15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Τζιβελέκας
  Παγκράτι
24 Αγ. 16,6 πόντοι / 36 τρίποντα

«Ο Χορευτής...».Ο Γιάννης Τζιβελέκας αποτελεί τον πρώτο σκόρερ, πρώτο στις ασίστ και πρώτο στα τρίποντα της φετινής ομάδας του Παγκρατίου, αποτελώντας τον παίκτη που κινεί τα νήματα, στην σεζόν της ωριμότητας όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη μας αναφορά στο πρόσωπο του. Οι «ροσονέρι» αποτελούν μια από τις ομάδες που δυσκολεύονται ιδιαίτερα στα εκτός Μετς παιχνίδια, και έτσι με τον ίδιο να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό ανάποδο λει απ νίκης απέναντι στην Ένωση Ιλίου στην παράταση, έφτασαν στις τέσσερις, και στην πρώτη τους στον δεύτερο γύρο, με τον 22χρονο γκαρντ να έχει 18 πόντους, 8 ασίστ και 1 τρίποντο. Παράλληλα κράτησαν την τέταρτη θέση, ερίζοντας με αξιώσεις και για την τρίτη.

2. Σάκης Γεωργοπαπαδάκος
  Μανδραϊκός
24 Αγ. 13,4 πόντοι / 52 τρίποντα

Για την αξία και την εκτελεστική δεινότητα του Σάκη Γεωργοπαπαδάκου δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς, μα τα νούμερα να μιλάνε από μόνα τους. Ένας παίκτης που αποτελεί παράδειγμα όλα αυτά τα χρόνια με την μαχητικότητα του, προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνει ο Μανδραϊκός να κρατήσει την κατηγορία, με τη νίκη απέναντι στον Έσπερο να του αυξάνει δραστικά τις πιθανότητες. Η 10η εντός έδρας νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν για την ομάδα της Δυτικής Αττικής, με τον έμπειρο γκαρντ  να έχει 25 πόντους με 3 τρίποντα, και να αποτελεί κομβικό παίκτη για την επιτυχία της ομάδας του.

3. Θανάσης Ντουζίδης
  Πανερυθραϊκός
20 Αγ. 4,9 πόντοι / 16 τρίποντα

Επέστρεψε δριμύτερος, και πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Πανερυθραϊκού ο Θανάσης Ντουζίδης, αποτελώντας τον έξτρα παίκτη που έψαχνε ο Δημήτρης Χουχουλής ώστε να ανοίξει την επίθεση του. Ο 22χρονος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός σε ένα από τα κρισιμότερα φετινά παιχνίδια της ομάδας του, πετυχαίνοντας 14 πόντους με 2 τρίποντα, στην εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο την Κόρινθο. Ουσιαστικά ήταν αυτός που άνοιξε την διαφορά, η ο οποία έφτασε και στο +15 (46-61), ενώ είχε και το καθοριστικό σουτ στο 38' όπου ο Πανερυθραϊκός έφτασε στο  56-66, σφραγίζοντας την 9η του νίκη στο πρωτάθλημα.

4. Διονύσης Τάταρης
  Δάφνη Δαφνίου
24 Αγ. 8,9 πόντοι / 16 τρίποντα

Ιδιαίτερα ανεβασμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο ταλαντούχος ψηλός, Διονύσης Τάταρης, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση των σκόρερ της Δάφνης Δαφνίου. Φυσικά αυτό είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει, με την ομάδα του να πετυχαίνει τη νίκη της χρονιάς, κερδίζοντας στο ντέρμπι ανόδου τον Τρίτωνα στο κλειστό του Στρέφη με 77-73, και φτάνοντας στις 19 νίκες βρίσκεται πολύ κοντά σε ιστορική άνοδο στην Α2. Ο πρώην σέντερ των Τρικάλων είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 τρίποντο και 24 βαθμούς αξιολόγησης.

5. Τόλης Κουτρούλιας
  Παπάγου
24 Αγ. 21,9 πόντοι / 29 τρίποντα

Αν θα έπρεπε να βρούμε τον παίκτη που έχει την μεγαλύτερη επίδραση σε μια ομάδα αυτός θα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Τόλης Κουτρούλιας, ο οποίος αποδεικνύει πως το προσωνύμιο «αιώνιος έφηβος» δεν του δόθηκε τυχαία. Ο έμπειρος σέντερ αποτελεί τον πρώτο που ξεπέρασε τους 500 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα, οδεύοντας ολοταχώς προς τους 600, και απέναντι στον Πρωτέα Βούλας ήταν εξαιρετικός έχοντας 25 πόντους με 3 τρίποντα, βοηθώντας τους «Στρατηγούς» να φτάσουν τις 12 νίκες, και ουσιαστικά να κλειδώσουν την παραμονή. Αξία έχει η ατάκα γνωστού μάνατζερ, ο οποίος βλέποντας το παιχνίδι, ανέφερε ότι πήγε να παρακολουθήσει τα ταλέντα του Πρωτέα και θαύμασε τον Κουτρούλια.

  Μάης Κωνσταντινίδης
  Δάφνη Δαφνίου
  Προπονητής

Ο Έλληνας τεχνικός θα πρέπει να βάλει με χρυσά γράμματα στο βιογραφικό του την φετινή σεζόν (2018-2019), η οποία αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του, και δείχνει την προπονητική του αξία. Ο ίδιος δημιούργησε το καλοκαίρι μια ομάδα με ταλαντούχους παίκτες στο Χαϊδάρι, αλλά ουδείς ανέμενε ότι αυτή θα κατάφερνε έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε να κερδίσει τον Τρίτωνα μέσα στου Στρέφη, και μάλιστα χωρίς τους Σάλεχ και Καννά, και θα αποτελεί το πρώτο φαβορί για μια ιστορική άνοδο στην Α2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ