17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
47 ΕΤΩΝ 1.79 G ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ 20 23 4,3 ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ

Μόνο έπαινο θα μπορούσε να πάρει ο Παύλος Καρβούνης, ο οποίος όντας γεννημένος το 1973, και στα 47 του χρόνια, μετράει την 28η σεζόν την πλούσιας καριέρας του, και την 20η ομάδα της καριέρας του, ενώ κατάφερε μετά την παρουσία του στη Νάξο και τον ΑΠΑΣ, τον οποίο βοήθησε να ανέρθει στις Εθνικές κατηγορίες, να αγωνιστεί στην Β' Εθνική, και να βοηθάει ουσιαστικά τον Ιωνικό ΝΦ. Ο βραχύσωμος γκαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία το 1991 με τον Πρωτέα Νέου Κόσμου, ενώ ξεκίνησε το μπάσκετ το 1987 από την Ελευθερία Μοσχάτου, ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Εθνικό Πειραιά, έχοντας 14 πόντους με 4 τρίποντα, και τα τρία από αυτά μαζεμένα, όταν το συγκρότημα του Γιώργου Κωλέτση έχτισε διαφορά νίκες. Για την ιστορία εκτός από τις ομάδες που έχουμε αναφέρει αγωνίστηκε σε, ΔΑΣΑΛ, Αμπελόκηποι Αθηνών, Πειραϊκό, ΓΣ Λάρισας, Άλιμο, Δάφνη, Ίκαρο Νέας Σμύρνης, Έσπερο Καλλιθέας, Παπάγου, Άλιμο (2η φορά), Λαύριο, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, ΑΓΕ Ζακύνθου, Πανναξιακό, Άρη Νικαίας και Παναγίτσα (Χαλκίδα).

2.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
31 ΕΤΩΝ 1.89 G ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ 19 39 16,4 ΟΦΗ

Δύσκολη νίκη πήρε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε στα «Δυο Αοράκια» της Πεντέλης, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νίκο Μποχωρίδη. Ο 31χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ, στην δεύτερη του θητεία στην ομάδα της Κρήτης, αποτελεί το μεγάλο της επιθετικό όπλο, όντας τόσο ο πρώτος τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στα τρίποντα. Απέναντι στην ομάδα των βορείων προαστίων είχε 35 πόντους και 3 τρίποντα, με τους 9 από αυτούς να είναι συνεχόμενοι, και να καθορίζουν το αποτέλσμα.

3.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
37 ΕΤΩΝ 1.93 G ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ 20 48 10,6 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ

Μετά τον Στέλιο Κοντούδη, ο οποίος υπηρέτησε για 15 διαδοχικά χρόνια τον Πανερυθραϊκό, ο Τάσος Καλλιανιώτης αποτελεί το δεύτερο σημείο αναφοράς από την εποχή που ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους» ο Δημήτρης Χουχουλής, όντας στο «Στ.Καλαϊτζής» από το 2010. Ο εκ Καρύστου αρχηγός της ομάδας, είναι αυτός που βγαίνει μπροστά, και με την αυταπάρνηση του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, οδηγεί την ομάδα του στην επιστροφή της στην Α2. Στο παιχνίδι με το Μαρούσι ήταν αυτός που κλείδωσε τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, ενώ απέναντι στα Μελίσσια, ήταν εξαιρετικός, έχοντας 20 πόντους (5/5 βολές, 3/4 διπ., 3/5 τριπ, 10 ριμπ, 4 ασιστ, 4 κλεψ.) και 35 βαθμούς αξιολόγησης.

4.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
33 ΕΤΩΝ 1.98 PF ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΤΟΣ 20 28 12,4 ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Από το 2013 που αποφάσισε να επιστρέψει στην Αταλάντη, και να αφήσει μια εξαιρετική χρονιά με την Αγία Παρασκευή, κατάφερε να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που η ομάδα της Στερεάς Ελλάδας έφτασε από τις κατηγορίες της ΕΣΚΑΣΕ στην Β' Εθνική, και πλέον ερίζει και για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο 33χρονος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στην εύκολη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό, έχοντας 22 πόντους με 1 τρίποντο.

5.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
26 ΕΤΩΝ 1.98 PF ΙΑΣΟΝΑΣ ΠΕΤΣ 21 19 8,9 ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

Ο Πρωτέας Βούλας βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, και έτσι με το διπλό που πήρε στην Καλλιθέα από τον Έσπερο, ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εξαιρετικός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Ιάσονας Πέτς, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία, από τη στιγμή που το Κορωπί τον εμπιστεύτηκε το 2017, με τον ίδιο να επιστρέφει από την Ξάνθη. Από εκεί και πέρα ακολούθησε ο Δούκας, και την τρέχουσα σεζόν ο Πρωτέας, όπου πραγματοποιεί ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, και απέναντι στον Έσπερο είχε 23 πόντους και 1 τρίποντο, έχοντας απέναντι του μια πολύ ποιοτική φρόντ λάιν.

Προπονητής

Περικλής Ταυρόπουλος (Πρωτέας Βούλας)

Ανεβαίνει συνεχώς ο Πρωτέας, φτάνοντας μετά το διπλό στην Καλλιθέα στην 4η θέση, και έχοντας να υποδεχθεί την Κυριακή (15/3) το Αιγάλεω, στοχεύει και στην 3η θέση.  Ο άνθρωπος που πέρασε την φιλοσοφία του στην ομάδα της Βούλας είναι ο Περκλής Ταυρόπουλος, ο οποίος την έχει οδηγήσει σε 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια, παρουσιάζοντας μάλιστα μια δομημένη ομάδα, με αρχές και ρόλους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ