17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Καπώνης (Δάφνη Δαφνίου)

(8,6 πόντοι | 22 συμμετοχές)

O 24χρονος γκαρντ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όντας ένας από τους ηγέτες στην προσπάθεια που κάνει η Δάφνη Δαφνίου για να σώσει την κατηγορία. Έτσι, στο παιχνίδι με τον Τρίτωνα εκτός από τους 23 πόντους που είχε με 2 τρίποντα, πέτυχε το καθοριστικό σουτ έξω από τα 6.75, στα τελευταία δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας το 77-74, και ωθώντας το συγκρότημα του Κώστα Σορώτου στην 9η του νίκη στο πρωτάθλημα, και πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

2.Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης (Ιωνικός Νικαίας)

(3,9 πόντοι | 16 παιχνίδια)

Βρίσκεται στον Ιωνικό από το καλοκαίρι του 2013 όταν η ομάδα της Νίκαιας τον απέκτησε από τον Δούκα, και πλέον λογίζεται ένας από τους παλιότερους παίκτες, απολαμβάνοντας και αυτός την πορεία προς την Α2. Έτσι, μια ημέρα πριν την ονομαστική του εορτή πραγματοποίησε ίσως και το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, αποτελώντας πολύ σημαντικό παράγοντα ώστε η ομάδα του Μάριου Γούναρη να κερδίσει το Κορωπί, από το οποίο βρισκόταν πίσω στο ημίχρονο με 38-46, και ήταν στο 60-60 στο 28'. Ο 23χρονος γκαρντ ωστόσο ήταν το «κλειδί» πετυχαίνοντας 21 πόντους με 7 τρίποντα, τα οποία ήρθαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο.

3.Θοδωρής Ονάσογλου (Ιπποκράτης Κω)

(13,9 πόντοι | 23 συμμετοχές)

Σε ένα παιχνίδι που ο Ιπποκράτης φαινόταν να έχει μείνει από δυνάμεις, και έχοντας και την λογική απογοήτευση από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που σήμανε και την ουσιαστικά απώλεια της ανόδου, η ομάδα της Κω έπρεπε να βρει κίνητρο απέναντι στον επικίνδυνο  ΕΦΑΟΖ που έψαχνε για νίκη σωτηρίας. Έτσι, με το σκορ στο 32-39 στο 23' πήρε μπροστά ο 32χρονος γκαρντ. ο οποίος με 10 συνεχόμενους πόντους ξεκόλλησε την ομάδα του, δίνοντας της την ώθηση για τη νίκη, έχοντας συνολικά 25 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Γιάννης Λιανός (Ηράκλειο)

(14,4 πόντοι | 23 συμμετοχές)

Όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα, ήρθε η ώρα να μιλήσει η εμπειρία και οι ηγετικές τάσεις του 33χρονος φόργουορντ, Γιάννη Λιανού, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε ένα σπουδαίο διπλό στη Νέα Ερυθραία, και να κλειδώσει ουσιαστικά την παραμονή της στην κατηγορία. Ο «Κρητικός» σκόραρε 33 πόντους με 2 τρίποντα, όντας ασταμάτητος από την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή.

5.Ανδρέας Ψαρόπουλος (ΑΕΝ Κηφισιάς)

(16,6 πόντοι | 23 συμμετοχές)

Η ΑΕΝΚ συνεχίζει νικηφόρα, φτάνοντας στην 9η νίκη στο πρωτάθλημα, και δείχνοντας διάθεση να σώσει την παρτίδα. Πρωταγωνιστικό ρόλο για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα παίζουν οι δυο παλιοσειρές, ο Φίλιππος Μοσχοβίτης και ο Ανδρέας Ψαρόπουλος, οι οποίοι δίνουν το έναυσμα και στους νεότερους αθλητές της ομάδας των Βορείων προαστίων. Έτσι, στην πολύ εύκολη νίκη της Νέας Κηφισιάς επί του Μανδραϊκού, ο 31χρονος φόργουορντ έφτασε σε triple-double, έχοντας 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Προπονητής

Γιώργος Μακράκης (Ηράκλειο)

Η ζωή έχει δυο όψεις, και αυτές σίγουρα εμφανίστηκαν στην αδιαπραγμάτευτη πορεία του Κρητικού τεχνικού μέσα σε μια εβδομάδα. Από το «Γιώργο χάσαμε» της διοίκησης μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πρωτέα Βούλας, ήρθε μια νίκη σε μια έδρα που λίγες ομάδες κερδίζουν, με το Ηράκλειο να παίρνει τη νίκη από τον Πανερυθραϊκό και να ανανεώνει ουσιαστικά την παρουσία της και στο νέο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Φυσικά αν ο ίδιος χρησιμοποιούσε τα social media θα μπορούσε να απαντήσει με δικό του ευρηματικό τρόπο!!!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ