16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

(15,7 πόντοι, 19 συμμετοχές, 2,6 τρίποντα)

Τι άλλο να κάνει!!!Ο Γιώργος Κουκάς αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Διαγόρα Δρυοπιδέων, και βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ως τώρα ιστορία του συλλόγου, και στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στην Α2 Ανδρών. Έτσι, στο παιχνίδι με τον Πρωτέα στην Βούλα , με το που βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα του με 65-64 στο 35', «όπλισε» και με 8 συνεχόμενους πόντους (2/2 τρίποντα, 1/1 δίποντο), και ώθησε την ομάδα του σε μια επιτυχία που τις έδωσε το δικαίωμα να παραμείνει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Συνολικά στο παιχνίδι είχε 20 πόντους με 2 τρίποντα.

2.Γιάννης Τζιβελέκας (ΓΣ Μάνδρας Νικηφόρος)

(11,3 πόντοι, 19 συμμετοχές, 1 τρίποντο)

Την καλύτερη σεζόν της ως τώρα καριέρας του πραγματοποιεί ο 22χρονος βραχύσωμος γκαρντ, ο οποίος αποτελεί και τον παίκτη που δίνει ρυθμό στην ομάδα του Θεόφιλου Μπεκέ, και παίρνει παράλληλα ρυθμό μέσα από την επιθετική του παρουσία. Έτσι, στην επιβλητική εμφάνιση της ομάδας του στο κλειστό του Μετς και τη νίκη επί του Παγκρατίου, ο Τζιβελέκας είχε 24 πόντους με 3 τρίποντα, δείχνοντας από την πρώτη φάση πως θα «τιμωρούσε« την αμυντική τακτική των γηπεδούχων.

3.Κώστας Κεφαλάς (ΚΑΟ Κορίνθου)

(12, 1 πόντοι, 19 παιχνίδια, 1,6 τρίποντα)

Από το χεράκι δείχνει να παίρνει τη νεοφώτιστη Κόρινθο ο 37χρονος γκαρντ, Κώστας Κεφαλάς, ο οποίος δείχνει να καλύπτει και τις απουσίες τραυματισμών στο ρόστερ της ομάδας του Τάσου Νικητόπουλου. Έτσι, στη νίκη της ομάδας του επί του ΕΦΑΟΖ, ο έμπειρος αθλητής αποτέλεσε καταλύτη, έχοντας εξαιρετική παρουσία στο δεύτερο μισό της συνάντησης. Συγκεκριμένα, από τους 18 πόντους που σκόραρε με 2 τρίποντα, είχε πετύχει μόλις τον ένα στο πρώτο ημίχρονο, και αυτόν με μια βολή τεχνικής ποινής, για να σκοράρει 17 πόντους στο δεύτερο μισό, και να ετοιμάσει αρκετά καλάθια για τους ψηλούς της ομάδας του.

4.Γιάννης Λεκάκης (Ιπποκράτης Κω)

(4,7 πόντοι, 19 συμμετοχές, 0,2 τρίποντα)

Η προσπάθεια δικαιώνεται. Ο Γιάννης Λεκάκης αποτελεί έναν αθλητή με ήθος, και από αυτούς που έχουν δουλέψει αρκετά στην καριέρα τους, και δείχνει πλέον να δικαιώνεται. Ο 28χρονος φόργουορντ από την στιγμή που την περσινή σεζόν πήρε την μεγάλη του ευκαιρία στο Παγκράτι και στην Α2. βρίσκεται φέτος στον Ιπποκράτη και την Κω, κάνοντας πρωταθλητισμό, και συνυπάρχοντας ιδεατά σε ένα πολύ καλό ρόστερ. Στη νίκη της ομάδας του επί της Δάφνης Δαφνίου, ο  Λεκάκης πραγματοποίησε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι, έχοντας 14 πόντους με 2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε μια πληθωρική παρουσία.

5.Νίκος Μαντζιώρης (Πανελευσινιακός)

(9,2 πόντοι, 19 συμμετοχές, 1,1 τρίποντα)

Η αναγέννηση!!!Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ έχει φτάσει στην 5η του σεζόν στην Ελευσίνα, γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι το πως λειτουργεί ο Πανελευσινιακός, και τις ιδιαιτερότητες του. Την φετινή σεζόν έδειχνε να έχει χάσει κάπως τον ρόλο του, και τον προσανατολισμό του, αλλά μάλλον η αλλαγή προπονητή, και η έλευση του Νάσου Χούμπαυλη ίσως του άλλαξε την ψυχολογία. Έτσι, στην εύκολη νίκη των «σταχυοφόρων» επί του Ηρακλείου είχε πολύ καλή παρουσία, έχοντας 15 πόντους με 2 τρίποντα.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Μπορεί η επιλογή να ξενίσει, αλλά έχει την δική της λογική. Ο προπονητής του Πανερυθραϊκού μπορεί να καυχιέται ότι σε μια σεζόν που η ομάδα του έχει ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια όλους τους ανταγωνιστές, και μετά το αρχικό 0-3, να φτάσει πλέον στο 12-7, καταφέροντας μόλις στην 19η αγωνιστική να πιάσει τον «μαγικό» αριθμό 12, γεγονός που σημαίνει πως από τώρα ανανέωσε την παραμονή του στην Β' Εθνική, και πλέον θα αγωνίζεται χωρίς άγχος ως το τέλος της σεζόν, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ