14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Άλκης Παππάς (Δούκας)

Πόσο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί μια μεταγραφή ; Αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσει ο Νάσος Χούμπαυλης, ο οποίος παρά τις δυσκολίες έκανε δικό του την ύστατη ώρα τον Άλκη Παππά, και αυτός τον δικαίωσε, μετρώντας 2/2 στις κορυφαίες πεντάδες μας. Ο έμπειρος γκαρντ μετά τη νίκη με τον Οίακα Ναυπλίου, ήταν αυτός που στάθηκε ψύχραιμος, και με τρίποντο κλειδί έδωσε την ευκαιρία στον Βουγιούκα με 2/2 βολές να στείλει το παιχνίδι του Δούκα στην Κόρινθο στην παράταση, για να επικρατήσουν εν τέλει οι φιλοξενούμενοι στην παράταση. Ο Παππάς είχε 18 πόντους με 2 τρίποντα, οδηγώντας την επίθεση της ομάδας των Βορείων προαστίων.

2.Γιάννης Αγγελόπουλος (Πρωτέας Βούλας)

Παρά τις αναταράξεις της καλοκαιρινής περιόδου, ο Πρωτέας κατάφερε να κρατήσει στις τάξεις του τον Γιάννη Αγγελόπουλο, και έχοντας έναν αθλητή κορυφαίου επιπέδου ήταν σίγουρο ότι θα ρόλαρε, μετά την ήττα της πρεμιέρας στη Βούλα από την Δάφνη Δαφνίου. Έτσι, για δεύτερη διαδοχική σεζόν η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έφυγε νικήτρια από το «Στ.Καλαϊτζής», κερδίζοντας την ιδιαίτερα δυνατή Ερυθραία, με τον 28χρονο γκαρντ να αποτελεί τον μαέστρο της, έχοντας 25 πόντους με τρία τρίποντα.

3.Φάνης Κουμπούρας (Οίακας Ναυπλίου)

Ο Οίακας επέστρεψε μετά από 22 χρόνια στην Β' Εθνική, αλλά αυτή τη φορά δεν δείχνει να έχει στόχο το να κάνει ένα από πέρασμα από την κατηγορία, έχοντας μια πολύ καλή διοίκηση, έναν εξαιρετικό τεχνικό, και φυσικά ικανότατες μονάδες στο ρόστερ. Μια από αυτές είναι ο πολύπειρος Φάνης Κουμπούρας, ο οποίος μετά την περσινή του σεζόν με τον Ιπποκράτη Κω, ηγείται των προσπαθειών ακόμα μια επαρχιακής ομάδας. Στην πρώτη φετινή νίκη του Οίακα, και απέναντι στον Πανελευσινιακό ήταν καταλυτικός, έχοντας  27 πόντους με 1 τρίποντο, και μαζί με τον Παπαντωνίου (20 π., 5 τριπ.) σμπαράλιασαν την περιφερειακή άμυνα των «σταχυοφόρων».

4.Ορέστης Μπέλη (Πεντέλη)

Τον έναν «λαγό» μετά τον άλλο βγάζει ο Κώστας Χαρτοματσίδης από το καπέλο του, με την Πεντέλη να αποτελεί χωρίς αμφιβολία την ευχάριστη έκπληξη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, μετρώντας δυο συνεχόμενες νίκες. Στην σπουδαία νίκη στον Άγιο Δημήτριο με αντίπαλο τον Κρόνο ο 20χρονος διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, power forward, είχε 17 πόντους όντας καταλυτικός και όλα αυτά απέναντι στην ομάδα με την οποία είχε την πρώτη του παρουσία στην κατηγορία πριν δυο σεζόν, ενώ έχει αγωνιστεί στις υποδομές του Παναθηναϊκού και στον Άρη Πετρούπολης.

5.Στέλιος Σκουλούδης (Έσπερος Καλλιθέας)

Για όποιον τύχει να δει από κοντά τον Έσπερο θα εντυπωσιαστεί από το μπάσκετ, τον παλμό και την ομοιογένεια που βγάζει η ομάδα της Καλλιθέας. Ωστόσο το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πως θα μπορέσεις να βάλεις ένα παίκτη, όσο ποιοτικός και αν είναι στο σύνολο. Ο Αντώνης Μάντζαρης έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, με τον 24χρονο σέντερ να φαίνεται να παίρνει την δεύτερη ευκαιρία του, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Στο παιχνίδι με τον Γλαύκο, ο πρώην σέντερ των Τρικάλων είχε 20 πόντους κυριαρχώντας στο παιχνίδι στην ρακέτα.

Προπονητής

Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτωνας)

Πόσοι προπονητές μπορεί να είναι game changer ; Σίγουρα ο Έλληνας τεχνικός έχει προοδεύσει τα μέγιστα μαζί με τον Τρίτωνα, και έτσι η επιρροή του στο παιχνίδι είναι πλέον καταλυτική, κάτι που συνέβη στο παιχνίδι με το Παγκράτι, και απέναντι σε ένα προπονητή, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, και με τον Δημήτρη Λιόγα να του κάνει ματ με το ξεκίνημα της τρίης περιόδου, φτάνοντας και στο +7 την διαφορά, κατάφερε ανακατεύοντας την τράπουλα, και προσαρμόζοντας το σχήμα του με την ταχύτητα των φιλοξενούμενων να αλλάξει το παιχνίδι και τον ρυθμό, και να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο ουσιαστικά του ανήκει.

photo credit : Μυρτώ Τσιτσιού



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ