15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 26ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Δημήτρης Παπαντωνίου
  Οίακας Ναυπλίου
26 Αγ. 10,6 πόντοι / 44 τρίποντα

Όταν το καλοκαίρι του 2016 ο Οίακας γυρνούσε σελίδα, και συμφωνούσε τον Δημήτρη Παπαντωνίου η θέληση του να ανέβει από το τοπικό πρωτάθλημα είχε φανεί μέσα από τις δηλώσεις του έμπειρου γκαρντ, οποίος στις τότε δηλώσεις του είχε τονίσει την επιθυμία του να γίνει η ομάδα του Ναυπλίου η νέα Κύμη, με την οποία είχε διαπρέψει. Τρία χρόνια μετά, ο 38χρονος πολύπειρος γκαρντ ήταν εκ των κορυφαίων σε μια ιστορική νίκη απέναντι στον Τρίτωνα, που τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος φέρνει την ομάδα της Αργολίδας σε θέση ισχύος για την άνοδο της στην Α2, μετατρέποντας τα τότε λόγια του έμπειρου αθλητή σε πράξη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 17 πόντους με 5 τρίποντα.

2. Νίκος Γεωργοπαπαδάκος
  Μανδραϊκός
26 Αγ. 8,4 πόντοι / 27 τρίποντα

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο Σάκης, τώρα ήρθε η σειρά του Νίκου και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία της φετινής σεζόν στον Μανδραϊκό, ο οποίος κερδίζοντας τους δυο μέχρι πρότινος προπορευόμενους (Τρίτωνα εκτός και Δάφνη εντός), έσωσε την παρτίδα, σε μια σεζόν που ξεκίνησε με άλλους στόχους στα Δυτικά. Η ομάδα του Σάββα Κατσούνη έγινε η μοναδική που έκανε το 2-0 απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του Χαϊδαρίου, σε ένα παιχνίδι που ο πολύπειρος γκαρντ, Νίκος Γεωργοπαπαδάκος λειτούργησε με «χειρουργική» (λόγω ιδιότητας) ακρίβεια, και έχοντας 15 πόντους με 3 τρίποντα, βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην 13η της νίκη στο πρωτάθλημα.

3. Τάσος Αντωνίου
  Πανερυθραϊκός
26 Αγ. 4,3 πόντοι / 26 τρίποντα

Είναι κάποια σουτ που κάνουν την διαφορά, και σίγουρα θέλουν καρδιά και τόλμη για να τα πάρεις. Ο Τάσος Αντωνίου προπονήθηκε για πρώτη φορά στο «Στ.Καλαϊτζής» το 2014, όταν και αποκτήθηκε από τον Εύνικο, έχοντας και παραστάσεις στην Γ' Εθνική. Το δυνατό σημείο του ήταν το σουτ, και αυτό συν τον εξαιρετικό του χαρακτήρα ήταν που τον κράτησε ως και σήμερα στον Πανερυθραϊκό, και πλέον στα 31 του χρόνια δείχνει να πετυχαίνει ένα τρίποντο, από αυτά που αποκαλούμε κομβικά για τη παραμονή. Συγκεκριμένα, και στο παιχνίδι με τον Δούκα στο Δαΐς, τα πάντα έδειχναν να πάνε στραβά όταν οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 78-75 στο 2'34'', παίρνοντας και την ψυχολογία. Ο έμπειρος φόργουορντ είχε την δική του απάντηση, και με τρίποντο ισοφάρισε σε 78-78 στο 2'12'', δίνοντας στην ομάδα του την ώθηση που ήθελε να για πάρει την τέταρτη διαδοχική της νίκη, και να είναι κοντά στην παραμονή, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 2 τρίποντα.

4. Ορέστης Μπέλη
  Πεντέλη
26 Αγ. 9,9 πόντοι / 3 τρίποντα

Εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί ο ταλαντούχος αθλητής, ο οποίος έδειξε από το ξεκίνημα της σεζόν, πως το δεύτερο του πέρασμα από την Β' Εθνική, θα ήταν εντελώς διαφορετικό από εκείνο που είχε κάνει με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την θητεία του στο εφηβικό του Παναθηναϊκού. Ο 20χρονος φόργουορντ μετά από καλή παρουσία στην Γ' Εθνική και τον Άρη Πετρούπολης. βοηθάει τα μέγιστα τη νεοφώτιστη Πεντέλη στην προσπάθεια που κάνει να σώσει την κατηγορία, ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ της, πίσω από τον πολύ έμπειρο Μουράτη Κούσουλα. Στο διπλό...παραμονής στο Ίλιον απέναντι στην Ένωση, είχε 17 πόντους με 7/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ και 27 βαθμούς αξιολόγησης.

5. Τόλης Κουτρούλιας
  Παπάγου
26 Αγ. 22,4 πόντοι / 32 τρίποντα

Μόνιμη και σχεδόν αναντικατάστατη θέση σε κάθε νίκη του Παπάγου έχει ο 43χρονος Τόλης Κουτρούλιας, ο οποίος στις τελευταίες παραστάσεις της πλούσιας καριέρας του αποδεικνύει ότι γνωρίζει το πως αγωνίζεται ένας μοντέρνος ψηλός, καλύτερα από τον καθένα. Έτσι, με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν, και τον ίδιο να πλησιάζει τους 600 πόντους, πέτυχε 29 με 2 τρίποντα απέναντι στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, και με 13 νίκες ουσιαστικά ανανέωσε την παρουσία των «Στρατηγών» και τη νέα σεζόν στην Β' Εθνική.

  Δημήτρης Χουχουλής
  Πανερυθραϊκός
  Προπονητής

Πριν μερικές αγωνιστικές, και μετά την ήττα στην Μάνδρα, ελάχιστοι πόνταραν ότι ο Πανερυθραϊκός θα έσωζε την κατηγορία. Ο Δημήτρης Χουχουλής είχε να αντιμετωπίσει ένα περίεργο μείγμα στο ρόστερ του, με μερικούς έμπειρους και αρκετά ταλαντούχα παιδιά χωρίς παραστάσεις. Ωστόσο ο ίδιος έλεγε ότι η αγωνιστική άνοδος ερχόταν αγωνιστική με την αγωνιστική, και έτσι από εκεί και πέρα μέτρησε τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με διπλά σε Κόρινθο και Δαϊς, και έτσι έχοντας 11 νίκες έχει την τύχη της παραμονής στα χέρια της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ