21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Νίκος Καρούζος
  Πεντέλη
22 Αγ. 9,3 πόντοι / 45 τρίποντα

Μια από τις καλύτερες χρονιές του πραγματοποιεί την φετινή σεζόν ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος στην επιστροφή του στην Πεντέλη συνεχίζει ότι την πορεία που είχε με την ομάδα των Βορείων προαστίων όταν αυτή αγωνίζονταν στην Γ' Εθνική. Έτσι, στο παιχνίδι με τον Παπάγου, ο έμπειρος αθλητής είχε 26 πόντους με 6 τρίποντα, όντας ασταμάτητος για την άμυνα των «Στρατηγών». Με αυτή τη νίκη η νεοφώτιστη και πρωτάρα στην κατηγορία, Πεντέλη, έφτασε τις 11 νίκες, και ουσιαστικά δείχνει να κλειδώνει την παραμονή, που ήταν και ο βασικός της στόχος.

2. Σωκράτης Ψαρόπουλος
  Τρίτωνας
23 Αγ. 15,7 πόντοι / 37 τρίποντα

Το «7» το καλό φαίνεται ότι έφερε στη ομάδα του καλοκαίρι που μας άφησε ο Μιχάλης Μιχελάκος, με τον Σωκράτη Ψαρόπουλο να είναι αυτός που κάνει την διαφορά, και δίνει το κλικ παραπάνω, προς την πολυπόθητη άνοδο στην Α2. Στο πολύ δύσκολο, και συνάμα κομβικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Έσπερο στην Καλλιθέα, ο 27χρονος γκαρντ σκόραρε 24 πόντους με 6 τρίποντα, και ήταν αυτός που με καθοριστικά μακρινά σουτ βοήθησε την ομάδα του να μετατρέψει το εύθραυστο 48-50 στο 34', σε 50-64 με δικό του τρίποντο, 2'44'' πριν το φινάλε, κλειδώνοντας την 18η νίκη της ομάδας του.

3. Παναγιώτης Ζαραϊδώνης
  Κρόνος Αγίου Δημητρίου
22 Αγ. 12,1 πόντοι / 18 τρίποντα

Μόνο ότι αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ομάδα του μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό παράσημο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν για τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Η ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση, με μόλις 5 νίκες, και σχεδόν μηδαμινές ελπίδες παραμονής, αλλά έχει δείξει ότι πουλάει ακριβά το τομάρι της. Έτσι συνέβη και στο παιχνίδι με τον Μανδραϊκό, που μπορεί οι φιλοξενούμενοι να καιγόταν, και να προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά, με τον Παναγιώτη Ζαραϊδώνη να κρατάει την ομάδα του στο σκορ, έχοντας συνολικά 24 πόντους με 4 τρίποντα.

4. Γιώργος Δέλλιος
  Πανερυθραϊκός
23 Αγ. 11,4 πόντοι / 6 τρίποντα

Ο Γιώργος Δέλλιος αποτελεί έναν από τους τρεις παλιούς του Πανερυθραϊκού, ο οποίος σε μια ασυνήθιστη κατάσταση για αυτόν μάχεται την φετινή σεζόν για την σωτηρία τους, όντας στην τετράδα του υποβιβασμού. Έτσι, το εντός έδρας παιχνίδι με τον ιδιαίτερα ποιοτικό, Οίακα Ναυπλίου αποτελούσε ένα από τα παιχνίδια που αποκαλούμε do or die, με την ομάδα της Νέας Ερυθραίας να επικρατεί μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 85-82, και να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες τους. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 37χρονος ψηλός είχε  15 πόντους, ενώ έχασε για ένα ριμπάουντ το double-double, μαζεύοντας 9.

5. Μανώλης Ματαλιωτάκης
  Πρωτέας Βούλας
23 Αγ. 14,5 πόντοι / 2 τρίποντα

Οδοστρωτήρας. Μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις πραγματοποίησε ο 25χρονος σέντερ, ο οποίος έκανε πράξη την λέξη...ασταμάτητος. Όσο αγωνίστηκε η άμυνα της Κορίνθου δεν μπόρεσε να βρει σε κανένα σημείο αντίδοτο στο πως να τον αντιμετωπίσει, με έναν από τους καλύτερους ψηλούς του φετινού πρωταθλήματος να έχει 23 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 κοψίματα, ενώ και ο αντικαταστάτης του όσο ήταν στον πάγκο, Τάσος Καματερός να είναι το ίδιο επιδραστικός.

  Κώστας Ρουμελιώτης
  Κρόνος Αγίου Δημητρίου
  Προπονητής

Καμία φορά η ποιότητα και η δουλειά ενός προπονητή δεν φαίνονται μόνο στις νίκες και τις επιτυχίες, αλλά στο πως αναμορφώνει μια ομάδα. Ο Κώστας Ρουμελιώτης ανέβαλε τον Κρόνο σε μια περίοδο πολύ κακή για την ομάδα, με οικονομικά προβλήματα, με χαμηλή ψυχολογία, με πολλούς τραυματισμούς, και κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα μαχητών, που είτε κερδίσει είτε ηττηθεί δεν παραδίδεται. Έτσι, οδήγησε την ομάδα του Αγίου Δημητρίου στη νίκη με ανατροπή απέναντι στον Μανδραϊκό, έχοντας εκτός τους Ξιούρα και Καρακεχαγιά, και τον Κεφαλά να αγωνίζεται ελάχιστα λόγω τραυματισμού, και είναι ένας από τους τεχνικούς που η δουλειά τους μιλάει από μόνη της, έχοντας πορεία ανόδου πριν δυο χρόνια με τον ΑΣ Καρδίτσας και πέρυσι ανέλαβε το Κορωπί χωρίς νίκη, και το άφησε πάνω από την γραμμή της παραμονής, πριν αποχωρήσει από την ομάδα της Ανατολικής Αττικής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ