23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 27ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Αγγελόπουλος (Πρωτέας Βούλας)

(12,8 πόντοι | 27 παιχνίδια)

Πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί ο Γιάννης Αγγελόπουλος, ο οποίος οδηγεί τον Πρωτέα Βούλας στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας του. Ο 28χρονος γκαρντ ήταν ο κινητήριος μοχλός στη νίκη που πήρε η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου στις Αδάμες από την ΑΕΝΚ, σκοράροντας 21 πόντους με 2 τρίποντα και ουσιαστικά αποδεικνύοντας τον λόγο που στα Νότια προάστια επέμεναν τόσο πολύ για την μεταγραφή του το περσινό καλοκαίρι.

2.Τάσος Κωνσταντώνης (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

(1,9 πόντοι | 24 παιχνίδια)

Ο Τάσος Κωνσταντώνης αποτέλεσε μια από τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του Διαγόρα, με τον Σπύρο Σαμόλη να συμφωνεί με τον 37χρονο γκαρντ, θέλοντας να καλύψει το κενό του Λεωνίδα Βαϊδάκη, ο οποίος αν και είχε συμφωνήσει νωρίτερα επέστρεψε στην Ένωση Ιλίου. Έτσι, σε ένα ρόστερ με μια πλειάδα ικανών παικτών, ο Κωνσταντώνης δεν μπόρεσε να βρει τον χρόνο που ίσως θα ήθελε, αλλά στο κομβικό παιχνίδι με τον Κορωπί ήταν καταλυτικός, καθώς εκτός από τους 11 πόντους με 3 τρίποντα, ήταν αυτός που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα, όντας καλός και στις δυο πλευρές του παρκέ, δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του με νίκη επί του Πανελευσινιακού να πανηγυρίσει την άνοδο της στην Α2.

3.Παναγιώτης Καυκής (Παγκράτι)

(13,4 πόντοι | 26 παιχνίδια)

Μια ομάδα μόνος του. Αυτά που κάνει φέτος στα παρκέ ο Παναγιώτης Καυκής ίσως δεν έχουν όμοιο τους, με τον 38χρονο πολύπειρο γκαρντ να έχει βαλθεί να κρατήσει το Παγκράτι στην κατηγορία. Όποιος είχε την τύχη να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Αθηναϊκής ομάδας, και το 5/6 που έχει πετύχει το τελευταίο διάστημα θα παρατήρησε πως ο Καυκής δεν προσφέρει μόνο στην επίθεση, συνήθως μοιράζει διψήφια νούμερα στις ασίστ, μαζεύει αρκετά ριμπάουντ, ενώ δίνει τον καλύτερο του εαυτό και στην άμυνα, όπου για παράδειγμα στο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ είχε πέντε κοψίματα.

4.Αλέξανδρος Γκαϊντάσοφ (Μανδραϊκός)

(7,8 πόντοι | 27 παιχνίδια)

Στις νίκες επέστρεψε ο Μανδραϊκός, ο οποίος μετά από συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα, και αλλαγές προπονητών δείχνει να βρίσκει ισορροπία με τον Λευτέρη Καλογήρου στον πάγκο του, παίρνοντας μια σημαντική νίκη στο Χαϊδάρι επί της Δάφνης, και κυνηγώντας με τις δικές του ελπίδες τον Τρίτωνα στην τέταρτη θέση. Καθοριστικός στο διπλό της ομάδας της Μάνδρας ήταν ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους με 2 τρίποντα, δείχνοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι την πρόοδο που έχει κάνει την φετινή σεζόν.

5.Αριστοτέλης Στέφος (Πανελευσινιακός)

(9 πόντοι | 27 παιχνίδια)

Με τους Αβραμίδη και Μαντζιώρη να έχουν μαζί μόλις 1 πόντο, κάποιος έπρεπε να κουβαλήσει τον Πανελευσινιακό σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια του την φετινή σεζόν...μέχρι το επόμενο. Έτσι, ο 27χρονος σέντερ ήταν ένας από τους πυλώνες που στηρίχθηκε ο Νάσος Χούμπαυλης στην σημαντική νίκη των «σταχυοφόρων» επί του Πανερυθραϊκό, σκοράροντας 21 πόντους με το τέταρτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Σπύρος Σαμόλης (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

Ένα βήμα και τα κατάφερε. Αυτή η φράση κολλάει γάντι στην πορεία του Σπύρου Σαμόλη με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος απέχει μια νίκη από μια δεύτερη συνεχόμενη άνοδο, και την συμμετοχή του τη νέα σεζόν στην Α2 Ανδρών. Ο 35χρονος τεχνικός ζει το δικό του παραμύθι, καταφέροντας μέσα σε τρεις χρονιές να πετύχει ισάριθμες ανόδους, περιμένοντας να σφραγίσει την τρίτη στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στο Αιγάλεω. Ο Σαμόλης, ο οποίος σταμάτησε το μπάσκετ την σεζόν 2010-2011 ως παίκτης του Ψυχικού, εντάχθηκε στη συνέχεια στο τεχνικό τιμ του Γιώργου Ρεμεντέλα, για να βρεθεί ως πρώτος προπονητής στη Νέα Ιωνία, και να ακολουθήσει ο Διαγόρας, στον οποίο εκτός από το γεγονός ότι η διοίκηση του παρείχε εξαιρετικό ρόστερ, έπρεπε και ο ίδιος να το διαχειριστεί, παίρνοντας άριστα σε αυτό τον τομέα. Πλέον, μετά το δύσκολο διπλό στο Κορωπί, απομένει μια νίκη ώστε να βάλει στο βιογραφικό του μια ακόμη επιτυχία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ