21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 26ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Σωτήρης Μπουρδάνος (Κορωπί)

(8,9 πόντοι | 11 παιχνίδια)

Το Κορωπί μπορεί να αγωνίζονταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά πήρε φιλί ζωής με τη νίκη του απέναντι στον Πανελευσινιακό, παίρνοντας μαζί και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στις 8 που μάχονται να αποφύγουν τις 4 τελευταίες θέσεις. Για την ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που είχε συνολικά αρκετούς παίκτες σε καλό απόγευμα, η μεγαλύτερη είδηση ήταν η επιστροφή στις καλές αποδόσεις του Σωτήρη Μπουρδάνου, ο οποίος παίζοντας κατά κόρον στην θέση του οργανωτή είχε 11 πόντους με 3 τρίποντα, και έλεγχο του ρυθμού.

2.Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Παγκράτι)

(13,5 πόντοι | 26 παιχνίδια)

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος μετά την έλευση του διαδόχου στην οικογένεια του, θέλησε να το «γιορτάσει» και έτσι φόρτωσε με 35 πόντους το καλάθι του Ιπποκράτη Κω, οδηγώντας το Παγκράτι σε μια νίκη ορόσημο αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία, χωρίς ωστόσο να την έχει ακόμη εξασφαλίσει. Ο «μούσιας» της Αθηναϊκής ομάδας είχε μόλις 8 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, και όταν με το σκορ στο 50-51 είδε τον Καυκή να αποβάλλεται με δυο τεχνικές ποινές, πήρε το παιχνίδι πάνω του, και πέτυχε 27 πόντους σε 17 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας και 3 τρίποντα.

3.Βασίλης Μιχόπουλος (Δάφνη Δαφνίου)

(11,5 πόντοι | 18 παιχνίδια)

Για τα καλά επέστρεψε στην δράση ο 35χρονος γκαρντ/φόργουορντ, δίνοντας ακόμη ένα σημαντικό πόλο βοήθειας στον Κώστα Σορώτο, και στην προσπάθεια που κάνει η Δάφνη Δαφνίου ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Έτσι, σε ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι, αυτό με τον ΕΦΑΟΖ στο κλειστό του Ζωγράφου, μια από τις παλιοσειρές της ομάδας πέτυχε 16 πόντους με 4 τρίποντα, αποτελώντας σίγουρη λύση στις θέσεις των φόργουορντ για την ομάδα του Χαϊδαρίου.

4.Ανδρέας Ψαρόπουλος (Νέα Κηφισιά)

(16,1 πόντους | 26 παιχνίδια)

Ανδρέας Ψαρόπουλος και Φίλιππος Μοσχοβίτης (15,5 π.) αποτελούν τα βαρόμετρα για τον Δημήτρη Λιόγα στη Νέα Κηφισιά, η οποία κατάφερε να αντιδράσει μετά την σχεδόν καταδικαστική εντός έδρας ήττα από το Παγκράτι, και να βάλει και την Κόρινθο σε περιπέτειες. Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ μετά από δυο παιχνίδια όπου βρέθηκε σε ρηχά νερά ήταν ασταμάτητος στην Κόρινθο, σκοράροντας 20 πόντους με 3 τρίποντα, και δίνοντας μεγάλη ανάσα στην ομάδα του.

5.Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πρωτέας Βούλας)

(11,1 πόντους | 26 παιχνίδια)

Σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο φορμαρισμένους ψηλούς το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική παρουσία της ομάδας του Βάγγελη Βλάχου. Στο παιχνίδι του Πρωτέα με τον Πανερυθραϊκό ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, και εκτός από την φάση της αγωνιστικής, έφτασε σε double-double, έχοντας 26 πόντους 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση,

Προπονητής

Φώτης Καρακώστας (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Που το πάει ο Ίκαρος!!!Ο Φώτης Καρακώστας αποτελεί τον τρίτο προπονητή που είχε την φετινή σεζόν στον πάγκο της η ομάδας της Νέας Σμύρνης, η οποία αν και μέχρι πριν ένα μήνα θεωρούταν πως δύσκολα θα έσωζε την κατηγορία, πλέον μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι, έχοντας τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με αποκορύφωμα το άνετο διπλό στα Δύο Αοράκια απέναντι στο Ηράκλειο. Ο Φώτης Καρακώστας φαίνεται πως μπόρεσε να εμπνεύσει τους παίκτες του, ξεκαθάρισε τους ρόλους, και έτσι σε συνδυασμό με την μαχητικότητα που είχε πάντα ο Ίκαρος, τα αποτελέσματα είναι ορατά.

photo credit : www.athleticradio.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ