23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Κυριακόπουλος
  Πανελευσινιακός
25 Αγ. 13,3 πόντοι / 63 τρίποντα

Ο Πανελευσινιακός μετά την ήττα της 24ης αγωνιστικής από τον Γλαύκο στην έδρα του βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, από τον οποίο ήρθε να τον σώσει προσωρινά η σπουδαίας σημασίας νίκη στη Πεντέλη, με τον πολύπειρο Γιάννη Κυριακόπουλο να βγαίνει μπροστά και να παίρνει από το χέρι την ομάδα του. Ο γκαρντ των «σταχυοφόρων» είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 26 πόντους με 8 τρίποντα, με την επίδοση του να μιλάει από μόνη της.

2. Λουκάς Γιαουρτόγλου
  Πανερυθραϊκός
24 Αγ. 14,7 πόντοι / 46 τρίποντα

Ο Πανερυθραϊκός επιχειρεί ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ το τελευταίο διάστημα, θέλοντας να εξασφαλίσει την παραμονή του, έχοντας ωστόσο δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο σε ένα από τα παιχνίδια που αποκαλούμε «must win» οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν καταιγιστικοί απέναντι στον Παπάγου, πετυχαίνοντας 16 τρίποντα. Κορυφαίος σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο λεγόμενος υπαρχηγός, ο Λουκάς Γιαουρτόγλου, ο οποίος είχε 26 πόντους με 5 τρίποντα, σε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

3. Νίκος Μοσχοβάκης
  Γλαύκος
25 Αγ. 12 πόντοι / 35 τρίποντα

Ο Γλαύκος πραγματοποιεί την δική του προσπάθεια να σώσει την κατηγορία, και έτσι μετά το διπλό στην Ελευσίνα, νίκησε στην Πάτρα και την Ένωση Ιλίου, με την οποία κοντράρεται και σήμερα (10/4) στον επαναληπτικό αγώνα του πρώτου γύρου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο πολύπειρος 38χρονος γκαρντ, είχε 23 πόντους με 5 τρίποντα, αλλά και το καθοριστικό σουτ στα 21,9'' πριν το τέλος, με το οποίο έγραψε το 67-62, δημιουργώντας απόσταση ασφαλείας από την Ένωση.

4. Παναγιώτης Ζαραϊδώνης
  Κρόνος Αγίου Δημητρίου
24 Αγ. 12,5 πόντοι / 22 τρίποντα

Εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί ο ταλαντούχος αθλητής, ο οποίος σε μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα του δείχνει το ταλέντο του. Έτσι, και στο παιχνίδι με τον ΚΑΟ Κορίνθου ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, έχοντας 21 πόντους με 3 τρίποντα, και όντας αυτός που ώθησε την ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη να πάρει διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, και απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε την ύπαρξη της στην κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Ζαραϊδώνης αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ του Κρόνου στο πρωτάθλημα.

5. Μιχάλης Πελεκάνος
  Οίακας Ναυπλίου
24 Αγ. 17,8 πόντοι / 45 τρίποντα

Ο Οίακας είδε να του έρχονται όλα βολικά, και πλέον μετά το τεράστιας σημασίας διπλό στην Καλλιθέα απέναντι στον Έσπερο, και τις δυο εντός έδρας ήττες του Τρίτωνα, έχει την ευκαιρία κερδίζοντας τον στην αήττητη έδρα του (12-0) να ανέβει στην δεύτερη θέση, δηλαδή σε θέση ισχύος για την άνοδο στην Α2. Ωστόσο για να φτάσει σε αυτό το σημείο έπρεπε να κερδίσει την καλοδουλεμένη ομάδα του Αντώνη Μάντζαρη στο σπίτι της, και κατάφερε να το κάνει έχοντας ως κορυφαίο τον πολύπειρο Μιχάλη Πελεκάνο ο οποίος είχε 17 πόντους με 1 τρίποντο, και στα κρίσιμα σημεία δείχνει την ποιότητα του, θέλοντας να οδηγήσει τον Οίακα σε τρίτη συνεχόμενη άνοδο.

  Σάββα Κατσούνης
  Μανδραϊκός
  Προπονητής

Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μας εξηγήσουν στην Μάνδρα πως γίνεται να έχουν δυο εκτός έδρας νίκες, και αυτές επί των δυο πρωτοπόρων, Δάφνη Δαφνίου και Τρίτωνα. Αυτό δείχνει ότι ο Μανδραϊκός αποτελεί ομάδα με μεγάλες δυνατότητες, και σίγουρα πέτυχε τη νίκη της χρονιάς στου Στρέφη, σώζοντας κατά μεγάλο ποσοστό την κατηγορία. Ο Σάββας Κατσούνης είδε την ομάδα του μένει με 9 πόντους πίσω στο 1'21'', ενώ στο 1'07'' μείωσε με τον Σάκη Γεωργοπαπαδάκο στο στο 80-73. Από εκεί και πέρα, και το παιχνίδι να θέλει 60 δευτερόλεπτα, ο Μανδραϊκός κέρδισε δυο αντιαθλητικά φάουλ. Αρχικά ο Σεργιένκο με ο οποίος με 2/2 βολές μείωσε σε 80-75, ενώ στα 52'' ο ίδιος μετά από ασίστ του Νίκου Γεωργοπαπαδάκου μείωσε σε 80-77, βάζοντας άγχος στους γηπεδούχους. Όχι μόνο αυτό, αλλά στα 29,7'' ο Ψαρόπουλος κέρδισε 3 βολές από φάουλ του Νίκου Γεωργοπαπαδάκου, αλλά έχοντας 1/3 (81-77) κράτησε ζωντανό το παιχνίδι. Ο Γκαιντάσοφ μετά από επιθετικό ριμπάουντ στα 15,9'' μείωσε σε 81-79, με τον Καλατζή στα 13'3 να έχει 1/2 (82-79). Στη συνέχεια ήρθε η ώρα του Σάκη Γεωργοπαπαδάκου ο οποίος με βολές στα 9,2'' μείωσε σε 82-81. Ο Ντιμπ στα 8,5'' με 2/2 έκανε το 84-81, για να έρθει η απόλυτη ανατροπή. Στα 7,6'' σε προσπάθεια του ο Κουκουνιάς να κάνει φάουλ στον Σάκη Γεωργοπαπαδάκο, χρεώθηκε με αντιαθλητικό, και έτσι με 1/2 ο σκόρερ της Μάνδρας έκανε το 84-82, για να έρθει το φάουλ του Τσούτσου πάνω του, σε προσπάθεια του για τρίποντο από τα 7,5 μέτρα στα 1,2'' να φέρει τα πάνω κάτω. Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος με 3/3 βολές έγραψε το τελικό 84-85, επιτρέποντας στην ομάδα του Σάββα Κατσούνη να πετύχει την ανατροπή της σεζόν, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης της Δυτικής Αττικής, και δεν αποκλείεται να συνεχίσει στην ομάδα και τη νέα σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ