21.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Β' Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Λάππας (Μαρούσι)

Φαίνεται ότι τα βόρεια προάστια του ταιριάζουν, καθώς μετά την θριαμβευτική σεζόν στην Α2 με τον Χολαργό (2017-2018) που συνοδεύτηκε με την άνοδο στην Basket League, επέστρεψε στην Αττική και στο Μαρούσι. Στα δυο πρώτα παιχνίδια ο 33χρονος γκαρντ είχε καίρια συμβολή στο να φτάσει η ομάδα του στο 2/2, έχοντας ως τώρα 18 πόντους ανά αγώνα. Στο παιχνίδι με την ποιοτική Μεγαρίδα είχε 20 πόντους με 3 τρίποντα, κρατώντας τον ρυθμό και οργανώνοντας εξαιρετικά το παιχνίδι.

2.Νίκος Καρούζος (Πεντέλη)

Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί την «Ιθάκη» του 31χρόνου γκαρντ, ο οποίος έχει πάρει την μπαγκέτα εντός του παρκέ, έχοντας 19 πόντους σε δυο παιχνίδια. Στο ντέρμπι των βορείων προαστίων με τον Πανερυθραϊκό, ο έμπειρος γκαρντ είχε 23 πόντους με 6/9 τρίποντα, με το τελευταίο να καθορίζει ουσιαστικά το αποτέλεσμα, και να δίνει την πρώτη νίκη στην ομάδα του Κώστα Χαρτοματσίδη στο φετινό πρωτάθλημα.

3.Αλέξης Κυρίτσης (Παπάγου)

Στην πρεμιέρα φρόντισαν οι συμπαίκτες του να καλύψουν την απουσία του, αλλά στη δεύτερη αγωνιστική τους το ανταπέδωσε, βοηθώντας τον Παπάγου να φτάσει στο 2/2 και να συνεχίσει να δείχνει εξαιρετική εικόνα. Ο 37χρονος «σεσημασμένος» σκόρερ, είχε 24 πόντους με 2 τρίποντα, οδηγώντας τους «Στρατηγούς» σε δύσκολη νίκη απέναντι στην δυνατή ομάδα του Μανδραϊκού.

4.Νίκος Πέττας (Εθνικός Πειραιά)

Βαρόμετρο. Αν ένας παίκτης γνωρίζει όσο λίγοι τις Εθνικές κατηγορίες, αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Πέττα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που εμφανίστηκαν στα παρκέ των συγκεκριμένων κατηγοριών. O 38χρονος αθλητής μετράει πέντε ανόδους τα τελευταία επτά χρόνια, έχοντας πετύχει κάτι τέτοιο δυο φορές με τον Προμηθέα Πατρών, το Ψυχικό, τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, τον Ιωνικό ΝΦ, ενώ την σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε σε 22 ματς και στην Basket League. Έτσι, η απόδοση του ήταν αυτό που παρέσυρε τους συμπαίκτες του, και οδήγησε στο ξέσπασμα του Εθνικού, ο οποίος πέρασε σαν σίφουνας από την Βούλα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Πέττας είχε 32 πόντους με 4 τρίποντα, ξεκινώντας τις υψηλές πτήσεις.

5.Μάριος Δόξας (Αιγάλεω)

Σαν δώρο εξ' ουρανού ήρθε στον Δημήτρη Λιόγα η αποδέσμευση του από το Παγκράτι, και ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε από το να το ξετυλίξει. Ο 23χρονος σέντερ βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην Β' Εθνική, από τη στιγμή που με τον ίδιο προπονητή έκανε πέρυσι το ξεπέταγμα του στους «ροσσονέρι», με τους οποίους πανηγύρισε και την άνοδο στην Α2. Ωστόσο οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της Αθηναϊκής ομάδας τον έφεραν στο «Σίτι» όπου αποτελεί τον βασικό ψηλό, και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στα «Δυο Αοράκια» φάνηκε να μην έχει αντίπαλο, σκοράροντας 15 πόντους, έχοντας και το γκολ-φάουλ με το οποίο η ομάδα του προσπέρασε στο 39' με 55-54, και έφτασε στο 2/2.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας (Αιγάλεω)

Συνεχίζει τα θαύματα!Την περσινή σεζόν ο εξαιρετικός Έλληνας τεχνικός βρέθηκε στο Παγκράτι, και με ένα μέτριο μπάτζετ κατάφερε να οδηγήσει την Αθηναϊκή ομάδα στα μπαράζ κατάταξης και στην άνοδο, αν και είχε στόχο τη σωτηρία. Το φετινό καλοκαίρι ανέλαβε την πρωταθλήτρια και εύρωστη οικονομικά ομάδα του Αιγάλεω, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα είδε το έργο..να αλλάζει και η ομάδα να χάνει τους χορηγούς της. Ωστόσο ο ίδιος παρέμεινε, και μια ομάδα με ελάχιστους έμπειρους παίκτες, που δημιουργήθηκε αργά, έχει φτάσει στο 2/2, αν και η πλειοψηφία υπολόγιζε ότι το «Σίτι» δύσκολα θα έβρισκε νίκες. Έτσι, μετά την πρεμιέρα και την άνετη νίκη με τον Ιωνικό ΝΦ, ήρθε το διπλό στα «Αοράκια» και απέναντι στον ΟΦΗ, όπου ελάχιστες ομάδες θα κερδίσουν. Πλέον, έχοντας εντός έδρας τον Λοκρό Αταλάντης μπορεί να δει την ομάδα του στο 3-0 στο ξεκίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνάδελφοι του πέρυσι τον ψήφισαν ως προπονητή της χρονιάς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ