19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Φάνης Κουμπούρας (Ιπποκράτης Κω)

(18,1 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Αποτελεί με μεγάλη διαφορά τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, και τον αθλητή που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του πρωταθλητισμού για τον Ιπποκράτη. Έτσι, με μια ακόμη μεστή εμφάνιση δήλωσε παρών στη δύσκολη νίκη της ομάδας του επί του Κορωπίου με 77-74, και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στο επερχόμενο ντέρμπι ανόδου με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω. Για την ιστορία, ο 35χρονος γκαρντ είχε 19 πόντους, σκοράροντας κρίσιμα καλάθια όταν οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με διπλό.

2.Μάριος Σακελαράκης (ΚΑΟ Κορίνθου)

(9,7 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Πολύ όμορφο μπάσκετ παίζει η νεοφώτιστη Κόρινθος, και όσοι πίστευαν ότι η αρχική καλή της παρουσία θα ήταν απλά μια «φωτοβολίδα» διαψεύστηκαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Η ομάδα του Τάσου Νικητόπουλου έφτασε τις 10 νίκες, και απέχει πλέον μια ανάσα και από την μαθηματική της παραμονή. Στην τρίτη της νίκη την φετινή σεζόν επί του Ηρακλείου, καθοριστικός ήταν ο 30χρονος γκαρντ ο οποίος «πλήγωσε» την ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί για δυο σεζόν (2012-2014) με την μια να είναι στην Α2. Ο Σακελλαράκης είχε 17 πόντους, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

3.Νίκος Μαντζιώρης (Πανελευσινιακός)

(10,1 πόντοι | 21 συμμετοχές)

Ανεβασμένος δείχνει από την έλευση και μετά του Νάσου Χούμπαυλη ο Νίκος Μαντζιώρης, ο οποίος έχει πετύχει το 1/3 των τριπόντων του στα δυο τελευταία παιχνίδια (10) και δείχνει να ανεβάζει την απόδοση του την κατάλληλη στιγμή. Στο παιχνίδι με το Παγκράτι ο Νάσος Χούμπαυλης τον χρησιμοποίησε και σε θέση «τρία», έχοντας 20 πόντους με 6 τρίποντα, ουσιαστικά ανοίγοντας με τα σουτ του την άμυνα των φιλοξενούμενων.

4.Παναγιώτης Μακρόπουλος (Πανερυθραϊκός)

(9,9 πόντους | 20 συμμετοχές)

Μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ, Παναγιώτης Μακρόπουλος, ο οποίος στα χέρια του Δημήτρη Χουχουλή έχει βρει τον ρόλο του δείχνοντας τις πτυχές του ταλέντου του. Πλέον, και με την μόνιμη απουσία του Γιώργου Δέλλιου θα βρει περισσότερο χρόνο, ενώ στη νίκη της ομάδας του με τον ΕΦΑΟΖ δικαιολόγησε απόλυτα τα νούμερα του, έχοντας 12 πόντους με 11 ριμπάουντ, φτάνοντας για μια ακόμη φορά σε double-double.

5.Δημήτρης Κατιάκος (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

(12,8 πόντοι | 21 συμμετοχές)

Το τρίπτυχο, Πέττας, Κουκάς και Κατιάκος οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Διαγόρα Δρυοπιδέων προς την άνοδο στην Α2 , με τους τρεις τους να έχουν πετύχει 1021 πόντους, δικαιώνοντας την διοίκηση των νεοφώτιστων για την επιλογή τους. Ο 31χρονος σέντερ ήταν εξαιρετικός στην 13η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του, αυτή την φορά στις Αδάμες με την ΑΕΝΚ, έχοντας 26 πόντους με 10/12 δίποντα, και χάνοντας για ένα ριμπάουντ το double-double (9 ριμπ.).

Προπονητής

Βαγγέλης Βλάχος (Πρωτέας Βούλας)

Ο Μανδραϊκός ερχόταν με φόρα, και με πέντε συνεχόμενες νίκες, σε αντίθεση με τον Πρωτέα που έδειχνε να μπλέκει σε σενάρια παραμονής. Αυτά δείχνει να έδιωξε προσωρινά μετά την σπουδαία του νίκη επί της ομάδας του Θεόφιλου Μπεκέ, καταφέροντας να κρατήσει μια φύση επιθετική ομάδα στους μόλις 60 πόντους, και τους Κούσουλα και Ψυλέα στους 15 πόντους, σε μια επιτυχία που σίγουρα αποτελεί παράσημο για τον έμπειρο Έλληνα τεχνικό.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ