28.4 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Νίκος Βελιζιώτης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

(5,4 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Αν υπήρχε κατηγορία «εραστές» του μπάσκετμπολ, εκεί θα βάζουμε σε περίοπτη θέση τον 38χρονο γκαρντ, Νίκο Βελιζιώτη, ο οποίος την φετινή σεζόν, την δεύτερη του παραδίδει μαθήματα στον Ίκαρο Νέας Σμύρνης. Ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος υπήρξε σημαντικό μέλος της εκπληκτικής πορείας του Πόλις Καλλιθέας προς την Β' Εθνική, δίνει τον καλύτερο του εαυτό προσπαθώντας μαζί με τους συμπαίκτες του να κρατήσουν την ομάδα της Νέας Σμύρνης σε πορεία σωτηρίας. Έτσι, παρουσιάστηκε καταλυτικός στην μεγάλης σημασίας επιτυχία στο Κορωπί, έχοντας 13 πόντους με 2 τρίποντα, και άριστη οργάνωση του παιχνιδιού.

2.Γιάννης Καπώνης (Δάφνη Δαφνίου)

(7,9 πόντοι | 21 συμμετοχές)

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο 24χρονος γκαρντ, Γιάννης Καπώνης, ο οποίος και μπροστά στα μάτια του Ανδρέα Πολέμη (αγωνίζονταν πέρυσι στο Περιστέρι) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, και ήταν εκ των βασικών συντελεστών της νίκης της Δάφνης Δαφνίου στο Χαϊδάρι επί του Πανελευσινιακού. Ο 24χρονος σκόραρε 20 πόντους με 3 τρίποντα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Κώστα Σορώτου να φτάσεις στις 8 νίκες στο πρωτάθλημα.

3.Γιάννης Αγγελόπουλος (Πρωτέας Βούλας)

(12,7 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Πρωτέα πραγματοποίησε ο 28χρονος γκαρντ, στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας της Βούλας στα «Δυο Αοράκια» με το Ηράκλειο. Ο πρώην αθλητής του Αμύντα αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου, και μαζί με τον Μανώλη Ματαλλιωτάκη φόρτωσαν το καλάθι των Κρητικών με 50 πόντους, οδηγώντας τον Πρωτέα στην 10η του νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και στην υπερκάλυψη της διαφοράς από την ήττα του στην Βούλα. Ο Αγγελόπουλος είχε συνολικά 29 πόντους με 3 τρίποντα, με τους 17 εξ' αυτών να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο.

4.Ανδρέας Ψαρόπουλος (Νέα Κηφισιά)

(16,3 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Νέα Κηφισιά, η οποία την κατάλληλη στιγμή πήρε τη νίκη στου Ζωγράφου από τον ΕΦΟΑΖ, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής, και βάζοντας ταυτόχρονα σε περιπέτειες τους γηπεδούχους. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος μαζί με τον Φίλιππο Μοσχοβίτη οδηγούν την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, είχε 21 πόντους με 3 τρίποντα απέναντι στο συγκρότημα του Τάκη Ζήβα.

5.Δημήτρης Μπένος (Παγκράτι)

(11,7 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Σε σταδιακά ανοδική πορεία βρίσκεται ο Δημήτρης Μπένος, ο οποίος αποτελεί την «κολόνα» του Παγκρατίου μέσα στην ρακέτα, ενώ έχει αρχίσει να συνεργάζεται με «κλειστά» μάτια με τον Παναγιώτη Καυκή. Στον «τελικό» της Αθηναϊκής ομάδας με την Κόρινθο ο 33χρονος σέντερ σκόραρε 24 πόντους, πραγματοποιώντας εκπληκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, μην έχοντας αντίπαλο να τον σταματήσει.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας (Νέα Κηφισιά)

Όταν η ομάδα σου παίζει τελικό,και έχει να κερδίσει εκτός έδρας 16 μήνες, τότε η επιτυχία σίγουρα έχει την σφραγίδα σου. Η ΑΕΝΚ έμεινε ζωντανή στην μάχη της παραμονής, κερδίζοντας στο κλειστό του Ζωγράφου τον ΕΦΑΟΖ, και φτάνοντας στις 8 νίκες θα δώσει την δική της μάχη ώστε να παραμείνει στην κατηγορία, στηριζόμενη μόλις σε δυο έμπειρους αθλητές (Μοσχοβίτης - Ψαρόπουλος) και αρκετούς νεαρούς και ταλαντούχους.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ