20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Βούζας (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

(10,4 πόντοι | 24 συμμετοχές)

Ο 36χρονος γκαρντ αποτελεί έναν από τους αθλητές με μεγάλη πορεία στα Αθηναϊκά παρκέ, έχοντας παράλληλα εμπειρία από ομάδες που μάχονται μέσα στα παρκέ, με τον ίδιο να αποτελεί μαχητή. Έτσι, μετά την πορεία του ΓΑΣ Αετό και Πεύκη βρέθηκε στον Ίκαρο, βοηθώντας με τις δυνάμεις του στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται αναφορικά με την διεκδίκηση της παραμονής. Έτσι, στην σπουδαίας σημασίας νίκη στο κλειστό του Ζωγράφου επί του ΕΦΟΑΖ είχε 20 πόντους με 5 τρίποντα, και το καθοριστικότερο για το 63-66 στα 45'', σημείο που οι γηπεδούχοι είχαν εξαπολύσει την τελική τους αντεπίθεση.

2.Γιώργος Κατσαμάκης (ΚΑΟ Κορίνθου)

(6,6 πόντοι | 24 συμμετοχές)

Τα δεδομένα είχαν αρχίσει να γίνονται δύσκολα για τον ΚΑΟ Κορίνθου, ο οποίος μετά από δυο εύκολες νίκες στην Αττική από Παγκράτι και Πανελευσινιακό, έδειχνε να πέφτει στο καναβάτσο και στην έδρα του με τον Πρωτέα Βούλας να είχε φτάσει στο 78-75 στα 9'' πριν το τέλος, όντας έτοιμος να φύγει με το διπλό. Ωστόσο, η θέληση αλλά και η τύχη δεν εγκατέλειψαν τον ΚΑΟΚ, με τον Κεφαλά με 2/3 βολές να μειώνει σε 77-78, και την μπάλα να καταλήγει έξω, και η κατοχή να πάει στους γηπεδούχους. Έτσι, με την επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Κατσαμάκη, ο οποίος με ένα απίθανο τρίποντο διαμόρφωσε το 80-78, δίνοντας μεγάλη ώθηση στους νικητές αναφορικά με την παραμονή τους. Ο 36χρονος γκαρντ αποτελεί μαζί με τον Σταύρο Δανιήλ τον παλιότερο παίκτη της ομάδας, έχοντας αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα, στην Γ' Εθνική, και όντας στην έκτη του σεζόν στην ομάδα, Στο παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας σκόραρε 14 πόντους με 3 τρίποντα.

3.Βαγγέλης Καράμπουλας (Ιωνικός Νικαίας)

(19,8 πόντοι | 24 συμμετοχές)

Εκτός από την πρώτη και την δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, έδωσαν την μάχη τους ο πρώτος (Πέττας) με τον δεύτερο (Καράμπουλας) σκόρερ της κατηγορίας, με τους δυο τους να πετυχαίνουν συνολικά 74 πόντους, και τον αθλητή του Ιωνικού να έχει 36 πόντους με 8 τρίποντα, βοηθώντας τον να φτάσει στην 23η του νίκη στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α2 Ανδρών, μετά την σεζόν 2003-2004.

4.Γιώργος Τσιάκος (Δάφνη Δαφνίου)

(12,2 πόντοι | 23 συμμετοχές)

Την κατάλληλη στιγμή διάλεξε ο Γιώργος Τσιάκος να πραγματοποιήσει το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της Δάφνης Δαφνίου, η οποία πήρε πολύ μεγάλης σημασίας διπλό στο Κορωπί, φτάνοντας στις 10 νίκες και κάνοντας άλμα παραμονής. Ο 36χρονος σέντερ σκόραρε 28 πόντους κυριαρχώντας στις δυο ρακέτες, και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τραυματισμό του Μαλτέσιου, η οποίος ουσιαστικά έμεινε στο μηδέν, αγωνιζόμενος για μικρό χρονικό διάστημα.

5.Κώστας Χαρίσης (Ιπποκράτης Κω)

(10,4 πόντοι | 24 συμμετοχές)

«Βιονικός» συνεχίζει να είναι ο Κώστας Χαρίσης, ο οποίος στα 39 του χρόνια αποτελεί έναν από τους καλύτερους σέντερ της κατηγορίας, έχοντας βαλθεί να οδηγήσει τον Ιπποκράτη Κω στην τρίτη θέση, και στο μπαράζ που κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να δώσει θέση στην Α2. Ο έμπειρος σέντερ ήταν εξαιρετικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μαδνραϊκό στην Μάνδρα, κυριαρχώντας και στις δυο ρακέτες, και σκοράροντας συνολικά 19 πόντους.

Προπονητής

Μάριος Γούναρης (Ιωνικός Νικαίας)

Το να κατακτάς την άνοδο 'έξι αγωνιστικές πριν το τέλος δεν είναι και μικρό πράγμα, και μάλιστα με μια μεγάλη νίκη στην έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος ερχόταν από 14 συνεχόμενα παιχνίδια με νίκες, και όντας η επόμενη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας τεχνικός στην δεύτερη ουσιαστικά σεζόν του στον Πλάτωνα (είχε αναλάβει την περσινή σεζόν μεσούσης της χρονιάς) κατάφερε να οδηγήσει μια ομάδα γεμάτη προσωπικότητες και ποιότητα σε άνετη άνοδο, βάζοντας τις δικές του πινελιές σε αυτή την επιτυχία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ