21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 20ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Φώτης Βασιλόπουλος (Ιωνικός Νικαίας)

(14,9 πόντοι | 19 συμμετοχές)

Ο έμπειρος γκαρντ αποτελεί τον παίκτη που ξέρει να κάνει τους συμπαίκτες του «ευτυχισμένους» αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων στις ασίστ που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες. Στην 19η νίκη του Ιωνικού στο πρωτάθλημα , και με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό, ο Φώτης Βασιλόπουλος είχε 18 πόντους, 5 τρίποντα και 11 ασίστ, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την ποιότητα του.

2.Φάνης Κουμπούρας (Ιπποκράτης Κω)

(18,1 πόντοι | 19 συμμετοχές)

Ο Ιπποκράτης Κω πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του, και αυτό έχει σίγουρα αρκετούς πρωταγωνιστές, με έναν εκ των σημαντικότερων να είναι ο έμπειρος γκαρντ, Φάνης Κουμπούρας. Στην πολύ μεγάλης σημασίας νίκη στο κλειστό του Στρέφη επί του πολύ δυνατού Τρίτωνα, ο 35χρονος γκαρντ είχε 26 πόντους με 3 τρίποντα, και ήταν αυτός που με γκολ-φάουλ στο 1'32'' έγραψε το 63-70, ενώ σφράγισε το διπλό με 2/2 βολές λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

3.Κώστας Σιμιτζής (Κορωπί)

(6 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του πραγματοποίησε ο πρώην γκαρντ/φόργουορντ της Νίκης Αμαρουσίου, δίνοντας ώθηση στο Κορωπί να επικρατήσει την ΑΕΝΚ, και να φτάσει στην 8η νίκη του στο πρωτάθλημα, βγαίνοντας για τα καλά από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο 23χρονος αθλητής είχε 21 πόντους με απόλυτη ευστοχία (3/3 δίποντα, 5/5 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς ;

4.Γιάννης Λιανός (Ηράκλειο)

(14 πόντοι | 20 συμμετοχές)

Την κατάλληλη στιγμή ανέβασε την απόδοση του ο πολύπειρος φόργουορντ, Γιάννης Λιανός, ο οποίος στο κρίσιμο παιχνίδι του Ηρακλείου με το Παγκράτι ήταν αυτός, όπως δήλωσε και ο τεχνικός της Αθηναϊκής ομάδας, Τζίμης Κουστένης, που μαζί με τον Στέλιο Χάλαρη, «σκότωσαν» την ομάδα του. Ο 33χρονος αθλητής είχε 23 πόντους, με 2 τρίποντα, σκοράροντας 12 πόντους στο δεύτερο μισό του αγώνα, με τους περισσότερους να έρχονται στην 4η περίοδο.

5.Γιώργος Γκιουζέλης (Δάφνη Δαφνίου)

(7,3 πόντοι | 19 συμμετοχές)

«Λαγούς» από το καπέλο του συνεχίζει να βγάζει ο Κώστας Σορώτος, ο οποίος είδε την ομάδα του να φτάνει σε δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη, παρά τις γνωστές απουσίες των Βασίλη Μιχόπουλου και Σπύρου Γεωργούτσου. Αυτός που δείχνει να έχει ανοδική πορεία είναι ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ, Γιώργος Γκιουζέλης, ο οποίος στην νίκη της Δάφνης Δαφνίου με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης είχε 19 πόντους με 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ (τα 6 αμυντικά) σε 34΄αγωνιστικά λεπτά.

Προπονητής

Σπύρος Σαμόλης (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

Ο Διαγόρας μπορεί να μην ξεκίνησε σύμφωνα με τις προσδοκίες των ανθρώπων του, αλλά πλέον δείχνει να έχει βρει τους ρόλους αλλά και τα πατήματα του, και οδεύει από νίκη σε νίκη. Έτσι, μετά την ήττα στον πρώτο γύρο από τον Ιωνικό στη Νίκαια, η ομάδα από το Αιγάλεω ξέχασε να χάσει...φτάνοντας στις 11 συνεχόμενες νίκες, και προβάλλοντας ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Α2. έχοντας παράλληλα και τον Ιπποκράτη Κω στο «Στ.Βενέτης». Τελευταίο της «θύμα» ήταν ο πολύ ποιοτικός Πανερυθραϊκός, με τον ταλαντούχο τεχνικό της ομάδας, Σπύρο Σαμόλη, να δικαιούται με το παραπάνω το παράσημο για την αξιοθαύμαστη πορεία της ομάδας του.

photo credit : capitano.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ