19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Ντίμπ (Τρίτωνας)

Συνολικά στη σεζόν : (11,9 πόντοι | 25 συμμετοχές)

Ο Τρίτωνας αποτελεί το μεγάλο φαβορί στο να κατακτήσει την 4η θέση, σε μια από τις καλύτερες πορείες των τελευταίων δεκαετιών για την ιστορική ομάδα των Σεπολίων. Έτσι, για να φτάσει το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχελάκου στις 15 νίκες χρειάστηκε μια ακόμη υπέρβαση, αυτή την φορά στο παιχνίδι με το Κορωπί, το οποίο προηγήθηκε και με +8 στο 37'. Εκεί μίλησε η κλάση του 32χρονου γκαρντ, ο οποίος πέτυχε καθοριστικούς πόντους (συνολικά είχε 14 με 2 τρίποντα), με το σημαντικότερο να έρχεται στα 56'' πριν το τέλος, όπου έδωσε προβάδισμα με +3 στην ομάδα του, η οποία το διαχειρίστηκε ως το τέλος, φτάνοντας στο τέλος.

2.Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)

Συνολικά στη σεζόν : (11,8 πόντοι | 25 συμμετοχές)

Αποτελεί τον πρώτο παίκτη που συμφώνησε το περσινό καλοκαίρι ο Δημήτρης Χουχουλής, με τον 23χρονο Κρητικό γκαρντ να πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Έτσι, σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ηγετικός, και έχοντας πλησιάζοντας στο double-double (18 π., 8 ριμπ., 5 ασίστ) έδωσε ώθηση στον Πανερυθραϊκό να επικρατήσει της Κορίνθου, και αφενός να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά και στην διεκδίκηση τη 4ης θέσης.

3.Γιάννης Μάριος-Γραμματικός (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Συνολικά σε σεζόν : (15,8 πόντοι | 25 συμμετοχές)

Από την στιγμή που βρήκε ξανά την φόρμα του ο 32χρονος σκόρερ, ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης απέκτησε το δικαίωμα να σκέφτεται για τα καλά την παραμονή του στην κατηγορία, φτάνοντας σε άνετη νίκη επί του Μανδραϊκού στο κλειστό της Αρτάκης, και πιάνοντας τις 8 νίκες, με την σωτηρία να βρίσκεται μια νίκη παραπάνω. Έτσι, στο παιχνίδι με την ομάδα της Μάνδρας ο Γραμματικός σκόραρε 23 πόντους με 5 τρίποντα, όντας ασταμάτητος.

4.Βαγγέλης Μόρφης (Πρωτέας Βούλας)

Συνολικά στη σεζόν : (6 πόντοι | 23 συμμετοχές)

Ο Βαγγέλης Μόρφης αποτελεί έναν από τους εμπειρότερους παίκτες που διαθέτει ο Βαγγέλης Βλάχος στο ρόστερ του, αλλά το τρίποντο που πέτυχε στο κλειστό της Γούβας θα το θυμάται για αρκετό καιρό και ο ίδιος...αλλά και ο Πανελευσινιακός, για τον οποίο μπορεί να κοστίσει και μια κατηγορία. Ο 33χρονος φόργουορντ πήρε την μπάλα με 4,9'' να απομένουν, και με το σκορ το 73-72, και βρίσκοντας στόχο διαμόρφωσε το τελικό 73-75, χαρίζοντας ένα μεγάλο διπλό στην ομάδα του. Νωρίτερα είχε προλάβει να σκοράρει ακόμη ένα σημαντικό τρίποντο, ενώ συνολικά είχε 13 πόντους με 3 τρίποντα.

5.Δημήτρης Μπένος (Παγκράτι)

Συνολικά στη σεζόν : (12,2 πόντοι | 25 συμμετοχές)

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο 33χρονος σέντερ, ο οποίος στο Παγκράτι δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του, επιστρέφοντας σε υψηλό επίπεδο. Στη νίκη παραμονής της Αθηναϊκής ομάδας στις Αδάμες με αντίπαλο την Κηφισιά, ο Μπένος ήταν κυριαρχικός, καθηλώνοντας τους αντιπάλους του και στις δυο πλευρές του παρκέ, έχοντας συνολικά 27 πόντους. Φυσικά τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον ιστορικό σύλλογο, ευλογία αποτελεί το Παναγιώτης Καυκής, ο οποίος συνεργάζεται με κλειστά μάτια με τον έμπειρο σέντερ, ενώ αποτελεί καταλύτη για το παιχνίδι της ομάδας του Τζίμη Κουστένη.

Προπονητής 

Τζίμης Κουστένης (Παγκράτι)

Ο έμπειρος προπονητής δείχνει να δικαιώνει τους ανθρώπους του Παγκρατίου να του δώσουν τα κλειδιά της ομάδας τους, και μετά το σπουδαίο διπλό στις Αδάμες με την ΑΕΝΚ έχει στα χέρια της την ευκαιρία της παραμονής στην κατηγορία. Έτσι, ο Τζίμης Κουστένης σε ένα κομβικό παιχνίδι μετέδωσε ηρεμία στην ομάδα του, οδηγώντας την σε μια σημαντική επιτυχία , με στόχο να σώσει την φετινή παρτίδα, και σπάζοντας μια έδρα στην οποία δύσκολα χάνει η ΑΕΝΚ,



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ