον Τρίτων θα ξεκαθάριζε το τοπίο, όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά ο ΚΑΟΚ κάνοντας το 2/2 μετά τη νίκη του επί του Μανδραϊκού, βρίσκεται για τα καλά στο παιχνίδι της σωτηρίας, με τον προπονητή του να του έχε αλλάξει την ψυχολογία. Φυσικά θα χρειαστούν υπερβάσεις, έχοντας να αγωνιστούν εκτός έδρας με τον Οίακα Ναυπλίου και εντός στο φινάλε με την Δάφνη Δαφνίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ