28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 2ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Φώτης Βασιλόπουλος
  Ιωνικός Νικαίας
  28 πόντους, 5 τριπ., 8 ασίστ

Για την σεζόν που πραγματοποιεί δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να αναφέρει κανείς, έχοντας σε δυο παιχνίδια με τον Ιωνικό Νικαίας, 56 πόντους, 13 τρίποντα και 14 ασίστ. Στο παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά, όπου η ομάδα του Μάριου Γούναρη πέτυχε 113 πόντους ήταν απολαυστικός, και τον συναντάμε για δεύτερη σερί αγωνιστική στην κορυφαία πεντάδα μας.

2. Βασίλης Εμμανουηλίδης
  ΕΦΑΟΖ
  27 πόντους, 2 τρίποντα

Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Β' Εθνικής, με τον 40χρονο σκόρερ να συνεχίζει να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια, και να κρίνει παιχνίδια με την απόδοση του. Έτσι, στο παιχνίδι του ΕΦΑΟΖ με το Ηράκλειο, μπορεί η ομάδα της Κρήτης να βρέθηκε μπροστά στο σκορ με +16, αλλά ο ίδιος με την απόδοση του, γύρισε το παιχνίδι, μειώνοντας με τρίποντο στο -2, και βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει την πρώτη του νίκη.

3. Δημήτρης Μακρής
  ΚΑΟ Κορίνθου
  26 πόντους, 4 τρίποντα

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στην πρώτη και ιστορική νίκη της Κορίνθου σε επίπεδο Β' Εθνικής. Ο πρώην αθλητής του Έσπερου Πατρών είχε 26 πόντους, εκ των οποίων οι 22 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε και 4/4 τρίποντα.

4. Χρήστος Γκαβανόπουλος
  Τρίτνωνας
  23 πόντους, 3 τρίποντα

Όταν διαθέτεις δημιουργικά γκαρντ, τέτοιου είδους παίκτες αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, και ο Μιχάλης Μιχελάκος έχει την τύχη να διαθέτει δυο εξαιρετικούς παίκτες στα φτερά (Γκαβανόπουλος, Καραδολάμης). Ο 33χρονος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας, και με 23 πόντους και 3 τρίποντα, βοήθησε τον Τρίτωνα να φτάσει στο 2/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

5. Γιώργος Τσιάκος
  Δάφνη Δαφνίου
  19 πόντους, 1 τρίποντο

Η εμπειρία του Γιώργου Τσιάκου είναι αναμφισβήτητη και αυτό δείχνει στο ξεκίνημα της σεζόν και με την Δάφνη Δαφνίου, την οποία βοήθησε να φτάσει στο απόλυτο των νικών. Ο 35χρονος σέντερ, είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο, όντας κυριαρχικός στις ρακέτες στο απέναντι στην φροντ λάιν του Πανερυθραϊκού.

  Προπονητής
  Θεόφιλος Μπεκές
  Μανδραϊκός

Στο πρόσωπο του Θεόφιλου Μπεκέ αντικατοπτρίζεται η συνολικά κυριαρχική εμφάνιση του Μανδραϊκού στο κλειστό της Γούβας, απέναντι στον γειτονικό Πανελευσινιακό. Η ομάδα της Μάνδρας επικράτησε με το ευρύ 88-64 στην Ελευσίνα , σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε το σημείο συζήτησης σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αττικής το προηγούμενο διάστημα, και έφτασε το 2/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ