22.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 27ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Φάνης Κουμπούρας
  Οίακας Ναυπλίου
26 Αγ. 18,4 πόντοι / 24 τρίποντα

Ολοταχώς προς την άνοδο κινείται ο Οίακας Ναυπλίου, ο οποίος πήρε τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη στην Μάνδρα, έχοντας πλέον στο χέρι του την απευθείας άνοδο στην Α2 Ανδρών. Ο Χάρης Κουλουριώτης ερχόμενος στην Αργολίδα, έφερε μαζί του από την Κω τον Φάνη Κουμπούρα, με τον οποίο είχαν πορευτεί μαζί στην Α2 και στον Αίολο Αστακού, οδηγώντας τον στα πλέι οφς, και πέρυσι στον Ιπποκράτη, ο οποίος τερμάτισε τρίτος και κέρδισε την άνοδο του μέσω αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Έτσι, στην σημαντική νίκη στη Μάνδρα, πήρε την μπαγκέτα, σκοράροντας παράλληλα και 27 πόντους.

2. Γιάννης Μάριος - Γραμματικός
  Έσπερος Καλλιθέας
27 Αγ. 12,9 πόντοι / 62 τρίποντα

Με πανηγυρικό τρόπο έσωσε την κατηγορία ο Έσπερος, ο οποίος μετά τη νίκη του επί του Παπάγου έφτασε στις 14 νίκες, και θα μπορέσει να κάνει χαρούμενες εορτές για το Πάσχα, κοιτάζοντας την ερχόμενη σεζόν. Η ομάδα του Αντώνη Μάντζαρη έφτασε τις 9 νίκες στην Καλλιθέα, κερδίζοντας τον Παπάγου σε ένα χορταστικό παιχνίδι, και έχοντας ως κορυφαίο τον πρώτο της σκόρερ, τον 34χρονο γκαρντ, Γιάννη Μάριο-Γραμματικό, ο οποίος είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 26 πόντους με 4 τρίποντα.

3. Τάσος Καλλιανιώτης
  Πανερυθραϊκός
27 Αγ. 9,4 πόντοι / 54 τρίποντα

Ρίζωσε στη Νέα Ερυθραία, και ουσιαστικά έχει γίνει ένας από τους παίκτες ορόσημο στην ιστορία του Πανερυθραϊκού. Ο Τάσος Καλλιανιώτης βρίσκεται στο «Στ.Καλαϊτζής» από την σεζόν 2009-2010, έχοντας βιώσει την ομάδα του να αγωνίζεται στην Α2, αλλά και πορείες πρωταθλητισμού στην Β' Εθνική. Ωστόσο την τρέχουσα σεζόν και ο ίδιος βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δηλαδή την προσπάθεια ου κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» να σώσουν την κατηγορία. Έτσι, απέναντι στον Πανελευσινικαό ο 36χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 16 πόντους με 3/3 βολές, 2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 10 ριμπάουντ (τα 4 επιθετικά), 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και  27 βαθμούς αξιολόγησης.

4. Μάριος Σακελλαράκης
  ΚΑΟ Κορίνθου
23 Αγ. 6,4 πόντοι / 9 τρίποντα

Οι περισσότεροι είχαν ουσιαστικά υποβιβασμένο τον ΚΑΟΚ, και έχοντας να αγωνιστεί στου Στρέφη με τον Τρίτωνα, ο οποίος προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, ελάχιστοι θα πόνταραν ένα ευρώ σε ενδεχόμενη επιτυχία. Ωστόσο ο Φώτης Καρακώστας και οι παίκτες του το πίστεψαν, και κατάφεραν να φτάσουν σε μια ανατροπή..που έδωσε ζωή στην ομάδα. Καθοριστικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ, Μάριος Σακελλαράκης, ο οποίος βρίσκεται από το 2016 στην ομάδα, πετυχαίνοντας τρίποντο για το 59-60 στα 25'', ενώ ήταν αυτός που έκανε το κλέψιμο πάνω στον Ψαρόπουλο, σε προσωπική άμυνα, δίνοντας την μπάλα στον Κωνσταντίνου, ο οποίος με 2/2 βολές. έγραψε το τελικό 59-62. Συνολικό στο παιχνίδι είχε 11 πόντους με 2 τρίποντα.

5. Κώστας Σαλτουρίδης
  Πεντέλη
25 Αγ. 3,7 πόντοι 

Ο Κώστας Σαλτουρίδης έκανε τα πρώτα του σημαντικά βήματα στο Παγκράτι, πανηγυρίζοντας και μια άνοδο με την ιστορική άνοδο, αλλά απέναντι στους «ροσονέρι» πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, σφραγίζοντας ουσιαστικά με την απόδοση του, και την παραμονή της Πεντέλης στην Β' Εθνική. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 33χρονος ψηλός είχε 15 πόντους με 7/9 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 19 αξιολόγηση, σε 24 λεπτά συμμετοχής.

  Χάρης Κουλουριώτης
  Οίακας Ναυπλίου
  Προπονητής

Το να έχεις στα πρώτα σου σημαντικά βήματα ως πρώτος προπονητής, δυο ανόδους, καταφέρνοντας το μάλιστα με δυο επαρχιακές ομάδας (Ιπποκράτης Κω, Οίακας Ναυπλίου), οι οποίες δεν έχουν να προσδώσουν σημαντικές επιτυχίες, αποτελεί κάτι το σπουδαίο. Ο Οίακας πέρασε από την Μάνδρα, κερδίζοντας τον ισχυρό στην έδρα του, Μανδραϊκό, και πλέον βρίσκεται κοντά στο να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2, κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό πιστώνεται στην Έλληνα προπονητή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ