19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 20ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Φωκίων Φωτόπουλος
  Μανδραϊκός
18 Αγ. 4,7 πόντοι / 10 τρίποντα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Φωκίων Φωτόπουλος, ο οποίος συνδυάζει τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με το μπάσκετ, και πλησιάζοντας στα 20 του χρόνια, δείχνει να διανύει την καλύτερο περίοδο των πεπραγμένων του. Ο ταλαντούχος γκαρντ ξεκίνησε στις υποδομές του Δούκα όπου είχε επιτυχίες, ενώ μετακόμισε στο εφηβικό του Περιστερίου, έχοντας συμμετοχή και στο αντρικό. Την περσινή σεζόν συμφώνησε με τον Πανελλήνιο, αλλά από τη στιγμή που οι «Ολυμπιονίκες» δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν στην κατηγορία, ολοκλήρωσε τη σεζόν στον Πανελευσινιακό. Πλέον, και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια αποτελεί βασική επιλογή του Σάββα Κατσούνη, και στην άνετη νίκη επί της Πεντέλης είχε 15 πόντους με 3/4 διπ. , 3/3 τριπ., 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

2. Νίκος Μποχωρίδης
  Δούκας
20 Αγ. 11,6 πόντοι / 34 τρίποντα

Κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά ώστε ο Δούκας να μπορέσει να βγει από το τέλμα, και έτσι απέναντι σε μια πρώην του ομάδα, αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντας ώστε η ομάδα των Βορείων προαστίων να επιστρέψει στις επιτυχίες. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό ο 31χρονος γκαρντ είχε 17 πόντους με τρία τρίποντα, ενώ ήταν αυτός που με 2/3 βολές έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, την ώρα που οι «σταχυοφόροι» είχαν προσπεράσει με 68-70.

3. Γιώργος Αγγελόπουλος
  Έσπερος Καλλιθέας
18 Αγ. 7,7 πόντοι / 9 τρίποντα

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ερχόμενος στον Έσπερο από τον γειτονικό Πόλις, αποτέλεσε έναν από τους αθλητές που βίωσαν την πορεία της επιτυχίας στην ομάδα της Καλλιθέας, και  βρέθηκε μαζί της από τις κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ στην Β' Εθνική, και σε μια εξαιρετική πορεία στην πρώτη της σεζόν σε αυτή.  Ο 28χρονος φόργουορντ ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ο Έσπερος κατάφερε να επιστρέψει από το -16 απέναντι στον Πανερυθραϊκό, έχοντας 18 πόντους και 2 τρίποντα, και ήταν αυτός που με καθοριστικό τρίποντο τα 3'40'' πριν το φινάλε μείωσε την διαφορά στο -3 (76-79), βάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του στην διεκδίκηση, και εν τέλει στην κατάκτηση της νίκης.

4. Δημήτρης Μακρής
  ΚΑΟ Κορίνθου
20 Αγ. 15,5 πόντοι / 47 τρίποντα

Κόρινθος και Παγκράτι συναγωνίζονταν πως η μία ομάδα θα κάνει δώρο στην άλλη το μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο μετά το 71-71 και στο τελευταία τετράλεπτο ήταν κακό ποιοτικά, με τους γηπεδούχους, οι οποίοι καιγόντουσαν για νίκη ανάσα, να παίρνουν τη νίκη, κάνοντας λιγότερα λάθη, από τους «ροσονέρι» οι οποίοι σε αυτό το διάστημα έκαναν δυο σωστές επιθέσεις, η μία με το καλάθι του Ροδοστόγλου που μείωσε σε 74-73 και η άλλη με το άστοχο τρίποντο του Δερμιτζάκη στο φινάλε. Όχι ότι οι γηπεδούχοι πήγαν πίσω σε αυτό το διάστημα, με τον 26χρονο φόργουορντ να τους βγάζει από το τέλμα έχοντας το τρίποντο με το οποίο έγινε το 74-71 και το κάρφωμα μετά από κλέψιμο του Σακελλαράκη στα 11'', με το οποίο οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το τελικό 76-73, ενώ συνολικά είχε 15 πόντους με 1 τρίποντο. 

5. Διονύσης Μουστόπουλος
  Δάφνη Δαφνίου
19 Αγ. 7,3 πόντοι 

Ο Διονύσης Μουστόπουλος μαζί με Διονύση Τάταρη αποτελούν τους δυο ψηλούς, που αποτελούν τους βασικού ψηλούς στην πορεία ανόδου που πραγματοποιεί η εξαιρετική νεανική ομάδα της Δάφνης Δαφνίου, η οποία μετά το διπλό της στον Άγιο Δημήτριο επί τους Κρόνου έφτασε στο 16-4 και τις 7 εκτός έδρας επιτυχίας, και προβάρει ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Α2. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο πρώην σέντερ των Μανδραϊκού και Πεύκης είχε 12 πόντους, αποτελώντας την κολόνα της ομάδας του Μάη Κωνσταντινίδη.

  Αντώνης Μάντζαρης
  Έσπερος Καλλιθέας
  Προπονητής

Ο Έσπερος Καλλιθέας έφτασε στις 11 νίκες σε 20 αγωνιστικές, και βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, και να πετύχει όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα. Ωστόσο στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό εμφάνισε την ίδια εικόνα που είχε παρουσιάσει στο εντός έδρας παιχνίδι με την Πεντέλη, από το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ. Αυτή τη φορά κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 16 πόντων, έχοντας και την τύχη να χάσουν οι φιλοξενούμενοι δυο βασικά τους στελέχη λόγω τραυματισμού στη διάρκεια του αγώνα (Γιουρτόγλου, Σκάνδαλος). Ωστόσο, το να επιστέφει μια ομάδα από αυτή τη διαφορά, και από το 69-79 σε δεύτερο λόγο, και να τρέχει ένα επιμέρους σκορ στα 18-6 στα τελευταία λεπτά δεν είναι και μικρό πράγμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ