23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Κώστας Κουφόπουλος
  Δάφνη Δαφνίου
20 Αγ. 6,1 πόντοι / 13 τρίποντα

Ο 20χρονος γκαρντ αποτελεί τον παλιό της ομάδας του Χαϊδαρίου, όντας ο μοναδικός που παρέμεινε από την περσινή ομάδα. Ο Κώστας Κουφόπουλος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο εφηβικό του Παναθηναϊκού, και μετακόμισε την περσινή σεζόν στην Δάφνη, όπου βίωσε τον πρωταθλητισμό της...παραμονής, και φέτος τον βιώνει από την αντίθετη πλευρά, αυτή που οδηγεί στην Α2. Στην πολύ δύσκολη νίκη της ομάδας του με τον Πανελευσινιακό αποτέλεσε το κρυφό χαρτί του Μάη Κωνσταντινίδη, έχοντας 20 πόντους με 4/6 δίποντα και 4/4 τρίποντα.

2. Κώστας Κεφαλάς
  ΚΑΟ Κορίνθου
20 Αγ. 11,7 πόντοι / 20 τρίποντα

Την καθοριστικότερη νίκη του ΚΑΟ Κορίνθου στο πρωτάθλημα υπέγραψε ο 38χρονος γκαρντ, Κώστας Κεφαλάς, ο οποίος συνεχίζει να έχει το ένστικτο του σκόρερ, όντας ο δεύτερος σε πόντους πίσω από τον Δημήτρη Μακρή. Έτσι, στο Πελοποννησιακό ντέρμπι στην Πάτρα με τον Γλάυκο, ο έμπειρος αθλητής είχε το 1/3 των πόντων της ομάδας του, πετυχαίνοντας 18 πόντους με 1 τρίποντο, αλλά και το καθοριστικότερο καλάθι με το οποίο η ομάδα του Τάσου Νικητόπουλου έγραψε το 46-50 στα 45'', κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη, και όπως φαίνεται και την παραμονή για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

3. Μιχάλης Πελεκάνος
  Οίακας Ναυπλίου
20 Αγ. 17,5 πόντοι / 39 τρίποντα

Αν σε κάποιον παίκτη θα έπρεπε να βάλουμε δίπλα το πρότυπο του επαγγελματία, αυτός είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος στα 38 του χρόνια, και μην έχοντας να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, οδηγεί τον Οίακα σε πορεία πρωταθλητισμού, έχοντας παράλληλα καταστήσει σαφή ότι το Ναύπλιο ήρθε για να μείνει και στο μπάσκετ. Έτσι, μετά την ηρωική του προσπάθεια να αγωνιστεί τραυματίας στο Μετς, και στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής με το Παγκράτι, ήταν αυτός, που χάνοντας λόγω του συγκεκριμένου τραυματισμού το παιχνίδι με τον Γλαύκο, βγήκε μπροστά στην Πεντέλη, και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Με το σκορ στο 65-66, και το παιχνίδι να μπαίνει στο τελευταίο του δίλεπτο, πήρε την ευθύνη, πέτυχε τους 7 από τους 9 πόντους της ομάδας του, οδηγώντας την στο 5ο της διπλό στο πρωτάθλημα, ενώ συνολικά είχε 14 πόντους με 1 τρίποντο στο παιχνίδι.

4. Μάριος Δερμιτζάκης
  Παγκράτι
20 Αγ. 13 πόντοι / 22 τρίποντα

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί την φετινή σεζόν ο Μάριος Δερμιτζάκης, ο οποίος επέστρεψε στο Μετς ένας διαφορετικός παίκτης, από αυτός πού ήταν στο πρώτο του πέρασμα. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί έναν από τους παίκτες που κάθε προπονητής θα ήθελε, προσφέροντας εκτός από τους πόντους, στον τομέα των ριμπάουντ, στην άμυνα, και όπου χρειάζεται η ομάδα του. Έτσι, μπορεί στο παιχνίδι με τον Παπάγου ο Γιάννης Ροδοστόγλου να σάλπισε την αντεπίθεση έχοντας 26 πόντους με 5 τρίποντα, ο Γιάννης Τζιβελέκας να ολοκλήρωσε το έργο με 29 πόντους και 2 τρίποντα, αλλά ο Μάριος Δερμιτζάκης αποτέλεσε το κρυφό όπλο του Δημήτρη Λιόγα. Δεν ήταν τόσο το double-double, με τους 16 πόντους, 2 τρίποντα και 13 ριμπάουντ (8 αμυντικά - 5 επιθετικά), αλλά η εκπληκτική άμυνα που έπαιξε στον Τόλη Κουτρούλια, ουσιαστικά κλειδώνοντας τον στο δεύτερο ημίχρονο. Και εδώ μιλάμε για ένα παίκτη  ο οποίος έχει επιδραστικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του, όσο λίγοι που έχουμε συναντήσει, και όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πετυχαίνει 21,5 πόντους ανά αγώνα. Και όμως, ο αθλητής των «ροσονέρι» παίζοντας όλο το δεύτερο ημίχρονο στην θέση πέντε, τον καθήλωσε στους 2 πόντους σε αυτό το διάστημα (είχε συνολικά 14 στο παιχνίδι) και σε πολλά λάθη στην επίθεση, αποτελώντας το κλειδί ώστε οι γηπεδούχοι να παραμένουν ζωντανοί στην μάχη της ανόδου.

5. Αριστοτέλης Στέφος
  Κρόνος Αγίου Δημητρίου
20 Αγ. 11,1 πόντοι / 1 τρίποντο

Την ανατροπή της σεζόν πραγματοποίησε ο Κρόνος, ο οποίος έδειξε σημάδια ζωής, κερδίζοντας στο παιχνίδι που άνοιξε την 21η αγωνιστική τον Έσπερο Καλλιθέας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +16 στο πρώτο δεκάλεπτο, και ετοιμάζονταν να κάνουν περίπατο, μέχρι που ο Κώστας Ρουμελιώτης έριξε στο παρκέ τον νεαρό γκαρντ , Βαγγέλη Κακαργιά, και έπαιξε με δίδυμους «πύργους» τους Στέφανο Σολωμό και Αριστοτέλη Στέφο, ο οποίοι πέτυχαν μαζί τους 45 από τους 76 πόντους της ομάδας τους. Ο δε 28χρονος ψηλός είχε 27 πόντους, όντας ασταμάτητος και παίζοντας παιχνίδι κυριαρχίας και στις δυο ρακέτες.

  Γιάννης Κτιστάκης
  Ένωση Ιλίου
  Προπονητής

Την συγκεκριμένη περίπτωση την μνημονεύουμε από την πρώτη αγωνιστική, και δεν θα κουραστούμε γιατί αξίζει τον κόπο. Ο Γιάννης Κτιστάκης και οι άνθρωποι της Ένωσης Ιλίου απέδειξαν ότι οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με ακριβά μπάτζετ, αλλά περισσότερο με σύμπνοια και οικογενειακό κλίμα. Έτσι, η Ένωση νίκησε εντός έδρας και τον έχοντας τριπλάσιο μπάτζετ, Δούκα, και αθόρυβα έφτασε τις 7 νίκες, παίζοντας τελικό...παραμονής την ερχόμενη εβδομάδα την Ελευσίνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ